Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Twoja odpowiedź tylko potwierdza moją opinie, nie masz zielonego pojęcia o wężach. 

idź do garażu  w tą niedziele odkręć węża i zmierz gwint w środku, a potem sie pytaj i zamawiaj. 

Tylko 2 rzeczy maja Ciebie interesować, wytrzymałość czyli bary  gwint, a te 22 mm na klucz to już ci nie potrzebne. 

Jeszcze jedno jak wiedzę na wężu napis FLEX to od razu myślę Wyprodukowano w PRC czyli China. Mma w Expomie na Wałach Tytanach i co chwilę pękają. 

Płaskie to pleumatyczne. ale są stożki do wewnątrz i zewnątrz w wężach 

Edytowane przez tomek73
  • Like 1
Opublikowano

No nie wiem czy 2 rzeczy.

Potrzebuje wąż z gwintami AB

Na wężach zawsze są uszczelnienia stożkowe. Jeszcze nie spotkałem się z płaskim. No chyba, że oczko, ale to wiadomo. 

Opublikowano

Koparki to ja tylko na budowie widział. Jeszcze nie miałem styczności. W rolnictwie czy przemyśle to stożkowe. Nawet W obrabiarkach CNC co wymieniłem miały stożek, a tam miały malutkie przekroje, a ciśnienie duże. No ale tam kolega wyżej stwierdził, że nie mam pojęcia to się więcej nie odzywam.

Opublikowano

Nie można bo każdy producent ma swoją wizję. Najbardziej mnie denerwuje, że w większości rozdzielaczy/orbitroli są przyłącza calowe, a na wężach metryczne. Albo w hydraulice domowej wszystko jest w podziałce calowej 🙉🤦‍♂️ 

Albo jak robiłem jeszcze na CNC na hamerykańskiej maszynie o napięciu 110V i mieliśmy komplet kluczy calowych jak trzeba było coś wymienić 🙆‍♂️🤦‍♂️🇺🇸

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie. Mi w tamtym roku pękł wąż z opryskiwacza 8 metrów na klucz 27, Normalnie  gwint że 22x1,5. Ale stożek w środku i że Francuski opryskiwacz to, trochę pomierzyłem i myślałem że mam 0,5 cala , w  Agrikoli nawet nie chcieli gadać o calowych, tylko metryczne.  Podjechałem do firmy zakuwającej węże  i okazało się że 5/8 cala. 

Agricola ma przynajmniej 1/3 taniej z wysyłką niż ta firma  co mi zakuwa. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano (edytowane)

Jak jedzie się zakuwać to gościu najpierw szuka nypla pod ten gwint a później szuka gwint pod nypel i nie ma bata że nie będzie pasować 

Do ładowarki trzeba jeździć zakuwać bo nigdzie nie idzie dostać węży z takimi końcówkami 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Dlatego też staram się zamawiać w agricoli. 

Ostatnio lokalna firma mi skasowała za 4 węże po ok 350 mm 164 zł brutto! 

8 kolanek 90° M22x1,5 

Fakt, że wąż gruby ale bez jaj

Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Jak jedzie się zakuwać to gościu najpierw szuka nypla pod ten gwint a później szuka gwint pod nypel i nie ma bata że nie będzie pasować 

No i co w tym dziwnego? Myślisz, że ja nie umiem se gwintu zmierzyć?

Opublikowano
3 minuty temu, sumek666 napisał:

Dlatego też staram się zamawiać w agricoli. 

Ostatnio lokalna firma mi skasowała za 4 węże po ok 350 mm 164 zł brutto! 

8 kolanek 90° M22x1,5 

Fakt, że wąż gruby ale bez jaj

No i co w tym dziwnego? Myślisz, że ja nie umiem se gwintu zmierzyć?

ja do koparek po 300 zł  płace za wąż i nie płacze 

Opublikowano

Co to te jigi? Jeszcze jakiś inny rodzaj gwintu?

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

W gwincie może być minimalna różnica i "ma pasować" a się okazuje że nie pasuje ;)

Tzn, że nie umie mierzyć i nie ma narzędzi żeby takie mierzenie zrobić.

Musisz mieć odpowiednie grzebienie i oczy. 

Ja w swoim życiu zrobiłem tysiące jak nie nie miliony gwintów.

Przed chwilą, krzysztof1987 napisał:

Rozumiem. Tylko po co mam dać za taki sam wąż 2x więcej jak mogę poczekać 2 dni i zaoszczędzić? 

Opublikowano
4 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

Robiłem na koparce i nie przypominam sobie żeby tyle węże od hydrauliki kosztowały. Chyba że jakaś 30t+ a nie koparko-ładowarka.

Opublikowano
3 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

to policz sobie jeszcze olej 

Kopiącego, zużycie łyżki, tuleij w ramieniu też? 

Kupuj tańsze, albo nie chwal się, że drogie Kupujesz. 

9 minut temu, sumek666 napisał:

te jigi? Jeszcze jakiś inny rodzaj gwintu

O takie to to to kułestwo.. 

Screenshot_20200216_231239_com.android.chrome.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v