Skocz do zawartości

Case 5140- Luz na końcówce WOM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też jest luz, na końcu to około 0,5cm. wydaje mi się że jest to wynikiem samej konstrukcji. Z tego co zauważyłem to jest tam seger i łożysko a sam wałek chyba jest wymienny.

Opublikowano

To się ja zapytam jeszcze, jak się przełącza na 1050 obr WOM. Wystarczy samą wajchę pchnąć czy coś dodatkowo trzeba robić?

Opublikowano

Jakoś to tak lekko się przestawia....  bez żadnego oporu.

Opublikowano

No to to normalne że tam jest taki luz? Nie wydaje mi się żeby aż taki chyba że się mylę podzieli się ktoś jeszcze swoją opinią? I tam chyba jest seger tzn blacha taka prsykrecsna na 2 sroby m10 później jest seger a za nim wydaje mi się że uszczelniacz a dopiero chyba tam dalej łożysko I jeszcze jedna sprawa jakby się ktoś podzielił informacja jaki ma akumulator u siebie w 5140 albo 5150 i byłbym wdzięczny za zdjęcie półki pod akumulator przy okazji. Ja mam u siebie 120 ah i wydaje mi się że troche mało.

Opublikowano

Błądzisz...sama wyciągana końcówka wałka z obustronnym frezem siedzi w tulei i tam nie ma żadnego uszczelniacza -uszczelniacz jest na tulei. Jak masz duży luz to masz wywalone frezy sprawa prosta. Z akumulatorami jest różnie, jedne mają 2 jedne jeden, mój ma jeden 110ah, który ma z 10 lat i kręci jak głupi. Podstawa dobry aku, sprawny rozrusznik i okablowanie w dobrym stanie.

Opublikowano

Ale odkrecasz blachę i tam jest uszczelniacz przecież. No to jak wyjmujesz końcówkę żeby ją zmienić Czy nawet ten uszczelniacz to trzeba spuscic olej i wyciągnąć go na zewnątrz? Albo sama końcówkę wyciagasz na zewnątrz żeby na nową zmienić?

Opublikowano

Żeby wyciągnąć koncówke nie trzeba spuszczać oleju...Wystarczy wziąć kombinerki, wyciągnąć seger i wyjąć końcówke i nic nie wyleci ani kropla oleju...a uszczelniacz wymieniałem bez spuszczania oleju.

Opublikowano

Cześć. 

Panowie czy sie wymienic tulej walka wom w Case 5150 bez rozbierania tyłu? Frezy są mocno zdarte na tulei i jest duży luz. 

Pozdrawiam 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez jacumi
      Witam,
      Dziś podczas talerzowania zapaliły się wszystkie kontrolki w moim Case MX100 (2000r).
      Ojciec jeździł i powiedział że wszystko się popodświetlało (akumulator, ciśnienia oleju, kontrolka od ręcznego itp itd)
      Pierwsza myśl była że mało oleju w silniku, poziom był minimum. Uzupełniono do 2/3 max. I nie pomogło.
      Jak wróciłem do domu (traktor stał 2-3 godziny) to sytuacja jest taka sytuacja jak na zdjęciu (traktor zgaszony, czyli ostygł).
      Kontrolki już się nie świecą wszystkie tylko te właściwe, traktor zapala (test tylko na chwile).

ktoś przerabiał coś takiego ??

pozdrawiam
      Jacek

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez kada2k
      Witam, wyświetliło mi się ostrzeżenie w Case Farmall 85C w instrukcji znalazłem że odpowiada to za zbyt niskie ciśnienie w przekładni i układzie kierowniczym. Poziom oleju się zgadza, hydraulika działa jak wcześniej, wspomaganie tak samo, płynność rewersu i półbiegu również. Ktoś miał podobny przypadek lub ma jakiś pomysł co mogło się stać, jutro jeśli będzie dalej to samo dzwonie do serwisu ale z uwagi na godzinę chciałem się tutaj dopytać.
    • Przez masacase
      Witam Proszę o radę czy w Case mx gdy wyświetla się błąd od sensora położenia ramienia( miga na przemian 5 i 1) da radę poprowadzić sygnał z tylko tego dobrze dzialacego sensora tj lewego (chyba) i przytym wykasować błąd z wyświetlacza? Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez siwy10071
      Witam. Mam problem z licznikiem prędkości. Pokazuje cały czas 0000 i do tego te zera migają cały czas. Gdzie szukać przyczyny? Czujnik prędkości wymieniony na nowy. Nie mam już pomysłu gdzie szukać dalej przyczyny 
  • Dodaj nową pozycję...
v