Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest ale nie wiele. Na dwóch autach. Reszta to kopany w sobotę. 

Opublikowano
Dnia 21.07.2020 o 11:14, przemol87 napisał:

15

Naucz się liczyć  

3 zl za worek 15 kg, jak byś nie liczył 20 gr.

Podpis pod Twoimi postami wydaje się w tym momencie zabawny.

Opublikowano
13 godzin temu, prometeusz napisał:

Naucz się liczyć  

3 zl za worek 15 kg, jak byś nie liczył 20 gr.

Podpis pod Twoimi postami wydaje się w tym momencie zabawny

Naucz się czytać ze zrozumieniem a potem pouczaj.  Mój wpis był odpowiedzią na post dotyczący ilości kg. 

Screenshot_20200728-065554.png

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, KULAWA_KOZA napisał:

oj po wykopkach cena bedzie lux :) w Sklalbmierzu ładny towar 3zł teraz a po wykopkach myślę że dobije do 100zł/1000kg :)

To chyba będą pobożne życzenia

Albo tyle będzie a ruchu będzie zero

Opublikowano
42 minuty temu, KULAWA_KOZA napisał:

oj po wykopkach cena bedzie lux :) w Sklalbmierzu ładny towar 3zł teraz a po wykopkach myślę że dobije do 100zł/1000kg :)

Jakie odmiany i jak z wydajnością?

Opublikowano

Ciekawe komu z tego kawałka po 0,80 sprzedaż. Owszem są okolice że ziemniaków tak nie sądzą i tam może się to udać. Ale są rejony tak jak okolice Sieradza czy wielkopolskie że ziemniaki mają wszyscy i nikt nie da więcej niż te 30-40gr.

Opublikowano

Zobaczymy co będzie nie ma co wrozyc z fusów gdyby przewidywanie rynku było takie proste nie jeden byłby milionerem, a jeśli nawet przyszło by wywieźć na gnoj to ten co sadzi wciąż równo jak zrobi kreske z trzech lat to i tak ma na plus. 

• Like 2
Opublikowano

Ziazdowa wczoraj zjechałem o 23 to tawaru było może nie oporowo ale dużo cały dzień kupca znikome ilość cena 4-5zl niektórzy 3 dobę mieli. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie to samo,jeszcze nie kopałem ale  hektary u ludzi znikają bardzo szybko, ma przyczepach drobne i po kombajnach na polu pełno drobnicy bo przez taśmy przelatują, skrobiowe na pryzmach malutkie,zobaczymy jak będzie się sytuacja rozwijać.

Średni plon to 20t z ha i dość gniją.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Tak jak z plonu wczesnego byłem zadowolony-35-40 ton tak z późniejszych nie jestem zadowolony nie ma wydajności mimo tego że rok był ciut bardziej wilgotny i deszczowane dużo razy czyżby powodem była zimna wiosna niewiem ciężko stwierdzić generalnie jest problem z plonem poznego ziemniaka.

Opublikowano (edytowane)

o skrobiowych i w agro mówili, że plony słabe, jedynie  skrobia trochę nadrabia, co do jadalnego to chyba zależy gdzie i u kogo będzie plon dobry/średni/słaby..a cena ogólnokrajowa to też znak zapytania..U siebie widzę,że Denar super, ale Irga i np Lilli bez szału, gali nie tykałem jeszcze.  Na ryneczkach jest sporo ziemniaka w ładnym i bardzo ładnym kalibrażu, ale to od handlarzy więc nie wiadomo skąd to pochodzi...

Edytowane przez zbyszek8201
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v