Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, szymon09875 napisał:

A co z poprzecznymi opadami jak je mierzyć

Bierzesz płytę 1mx1m, stawiasz w pionie, rynna pod spód i do deszczomierza. Ale na taką konstrukcję już pozwolenie na budowę potrzebne.

Aktualnie 17stopni.

Opublikowano
36 minut temu, krilan06 napisał:

Csw - 47 litrów przez noc 😱

No U mnie też dolało tuje pod wodą a pies na budę musiał się ewakuować dobrze że opryski porobione bo tera kajakiem bym musial pływać

Opublikowano

Słońce świeci, ale tak jakoś "parzy". Duchota straszna, +27, chyba coś od burzy dziś będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

Kutno ok 40l...a ja czekam na kurla jakie tanie to wszystko😂

Dokładnie , w Lesznie w miarce się przelało znajomemu . Ja bliżej Łęczycy  to 28 spadło . 

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

surowe?

Z drugiej strony. A kolega skąd? 

Opublikowano

A nie wiem, skojarzyło mi się, że jak prasę sprzedawał to miał miejscowość Rossosz w powiecie bialskim i sprzedawca był podpisany jako Rysiek. Tu jeszcze w ogłoszeniach użytkownika zboże jest więc tak mi się nasunęło. Tylko, że nasz forumowy Ryszard chyba pszenicy ozimej nie sieje a przynajmniej nic nie wspominał ostatnimi czasy🤔

Opublikowano (edytowane)

Ty ale ta pszenica wygląda jakby ja susza dotknęła, może yo jednak Ryśka a i widać że germańskim kombajnem młócone bo nieczysto  🤔

Edytowane przez marulekk
  • Haha 5
Opublikowano
57 minut temu, Szymi40 napisał:

W nocy  19mm.  a teraz  jest  16  stopni-   pięknie   ale i  tak   ponarzekam   czemu  dopiero teraz  a nie   miesiąc   temu.....

chyba lepiej tak niz by to miał byc ostatni opad do żniw

Opublikowano
23 minuty temu, ramzes10 napisał:

błędowo, to z drugiej strony krukowo wypada :D

23 minuty temu, ramzes10 napisał:

błędowo, to z drugiej strony krukowo wypada :D

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

40l 👍👍👍💪💪💪💪🌽🌽🌽🌽 rowy pełne  strach jechać na pszenicę na lepszych kawałkach bo pewno leży 🙊🙊 i trza będzie PZU wzywać na szacowanie.☹️

Ale tragedia ,moment i wsiąknie to nie listopad i kopanie buraka,przesadzacie 

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik200598 napisał:

A nie wiem, skojarzyło mi się, że jak prasę sprzedawał to miał miejscowość Rossosz w powiecie bialskim i sprzedawca był podpisany jako Rysiek. Tu jeszcze w ogłoszeniach użytkownika zboże jest więc tak mi się nasunęło. Tylko, że nasz forumowy Ryszard chyba pszenicy ozimej nie sieje a przynajmniej nic nie wspominał ostatnimi czasy🤔

Hm. Mówił że ma drzewo w stodole do posprzątania, czyli tak jakby u niego. Z drugiej strony mieszka niedaleko lasu a na mapie nic nie widać, czyli jednak nie u niego.

Wczoraj 20 l wody nalało w wiadro za wieczór i noc.......tylko że wiadro było pod okapem :). Parno.

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ostatnio tu @Pafnucy wspominał że zawsze na Boże Ciało miał już swoje ziemniaki młode. Więc i ja dziś mam młode ziemniaki, od brata, i do tego zsiadłe mleko. Czas zasmakować luksusu!!!!

I ja dzisiaj młode ziemniaki na obiad ze swojego warzywnika, do tego filet z kurczaka własnoręcznie karmionego i zabitego i do tego wczesna kapusta ze swojego tunelu.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, miwigos napisał:

Ale tragedia ,moment i wsiąknie to nie listopad i kopanie buraka,przesadzacie 

Wsiąknie  poważnie  kurna  nie  wiedziałem :D  :D   Myślałem że  ta woda  się  zbiera  a później  spływa  do  głównej rzeki  bałtyku  :D :D  

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Rolnik200598 napisał:

I ja dzisiaj młode ziemniaki na obiad ze swojego warzywnika, do tego filet z kurczaka własnoręcznie karmionego i zabitego i do tego wczesna kapusta ze swojego tunelu.

Co z Ciebie za Polski patriota że germańskiego Lidla nie wspierasz ehhhh 👎

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Ani wczoraj ani dziś kropla deszczu nie spadła. Kurła jakbym prognoz nie słuchał to już bym miał złożony do kozłów drugi pokos siana w sadzie... A tak codziennie deszcz i burze zapowiadali a tu raptem tylko w poniedziałek coś koło 3mm spadło.

+20, zachmurzone i zamglone.

Pisałem już parę dni temu, że na Pogórzu i Przedgórzu, szczególnie tym zachodnim nie będzie opadów, bo mamy nietypową sytuację i napływ z SE i wszystka wilgoć kondensuje się na stronie SE Karpat, a po zawietrznej w Małopolsce czy na Górnym Śląsku oraz w Beskidach wielkich opadów nie przewiduję. W tym tygodniu parno i może jakaś skromna (jak na nasze, podgórskie możliwości) burza wyskoczyć dziś lub pojutrze i tyle, a następny tydzień bez deszczu. Za to od kieleckiego i lubelskiego w górę dostają pompę jedna za drugą plus wschodnie Podkarpacie. 

Za pierwszą dekadę SBI na ten przykład 3 mm, bardzo skromnie, a Słońca to od kilku dni nie ma porządnego, dziś dopiero wychodzi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v