Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

I jak 🤔 pryskał czy pogoniło z pola?

Mi się udało tylko 750 litrów wypryskać 😔 bo ciemno już się robi. 

Panie, 8,5 ha 14km od domu opryskane i już drugi hektar wiśni zacząłem. Pogoda piękna. Zero wiatru.

Opublikowano

Mam pytanie- czy takie liście się robią właśnie po skrzypionce czy to jeszcze coś innego? Bo skrzypionki troche mam i planuję jutro pryskać. I czy mogę zmieszać fungicyd z insektycydem + mikroelementy?

IMG_20200602_184937.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Pola po kądzieli zawsze są jakieś lepsze ;) 

Taaaa.....

We wsi miałem od mojego ojca kuzyna po 3 latach zabrał bo za dużo zbieram

1 minutę temu, Strongman napisał:

co to znaczy.

Po rodzinie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ucieka ;) to był żart. Akurat tylko narzekam ale żonsia jest w deskę kobieta ;) A że posag miała mały to ... miłość nie wybiera a pieniądze to nie wszystko ;) 

Edytowane przez hubertb
  • Like 1
Opublikowano

Znowu Ardanowskiego inni się posłuchać nie chcą . No ale co on może ? :S

Opublikowano

jade sobie do pola pryskac,przejezdzam kolo tablicy ogloszen i czytam zdumiony-szukaja do zbierania truskawek na umowe, pierwszy raz w zyciu takie ogloszenie widze, choc watpie zeby ktokolwiek sie znalazl, nie wiem kiedy powiesili ale nawet jednego paska nie oderwali....

w poludnie minuta gradu, moze nawet krocje i parenascie krople deszczu, w polach woda stoi ,ale mozna ominac lancami.

jak ktos zainteresowany to moge jutro wziac numer

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

moze nawet krocje

Co to ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Łobuzek
      Witam , mam pytanie , kuzynowi zmarła mama i teraz biorą się za sprawę spadkową w sądzie i jak nabędą spadek to czy syn , córka i ojcec muszą złożyć zeznanie podatkowe ? I jak ma to wyglądać ? Formularz SD-Z2 ? I czy jak dostaną te całe nabycie spadku to tam będzie wyszczególnione co i jak ? Bo to jest gospodarstwo 60 ha i jest zagroda , ale dodadkowo mają też dwa inne jakby domy ( kupione mniejsze gospodarstwo) ... których nie używają ?  Może ktoś miał podobną sytuację i by podpowiedział co i jak ?

• Przez skupmaszynrolniczych98
      Witam, zwracam się z pytaniem czy ktoś może polecić jakiś booster do ciągników? Z racji prowadzonej działalności niejednokrotnie takie uzrądzenie by sie przydało. może ma ktoś jakieś doświatczenia i może coś polecić ?
  • Dodaj nową pozycję...
v