Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, robert55555 napisał:

Teraz powinni spytać premiera Jak mamy żyć? 

Jak to jak ? Z oszczędności. Nie słuchałeś naszego ministra ?

Opublikowano

Ptaki nie sikają😁

45 minut temu, Szymi40 napisał:

Druga  dawka  nawozu  leży   w garażu-    żyto   wycofałem  z olx-a     bida   z opadami   jakiej   najstarsi  nie pamiętają...

Sam wszystko sprzedałem ale myślę czy nie kupić części ziarna na przyszłe zasiewy. 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, robert55555 napisał:

Teraz powinni spytać premiera Jak mamy żyć? 

Najlepiej słowami -   :P    panie, pieniędzy nie ma.  xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Odpowie zrób zapasy szczawiu i miarabelek i przezyjesz do następnego roku. 

Opublikowano (edytowane)

Nigdy jeszcze nie dostałem zlotowi z suszowego i pewnie nie dostanę,U mnie też chmury się rozeszły.Niby ma padać a jak do chodzi do mnie to się chmury rozpływają się, w du,, już mam te prognozy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

mam fajny kawałek łąki ze szczawiem . Co roku na zimę jest . Jeszcze i ze dwie rodziny się zaopatrują trochę . Mirabelka też jest . Jakoś się przeżyje .

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ten co na drucie siedział?

tamten nie był mój . Dopiero przybył /.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Mój sika . 9_9

No kurna mój jeszcze też.   :P

Opublikowano

Jeszcze ktoś gotuje zupę szczawiową z jajkiem?

Ja chyba ostatni raz w szkole podstawowej jadłem.

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Będę zarabiał jak Poczta Polska na maseczkach .

A po wiela te maseczki U Was?

Ja po piątaku dziś kupił w aptece, nadają się do prania i prasowania

Opublikowano

Nie tylko zupę . Popitka do kartofli świetna .... Ech Wy ludzie Lidla i Biedronki . Większość nawet kawałka warzywa nie ma , no bo jak ?

Opublikowano
Agrest napisał:

Jeszcze ktoś gotuje zupę szczawiową z jajkiem?

Ja chyba ostatni raz w szkole podstawowej jadłem.

nikt nie gotuje. jajko wrzuca się później. 😉 moi w domu lubią. ja przepadam. jak jest. przepadam na dłuższą chwilę z kuchni. 😀

Opublikowano
2 minuty temu, starybudnik napisał:

Ten od szczawiu i mirabelek ostatnio przerzuciło się na fasolkę po bretońsku.

No to maseczka jak najbardziej wskazana. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Nie tylko zupę . Popitka do kartofli świetna ....

Rozwiń temat bo ja tylko zupę znam i najlepsze w niej było jajko i mięso.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v