Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To różnie, jak im czapa stanie. Szefowa lubi raz na jakiś czas jakąś czekoladę dostać 😉 kiedyś ją zeszlem jak się przebierala w kanciape, to nawet się nie darła 🤔 a bo wie Pan, tak gorąco. No gorąco gorąco się robi ☺️ dajta spokój 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Nie nie nic z tych rzeczy, Kurna zimno to posadzki nie schną a pasowało by mamuty wstawić tam. Jutro Poidla trzeba założyć i czekać. Nie wiem czy się wyrobimy w tym roku z rozebraniem tej ściany 🤔 o i wyciąg drugi ogarnięty, jutro jeszcze regulacja i niech śmiga 

Opublikowano (edytowane)

Ja miałem miec od jutra do 7 stycznia wolne, myslalem ze na spokojnie posadzki zaleje i ściany w wiacie postawie a tu d*pa, trafil sie klient i jutro wyjazd... narazie na 2 dni ale uj wie ile ha dojdzie jeszcze... a niby od polowy stycznia mrozy.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Chłopaki wolne mają to przyjeżdżają codziennie, we trzech trochę podgoni bo jednego to by znać nie było 😎 jakąś więźbę mają na styczeń ugadana to trzeba będzie im pomóc, ale na lajcie wiosna daleko 

Opublikowano

Mnie jałowki poganiaja bo juz ponad 200 kg maja a miejsca coraz mniej. No i najgorsze ze obornik trzeba recznie od nich wyrzucać. Zeszla zima byla przychylna i od stycznia az do marca mozna bylo murowac bo nizej -3 nie schodziło. No ale jakoś sie to pewnie ogarnie. 

Opublikowano
2 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

Dyche to jest na tace

ja i tyle nie daje, 1 albo 2 starczy bo 5 to i szkoda, wyznaję zasadę że do kościoła to bez portfela trzeba chodzić, Bóg do nieba nie wpuszcza za to że się dawało dużo na tacę

z resztą już kładli księdzu dużo banknotów to często przez wierzch się przesypywało ale od bilonu taca ciężka , reka boli i potem problem wznieść toast przed ołtarzem

2 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

Przeterminowane piwo nadaje się do czego kolwiek?

maciorze z prosiakami wylać do koryta jak pokamu nie ma

2 godziny temu, szymon09875 napisał:

A za 25 zl mozna taka wiertarke kupić  :) kurła kiedys te waty jakies inne mieli wg tabliczki tylko 285 w a ciezko w rekach utrzymac.

20201217_204029.jpg

też 2 baniochy duże kupiłem to jest co targać 4101652600_1489947390.jpg

5 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

W d*pie to Tobie się przewraca z tego, że za dobrze masz.

wszystko do czasu

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Chłopaki wolne mają to przyjeżdżają codziennie, we trzech trochę podgoni bo jednego to by znać nie było 😎 jakąś więźbę mają na styczeń ugadana to trzeba będzie im pomóc, ale na lajcie wiosna daleko 

Zalega mi trochę cegły białej jedynki ile krzyknąć za szt żeby sprzedać tak aby obie strony były zadowolone ? Mam też podwójną 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja to nie nawidze z tego robić bo nic nie znać roboty.

ale na takim czymś najlepiej jest sie uczyć

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Nie nie nic z tych rzeczy, Kurna zimno to posadzki nie schną a pasowało by mamuty wstawić tam. Jutro Poidla trzeba założyć i czekać. Nie wiem czy się wyrobimy w tym roku z rozebraniem tej ściany 🤔 o i wyciąg drugi ogarnięty, jutro jeszcze regulacja i niech śmiga 

To krów dostawiasz ? 

Opublikowano

A to mechanicznie? Na zasadzie zniszczenia miejsc zimowania czy jak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v