Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Niby tak. Tylko co mają powiedzieć rodziny ludzi których byk wdeptał w gnój czy połamał na śmierć? A są takie przypadki. Znałem nawet osobiście. Gospodarz fest, ani razu nie uderzył zwierzęcia. Nie może być tak, że zwierzę jest ponad ludźmi. Ciekawi mnie co byście powiedzieli w sytuacji gdyby taki byczek kogoś z rodziny zabił? Dobry byczuś znał miejsce w hierarchii???

O to to ;) kiedyś 10km od nas byk zabił gościa ... Ścialił w kojcu i byk się na niego rzucił 

Opublikowano

Spokojnie, na bieżni co dzień to więcej się tupta to tak do 100 do wiosny może zejdę i tyle już utrzymać to będzie cacy ziemniaki sadzić i kopać.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

To akurat do noża 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

O to to ;) kiedyś 10km od nas byk zabił gościa ... Ścialił w kojcu i byk się na niego rzucił 

wszystko się zdarza. ale co innego rypnąc z deka czymś między uszy dla posłuchu, a czym innym sadystyczne bicie.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

W to już nie wnikam, pisał kiedyś, że drobny jest to większa się od niego znajdzie. Bo ja już bym większej od siebie nie chciał wcale, dziś na wagę wszedłem a tam 110 wybiło.

No to ja ważę połowę ciebie + 10kg 😅

Przed chwilą, pafnucy napisał:

wszystko się zdarza. ale co innego rypnąc z deka czymś między uszy dla posłuchu, a czym innym sadystyczne bicie.

No k**wa już nie porównuj mnie do jakiegoś sadysty ... 

Opublikowano

A dlaczego stwierdzacie że Dawid sadystycznie bil krowy? k**wa to jest odruch obronny, tym bardziej że therarolnik waga lekko pół śmieszna.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A dlaczego stwierdzacie że Dawid sadystycznie bil krowy?

niczego takiego nie twierdzę.

Opublikowano

No przecież napisałeś co innego dla ogłoszenia A co innego sadystyczne bicie.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A dlaczego stwierdzacie że Dawid sadystycznie bil krowy? k**wa to jest odruch obronny, tym bardziej że therarolnik waga lekko pół śmieszna.

Sam napisał tak to co tu stwierdzać? A że sam chodzi w wadze cielaka to już nie nasza wina

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

No k**wa już nie porównuj mnie do jakiegoś sadysty ...

nie porównuję.

Opublikowano

Od prania to ja mam Franię o ile wiesz co to jest🤔 Niezniszczalna maszyna.  

Eee prać nie musi ... Sam umiem prać 😁😁

Opublikowano

Sam napisał tak to co tu stwierdzać? A że sam chodzi w wadze cielaka to już nie nasza wina

To że napisał to nie znaczy że tak jest. Pewnie jak 3/4 rzeczy podkolorowane ostro.

To że napisał to nie znaczy że tak jest. Pewnie jak 3/4 rzeczy podkolorowane ostro.

Opublikowano (edytowane)

no gdzie tam . na do widzenia dopiero. :D

dziwne to jest , ze o tym opowiadasz. :ph34r:

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Od prania to ja mam Franię o ile wiesz co to jest🤔 Niezniszczalna maszyna.  

Frania to już kupę lat stoi nie używana 👍 z 15 lat jest automat 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano

U mnie też automat jest ale ja tam z Frani korzystam, tak samo i lodówka w kuchni jakaś tam nowa stoi a do przechowywania jajek na handel stoi radziecki MINSK z 1983. Żadna nowa tyle nie wytrzyma co ta. 

Już -4 na termometrze.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

U mnie też automat jest ale ja tam z Frani korzystam,

aż z ciekawości zapytam. dlaczego tak?/

Opublikowano

Chłopak po prostu chciałby żyć w latach 80 tych. Ja to tak rozumiem po wielu postach.

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

no gdzie tam . na do widzenia dopiero. :D

dziwne to jest , ze o tym opowiadasz. :ph34r:

A co w tym dziwnego ? Jak ty od byka dostaniesz to idziesz patrzysz mu w oczy i mówisz że tak nie wolno ? 😁

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy Jestem atechniczny, te programy, cuda wianki w automatycznej to nie dla mnie. Tu prostota obsługi w sam raz na moje potrzeby. Jak coś trzeba to i ręcznie się wypierze. 

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A co w tym dziwnego ? Jak ty od byka dostaniesz to idziesz patrzysz mu w oczy i mówisz że tak nie wolno ? 😁

A ti ti nie dobly. Nie wolno tak! No! No!

Opublikowano

pewnie z tych samych powodów co ja  robocze ubrania tylko w frani 

nie poorze w tym roku połowa dołków nadal nieprzejezdna 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

aż z ciekawości zapytam. dlaczego tak?/

Opublikowano

no tak mniej więcej. :D

mam jednego fajnego miśka. nie minę dziada jak go nie pogłaskam. poważnie. za***iście fajny. no ale uważam na jego rogi, bo to tylko zwierzak.

2 minuty temu, szczypka napisał:

pewnie z tych samych powodów co ja  robocze ubrania tylko w frani 

nadal nie widzę powodu.

5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

@pafnucy Jestem atechniczny, te programy, cuda wianki w automatycznej to nie dla mnie. Tu prostota obsługi w sam raz na moje potrzeby. Jak coś trzeba to i ręcznie się wypierze. 

a pierdzielić. wkładam i wyjmuję. po co to komplikować?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v