Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TheraRolnik między innymi tu

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

Był taki pies że nawet burzy się bał i jak tylko grzmiało to zaraz pod nogami się kręcił raz się wnerwiłem wywaliłem go z obory to później jak głupi latam żeby gdzieś się schować 😅😅

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Wcześniej tez pisałeś ze jak chodziles do krów to najpierw był wpierdal widlami wiec?

Krowy najpierw siadały, jak mu nie dały to dopiero wtedy wp***dol był 🤣🤣

Opublikowano

Może aż taka miętka faja nie jest.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No co, pewnie też by ją napier... 

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał:

@TheraRolnik między innymi tu

No i gdzie tu pisze że nie lubię ? Ja tam uważam że ze zwierzętami się nie obchodzi jak z jajkiem ... Są ludzie co jak pięć coś zrobi albo kogoś ugryzie to mu zrobią "oj oj nie wolno" i czego ten pies się nauczy ? Będzie wiedział że tak może robić bo i tak nikt mu nic za to nie zrobi .... Tak samo jak psy się boją fajerwerków jakiś czas się boi a jak się przyzwyczai to ma je w d*pie że coś tam strzela ...

Zresztą tego psa co bał się burzy już nie ma bo miesiąc temu myślisz go zastrzelił na polu i tyle z psa 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Wcześniej tez pisałeś ze jak chodziles do krów to najpierw był wpierdal widlami wiec?

Taa na dzień dobry wszystkie po kolei 😅 jak któraś zasłużyla to dostała 👍 jak np. ryj w taczkę pchała albo w koryto i nie szło do koryta kiszonkę wrzucić 

@gregor1284 ja o ludziach nie pisze a zwierzę musi wiedzieć gdzie jego miejsce 👍 

Opublikowano

Ty to jak mój sąsiad jak jeszcze świnie miał i przy wyrzucaniu gnoja jak się coś nie podobało to łup łopatą... O 16 zawsze kwik, dzień w dzień.

Opublikowano

Bez przesady ;)

Ale kiedyś raz byk fest dostał jak odplątywałem drugiego obok a ten mnie na rogu wziął kilka razy przyłożył o kraty a na koniec wywalił pomiędzy następne dwa byki to łazić nie mogłem taki poobijany byłem 

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

ja o ludziach nie pisze a zwierzę musi wiedzieć gdzie jego miejsce 👍 

Człowiek też powinien wiedzieć gdzie jego miejsce. Nie ma obowiązku posiadania psa, kota czy innego kanarka. I nikt przy zwierzętach pracować nie musi. Bo nie każdy się do tego nadaje. Idź beton mieszać, kamienie zbierać czy kostkę układać. I napierdalaj tam tym ile chcesz. A do pracy przy zwierzętach czy do posiadania zwierząt jednak trochę wrażliwości potrzeba. 

• Like 1
Opublikowano

1 godzinę temu, dsbh napisał:

A nie możesz podjechać, wymierzyć tą kabinę i przez zimę coś uspawać ?

To wystarczy na kombajnów usiąść i pomierzyć, i pod siebie zrobić

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ta kabina wydaje się niezbyt szeroka , może by pasowała odc E281 albo pokosówki 🤔, a kupić można to za gorsze w porównaniu do tej oryginalnej.

Koło mnie ma gość kabiny od UNHZa po 500, tylko jak Rysiek kawał chłopa to nie wiem czy się zmieści

Chyba żeby dwie obok siebie postawił...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kallina86 napisał:

Człowiek też powinien wiedzieć gdzie jego miejsce. Nie ma obowiązku posiadania psa, kota czy innego kanarka. I nikt przy zwierzętach pracować nie musi. Bo nie każdy się do tego nadaje. Idź beton mieszać, kamienie zbierać czy kostkę układać. I napierdalaj tam tym ile chcesz. A do pracy przy zwierzętach czy do posiadania zwierząt jednak trochę wrażliwości potrzeba. 

Zwierzę ma się dostosować do człowieka a nie odwrotnie ;)

Akurat psy i koty nie mają co narzekać ;) mają całkowity luz i codziennie dobre jedzenie 👍 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
6 minut temu, Kallina86 napisał:

Niby tak. Tylko co mają powiedzieć rodziny ludzi których byk wdeptał w gnój czy połamał na śmierć? A są takie przypadki. Znałem nawet osobiście. Gospodarz fest, ani razu nie uderzył zwierzęcia. Nie może być tak, że zwierzę jest ponad ludźmi. Ciekawi mnie co byście powiedzieli w sytuacji gdyby taki byczek kogoś z rodziny zabił? Dobry byczuś znał miejsce w hierarchii???

Opublikowano

W to już nie wnikam, pisał kiedyś, że drobny jest to większa się od niego znajdzie. Bo ja już bym większej od siebie nie chciał wcale, dziś na wagę wszedłem a tam 110 wybiło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v