Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kurde, u mnie -1 Na termometrze za oknem...

To i U mnie tak samo, tylko termometr na zewnątrz przed oknem😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bananek napisał:

od rozpoczęcia adwentu, Panie Pafnucy.

a to wiem. od drugiej niedzieli mam nie orać. Panie Baranku.     oj BANANKU...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Poszedł bym juz spać, a na weterynarza muszę czekać urwał nać 

jeśli to weterynarka w rolnicy.podlasie to spoko, ale jeśli sypiasz z weterynarzem to chyba nie znajdziesz tu poparcia...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, stempos1980 napisał:

To chodzisz z kurami razem spać?

Pokłyznaleś się z narzeczoną?

Z kurami nie, ale jakoś mnie muli. Gdzie tam pokłócić, my nie mamy o co się kłócić. Ze tak to ujmę współpraca nam się układa 🤔

3 minuty temu, Bananek napisał:

jeśli to weterynarka w rolnicy.podlasie to spoko, ale jeśli sypiasz z weterynarzem to chyba nie znajdziesz tu poparcia...

Weterynarka na kwarantannie, a szkoda. Ma kobieta rękę do zwierząt, klacz u znajomego chorowała to cała noc w stajni z nią spędziła i rano za Jantar na podwórko wyprowadziła. Kilka psów nam leczyła to jak widziała ze sytuacja krytyczna z psem, podała leki a kasę to jak mu przejdzie. Jak nie przejdzie to ona złotówki nie weźmie. 

Kurna ile dziś osób imieniny obchodzi 😮

16058932938521342711528250572726.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Bananek napisał:

pafnucy napisał:

kurna. ziiiimno. mróz chyba będzie. pierwszy raz w tym roku by był.

A to w styczniu nie było mrozu? 🤔

w kwietniu trawa mi zmarzła 😉😁 teraz szron na asterze może by jej garaż posprzątać🤔

Opublikowano

Ba to po co będę pisał jak nie przeczytasz 🤔 nie kłócimy się zbytnio bo i nie mamy o co, jak coś do roboty jest, to robimy obydwoje. Jak coś zepsuje to już się nawet nie denerwuje na nią, tylko się śmieje i krzyczę 🤣 no ale jak już po robocie to jakoś te winy odkupuje 🤣

Opublikowano

Nie ma co mocno narzekać, bo i uszczelkę do traktora dorobi, szpachel na aucie przytrze, gwoździe wbije, zaprawę poda, cegłę poda 😎 części pomyje, ciągnikiem pojedzie jak brak ale to już pewne że coś do poprawienia będzie 🤣 

Opublikowano (edytowane)

Najlepsze jak razem drzwi do obory spawalismy, na drugi dzień rano w ciemnych oksach doiła 🤣 no ale ja też z nia i w ogródku pielilem i ziemniaki pielilismy, także jak panie pafnucy układa się noma ta współpraca? 

Sąsiad zaś ma taką żonę co ja nic nie interesuje, ona tylko idzie krowom cycki pomyje i cała jej robota. Żeby jeszcze było na podwórku znać że coś robi to pies ja ganiał, ale podwórko to jakby jakiś stary kawaler menel mieszkał. Kiedyś w sklepie ja usłyszałem to mało się nie zeszczalem, "pąproszę cejotkę dla cieląąt" 😮 myślałem że to jakiś towar do przewalenia świeży, a to moja sąsiadka 🤣

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Najlepsze jak razem drzwi do obory spawalismy, na drugi dzień rano w ciemnych oksach doiła 🤣 no ale ja też z nia i w ogródku pielilem i ziemniaki pielilismy, także jak panie pafnucy układa się noma ta współpraca? 

ta twoja to czasem coś ugotuje czy tylko spawacie razem?

• Haha 4
Opublikowano

A bo tak jakoś wymieniłeś kupę rzeczy, które pomaga Ci robić w gospodarstwie. to pomyślałem, że czasu na gotowanie już braknie.

A praca z pustym zoladkiem jest niezdrowa. I nieefektywna

w sumie jedzenie tylko w soboty i tylko kartofli też nie do końca dobre.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v