Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kurde, u mnie -1 Na termometrze za oknem...

To i U mnie tak samo, tylko termometr na zewnątrz przed oknem😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bananek napisał:

od rozpoczęcia adwentu, Panie Pafnucy.

a to wiem. od drugiej niedzieli mam nie orać. Panie Baranku.     oj BANANKU...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Poszedł bym juz spać, a na weterynarza muszę czekać urwał nać 

jeśli to weterynarka w rolnicy.podlasie to spoko, ale jeśli sypiasz z weterynarzem to chyba nie znajdziesz tu poparcia...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, stempos1980 napisał:

To chodzisz z kurami razem spać?

Pokłyznaleś się z narzeczoną?

Z kurami nie, ale jakoś mnie muli. Gdzie tam pokłócić, my nie mamy o co się kłócić. Ze tak to ujmę współpraca nam się układa 🤔

3 minuty temu, Bananek napisał:

jeśli to weterynarka w rolnicy.podlasie to spoko, ale jeśli sypiasz z weterynarzem to chyba nie znajdziesz tu poparcia...

Weterynarka na kwarantannie, a szkoda. Ma kobieta rękę do zwierząt, klacz u znajomego chorowała to cała noc w stajni z nią spędziła i rano za Jantar na podwórko wyprowadziła. Kilka psów nam leczyła to jak widziała ze sytuacja krytyczna z psem, podała leki a kasę to jak mu przejdzie. Jak nie przejdzie to ona złotówki nie weźmie. 

Kurna ile dziś osób imieniny obchodzi 😮

16058932938521342711528250572726.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
Bananek napisał:

pafnucy napisał:

kurna. ziiiimno. mróz chyba będzie. pierwszy raz w tym roku by był.

A to w styczniu nie było mrozu? 🤔

w kwietniu trawa mi zmarzła 😉😁 teraz szron na asterze może by jej garaż posprzątać🤔

Opublikowano

Ba to po co będę pisał jak nie przeczytasz 🤔 nie kłócimy się zbytnio bo i nie mamy o co, jak coś do roboty jest, to robimy obydwoje. Jak coś zepsuje to już się nawet nie denerwuje na nią, tylko się śmieje i krzyczę 🤣 no ale jak już po robocie to jakoś te winy odkupuje 🤣

Opublikowano

Nie ma co mocno narzekać, bo i uszczelkę do traktora dorobi, szpachel na aucie przytrze, gwoździe wbije, zaprawę poda, cegłę poda 😎 części pomyje, ciągnikiem pojedzie jak brak ale to już pewne że coś do poprawienia będzie 🤣 

Opublikowano (edytowane)

Najlepsze jak razem drzwi do obory spawalismy, na drugi dzień rano w ciemnych oksach doiła 🤣 no ale ja też z nia i w ogródku pielilem i ziemniaki pielilismy, także jak panie pafnucy układa się noma ta współpraca? 

Sąsiad zaś ma taką żonę co ja nic nie interesuje, ona tylko idzie krowom cycki pomyje i cała jej robota. Żeby jeszcze było na podwórku znać że coś robi to pies ja ganiał, ale podwórko to jakby jakiś stary kawaler menel mieszkał. Kiedyś w sklepie ja usłyszałem to mało się nie zeszczalem, "pąproszę cejotkę dla cieląąt" 😮 myślałem że to jakiś towar do przewalenia świeży, a to moja sąsiadka 🤣

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
gregor1284 napisał:

Najlepsze jak razem drzwi do obory spawalismy, na drugi dzień rano w ciemnych oksach doiła 🤣 no ale ja też z nia i w ogródku pielilem i ziemniaki pielilismy, także jak panie pafnucy układa się noma ta współpraca? 

ta twoja to czasem coś ugotuje czy tylko spawacie razem?

• Haha 4
Opublikowano

A bo tak jakoś wymieniłeś kupę rzeczy, które pomaga Ci robić w gospodarstwie. to pomyślałem, że czasu na gotowanie już braknie.

A praca z pustym zoladkiem jest niezdrowa. I nieefektywna

w sumie jedzenie tylko w soboty i tylko kartofli też nie do końca dobre.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v