Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, sabuliga napisał:

A może ktoś pracował z was na produkcji? Czy taka praca jest ciezka

Bardzo, nie pracowałem Ale wiem 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Nie to na teraz na długie zimowe wieczory

Teraz to nie ma co z łbem na wierzchu chodzić, czapkę trzeba zakładać a nie jakieś tam kominy. Bo można się smarkać później 🤔☺️

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Agrest napisał:

Nawet amolem się nie natarłem a co dopiero coś łyknąć. Nie ma nawet z kim. Kiedyś to z ojcem  by co łyknął, teraz bierze leki  na serce i nawet piwa nie ruszy.

Jechałem dziś przez Policzną. I tyle lat myślałem że ta wasza dziura odmiania się że byłem w Policznej, a tu napisy na budynku ośrodka zdrowia i gminy mówią że w Policznie. Chyba tu potrzeba doc Miodka do rozwiązania tego dylematu.

Dla mnie logicznie nasuwa się że skoro Policzna to w Policznej. Natomiast gdyby było Policzno to w Policznie.

Idź do wójta z interpelacją i daj znać czy wie o co pytasz :)

Żebyś nie przepraszał  . Wszystko jest w porządku! Mandacik zaplacileś że ta dziura Ci się  nie podobuje. Mnie nie interesuje w jakim rezerwacie mieszkasz.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano

dzisiejszy wiatr tak ładnie osuszył to teraz na złość zaczęło padać 

Opublikowano
19 minut temu, sabuliga napisał:

Zależy na jakie stanowisko. Jak wózki widłowe to jeszcze w miarę. Gorzej na palecie trzeba się narobić. Operator maszyny ma Nawet lekko fizycznie jeśli wszystko dobrze chodzi. A jak zacznie się psuć to idzie się WKU*wić. Bo trzeba wyrobić normę a tu przestoje

Opublikowano
21 minut temu, sabuliga napisał:

A skąd mamy wiedzieć czy jestes zdolny przez 8 godzin folia parowka folia parowka z przerwa na sniadanue tylko. Ja po 100kroc wole taki typ pracy jaki wykonuje mimo ze nieraz i 16 godzin sie robi. Ale nie robie przez caly czas tego samego w jednej pozycji od dzwonka do dzwonka.

Opublikowano
7 minut temu, Dariowola napisał:

Żebyś nie przepraszał  . Wszystko jest w porządku!

Eee tam. Dwa napisy na budynkach jeszcze nie świadczą że wiecie gdzie mieszkacie :)

Opublikowano
Agrest napisał:

Jechałem dziś przez Policzną. I tyle lat myślałem że ta wasza dziura odmiania się że byłem w Policznej, a tu napisy na budynku ośrodka zdrowia i gminy mówią że w Policznie. Chyba tu potrzeba doc Miodka do rozwiązania tego dylematu. Dla mnie logicznie nasuwa się że skoro Policzna to w Policznej. Natomiast gdyby było Policzno to w Policznie. Idź do wójta z interpelacją i daj znać czy wie o co pytasz 

W mojej okolicy jest Wieszowa i prawidłowa odmiana to w Wieszowie, nie w Wieszowej. Rozpadało się jakieś drobne curestwo

Opublikowano

No tak, ale np Nowa Iwiczna - w Nowej Iwicznej. Być może wyraz poprzedzający warunkuje odmianę kolejnego członu.

a pal licho to.

I u mnie po przepięknym ciepłym wietrznym i słonecznym dniu trochę pokropiło.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

No tak, ale np Nowa Iwiczna - w Nowej Iwicznej. Być może wyraz poprzedzający warunkuje odmianę kolejnego członu.

a pal licho to.

I u mnie po przepięknym ciepłym wietrznym i słonecznym dniu trochę pokropiło.

Ale to co myślisz ktoś to specjalnie tak z błędem by napisał. Pada.

Opublikowano

A mało to przypałów jest w naszej rzeczywistości? No ale Miodka fatygować nie będę. Idę z prądem ;)

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W wiosce obok mnie na tablicy o funduszach na remont drogi zamiast Podróżna napisali Podrużna i stoi juz tak kilka lat...

A bo to już wykształciuchy z dysortografią szablon do wydruku programowały

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnikaNo ale to można wybaczyć. Taki zapierdol na gospodarce że nie ma kiedy się ortografii nauczyć 😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Operator maszyny ma Nawet lekko fizycznie jeśli wszystko dobrze chodzi. A jak zacznie się psuć to idzie się WKU*wić. Bo trzeba wyrobić normę a tu przestoje

albo jak za dużo przestawień w ciągu dnia bo małe serie elementów lub coś na reklamacje to już pierdolca idzie dostać jak szwance przychodzą dupe trują bo chcą coś na już 

2 godziny temu, sabuliga napisał:

w przeciągu 4 lat 3 miechy Promotech , miesiąc Abakus i 2,5 roku Forte , wszędzie na produkcji ,z ciężkością to różnie bo wszędzie rzucali cię gdzie popadnie i trzeba było być praktycznie "od wszystkiego"  ,wszędzie nudno i patrzysz na zegarek kiedy to ten dzień/noc się skończy chyba że robota jakaś absorbująca i z tego wszystkiego ostatnia firmę wspominam najlepiej nie tyle ze względów finansowych (bo i było najlepiej) ale i przez "przydasie" pomimo że to robota była na 3 zmiany  

ale ogólnie już dawno mówiłem szukaj dobrze płatnego stażu nawet na rok to zawsze na jakiś czas spokój ,chwilowa stabilizacja finansowa oraz coś nowego i równie bezużytecznego do CV, dlatego z tym NBP wyskakuję bo to w końcu tylko dla absolwentów studiów ekonomicznych a pewnie w najbliższym tobie oddziale będziesz miał lepiej z kasą niż tu na podlasiu 

siostrze w NBP się skończył roczny niedawno i bezrobotna ale jej narzeczony rok przed nią był i oboje sobie chwalą bo np. 2,6k na rękę i taka sama premia kwartalna ,choć żadnemu z nich pracy nie zaproponowali to gościu rok przebujał w Ceri (ale większość na zdalnej) i do NBP wraca bo się sprawdził

Edytowane przez Gość
Opublikowano
38 minut temu, szymon09875 napisał:

A skąd mamy wiedzieć czy jestes zdolny przez 8 godzin folia parowka folia parowka z przerwa na sniadanue tylko. Ja po 100kroc wole taki typ pracy jaki wykonuje mimo ze nieraz i 16 godzin sie robi. Ale nie robie przez caly czas tego samego w jednej pozycji od dzwonka do dzwonka.

Folia parówka folia parówka parówka parówka ... Dwie bez folii poszły 😅

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v