Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, sabuliga napisał:

A może ktoś pracował z was na produkcji? Czy taka praca jest ciezka

Bardzo, nie pracowałem Ale wiem 

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Nie to na teraz na długie zimowe wieczory

Teraz to nie ma co z łbem na wierzchu chodzić, czapkę trzeba zakładać a nie jakieś tam kominy. Bo można się smarkać później 🤔☺️

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Agrest napisał:

Nawet amolem się nie natarłem a co dopiero coś łyknąć. Nie ma nawet z kim. Kiedyś to z ojcem  by co łyknął, teraz bierze leki  na serce i nawet piwa nie ruszy.

Jechałem dziś przez Policzną. I tyle lat myślałem że ta wasza dziura odmiania się że byłem w Policznej, a tu napisy na budynku ośrodka zdrowia i gminy mówią że w Policznie. Chyba tu potrzeba doc Miodka do rozwiązania tego dylematu.

Dla mnie logicznie nasuwa się że skoro Policzna to w Policznej. Natomiast gdyby było Policzno to w Policznie.

Idź do wójta z interpelacją i daj znać czy wie o co pytasz :)

Żebyś nie przepraszał  . Wszystko jest w porządku! Mandacik zaplacileś że ta dziura Ci się  nie podobuje. Mnie nie interesuje w jakim rezerwacie mieszkasz.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano

dzisiejszy wiatr tak ładnie osuszył to teraz na złość zaczęło padać 

Opublikowano
19 minut temu, sabuliga napisał:

Zależy na jakie stanowisko. Jak wózki widłowe to jeszcze w miarę. Gorzej na palecie trzeba się narobić. Operator maszyny ma Nawet lekko fizycznie jeśli wszystko dobrze chodzi. A jak zacznie się psuć to idzie się WKU*wić. Bo trzeba wyrobić normę a tu przestoje

Opublikowano
21 minut temu, sabuliga napisał:

A skąd mamy wiedzieć czy jestes zdolny przez 8 godzin folia parowka folia parowka z przerwa na sniadanue tylko. Ja po 100kroc wole taki typ pracy jaki wykonuje mimo ze nieraz i 16 godzin sie robi. Ale nie robie przez caly czas tego samego w jednej pozycji od dzwonka do dzwonka.

Opublikowano
7 minut temu, Dariowola napisał:

Żebyś nie przepraszał  . Wszystko jest w porządku!

Eee tam. Dwa napisy na budynkach jeszcze nie świadczą że wiecie gdzie mieszkacie :)

Opublikowano
Agrest napisał:

Jechałem dziś przez Policzną. I tyle lat myślałem że ta wasza dziura odmiania się że byłem w Policznej, a tu napisy na budynku ośrodka zdrowia i gminy mówią że w Policznie. Chyba tu potrzeba doc Miodka do rozwiązania tego dylematu. Dla mnie logicznie nasuwa się że skoro Policzna to w Policznej. Natomiast gdyby było Policzno to w Policznie. Idź do wójta z interpelacją i daj znać czy wie o co pytasz 

W mojej okolicy jest Wieszowa i prawidłowa odmiana to w Wieszowie, nie w Wieszowej. Rozpadało się jakieś drobne curestwo

Opublikowano

No tak, ale np Nowa Iwiczna - w Nowej Iwicznej. Być może wyraz poprzedzający warunkuje odmianę kolejnego członu.

a pal licho to.

I u mnie po przepięknym ciepłym wietrznym i słonecznym dniu trochę pokropiło.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

No tak, ale np Nowa Iwiczna - w Nowej Iwicznej. Być może wyraz poprzedzający warunkuje odmianę kolejnego członu.

a pal licho to.

I u mnie po przepięknym ciepłym wietrznym i słonecznym dniu trochę pokropiło.

Ale to co myślisz ktoś to specjalnie tak z błędem by napisał. Pada.

Opublikowano

A mało to przypałów jest w naszej rzeczywistości? No ale Miodka fatygować nie będę. Idę z prądem ;)

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W wiosce obok mnie na tablicy o funduszach na remont drogi zamiast Podróżna napisali Podrużna i stoi juz tak kilka lat...

A bo to już wykształciuchy z dysortografią szablon do wydruku programowały

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnikaNo ale to można wybaczyć. Taki zapierdol na gospodarce że nie ma kiedy się ortografii nauczyć 😁

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Operator maszyny ma Nawet lekko fizycznie jeśli wszystko dobrze chodzi. A jak zacznie się psuć to idzie się WKU*wić. Bo trzeba wyrobić normę a tu przestoje

albo jak za dużo przestawień w ciągu dnia bo małe serie elementów lub coś na reklamacje to już pierdolca idzie dostać jak szwance przychodzą dupe trują bo chcą coś na już 

2 godziny temu, sabuliga napisał:

w przeciągu 4 lat 3 miechy Promotech , miesiąc Abakus i 2,5 roku Forte , wszędzie na produkcji ,z ciężkością to różnie bo wszędzie rzucali cię gdzie popadnie i trzeba było być praktycznie "od wszystkiego"  ,wszędzie nudno i patrzysz na zegarek kiedy to ten dzień/noc się skończy chyba że robota jakaś absorbująca i z tego wszystkiego ostatnia firmę wspominam najlepiej nie tyle ze względów finansowych (bo i było najlepiej) ale i przez "przydasie" pomimo że to robota była na 3 zmiany  

ale ogólnie już dawno mówiłem szukaj dobrze płatnego stażu nawet na rok to zawsze na jakiś czas spokój ,chwilowa stabilizacja finansowa oraz coś nowego i równie bezużytecznego do CV, dlatego z tym NBP wyskakuję bo to w końcu tylko dla absolwentów studiów ekonomicznych a pewnie w najbliższym tobie oddziale będziesz miał lepiej z kasą niż tu na podlasiu 

siostrze w NBP się skończył roczny niedawno i bezrobotna ale jej narzeczony rok przed nią był i oboje sobie chwalą bo np. 2,6k na rękę i taka sama premia kwartalna ,choć żadnemu z nich pracy nie zaproponowali to gościu rok przebujał w Ceri (ale większość na zdalnej) i do NBP wraca bo się sprawdził

Edytowane przez Gość
Opublikowano
38 minut temu, szymon09875 napisał:

A skąd mamy wiedzieć czy jestes zdolny przez 8 godzin folia parowka folia parowka z przerwa na sniadanue tylko. Ja po 100kroc wole taki typ pracy jaki wykonuje mimo ze nieraz i 16 godzin sie robi. Ale nie robie przez caly czas tego samego w jednej pozycji od dzwonka do dzwonka.

Folia parówka folia parówka parówka parówka ... Dwie bez folii poszły 😅

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v