Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ej przedłużyli termin stosowania gnoju na ornych do donca listopada czy nie? 

A co się tym przejmować jak NIE WOLNO to trzeba szybko 😀 u nas jeszcze gnój nie rozwiedziony 

Gnój zaraz po gnoju talerzowka albo pług i ślady po gnoju nie ma na polu 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

boisz się że się rozleci???😋

Co Ty, to jest mocarne 3p 💪

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, slawek74 napisał:

i tak i nie 😀

niby trzeba pisać pismo że warunki nie umożliwiły zbioru bleble ble ale dużo ludzi wozi i nie czepiają się

Dzwoniłem do agencji i nie kazala nic pisac tylko wozić :o bo nie patrza na to wgl :)

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

no chwal się !  co sprzedałeś ? ;)

Pieniądze sprzedałem😆

Opublikowano
37 minut temu, TheraRolnik napisał:

Taa mocarne ... To jakim cudem głowica mi pękła w 3p 😅

Sprzęt to trza użytkować z głową🙆‍♂️, u rzeznika to nawet fynd nie wytrzyma 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Dzwoniłem do agencji i nie kazala nic pisac tylko wozić :o bo nie patrza na to wgl :)

Już drugi dzień z gównomiotem po polu ganiam i dwie wpadki po osie zaliczone a jutro jeszcze kilka razy i koniec sezonu z obornikiem. 

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

zdradzisz jakieś szczegóły? ile odpis tak + - teraz?

Dziś. umowa przedwstępna gdyż chcę zrobić odpis w styczniu. Wówczas powinna się odnowić pula de minimis. Jeśli tak się stanie, a pani z ministerstwa rolnictwa zapewniła mnie że tak, wówczas nie zapłacę skarbówce 5700 i podatku rolnego też coś koło tej kwoty. Więc warto czekać.

Areał 3,92ha. Umowa na razie 1100, końcowa jeszcze około 1700

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Pieniądze sprzedałem😆

E to co tu się cieszyć 🙆‍♂️, ale Ty prawie obszarnik to podnieta jest 🤭

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Z początku miał dwie, ale jedną zgubił a drugą zepsuł :o

@gregor1284 kupione zapakowane i wysłane. Otwory sie zgadzają :) @TheraRolnik ekspedientka cos smutna była :o ale bardzo sympatyczna dziewczyna.

Widzisz jaki ja mam dobry gust 😁

To trza jechać ją pocieszyć 😎

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Sprzęt to trza użytkować z głową🙆‍♂️, u rzeznika to nawet fynd nie wytrzyma 

Kiedyś sąsiad powiedział że on zawsze wie kto jeździ ... Bo jak ja jeżdżę to jeszcze ciągnika nie widać a chmurę dymu już tak a jak ktoś inny jeździ to ciągnik widać a dymu nic 😂

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

@pafnucy 🤨 jaką galerię kasować chciałem?🤔

pomyliłem? nie Ty pytałeś jak usuwać? na szybko w dzień czytałem i może źle skojarzyłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez Nieustraszony1044
      To zapraszam do rozmowy o pogodzie i innych wątkach , tylko kulturalnie żeby było 🙂. Przepraszam jako członek komisji muszę naprawić błąd, bo ile można czekać 😉 
      Kontynuacja tematu 
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305084-pogoda-rolnicza-2025-i-inne-luzne-watki/page/4068/#comment-4824746
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez limonka
      Pogoda rolnicza ma duży wpływ na rolnictwo. Niedobór opadów i związana z nim susza wpływają na obniżenie produkcji rolniczej. Z kolei ulewne deszcze z towarzyszącymi im nawałnicami i gradobiciem powodują olbrzymie straty w plonach. Oby nadchodzący rok był łaskawszy pod tym względem- opady równomiernie rozłożyły się w czasie a słoneczko zawsze świeciło, czego Państwu i sobie życzę. 

Kontynuacja tematu. Zapraszam!

• Dodaj nową pozycję...
v