Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz będzie już bardzo duży problem jeżeli ktoś nie zasiał, bo jest mokro i stosunkowo zimno i ziemia już nie obsycha, a siew w mokrą ziemie i następne opady, to zaraz zastoiska wody aż do jakiejś suszy na wiosnę.

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

kurla za stodołą mam takie bagno że by i pasowalo tą wodę po spuszczać ale mnie GRYPA zmogła i pod kocem leżę🙄 w nocy pokropiło i dalej pochmurno i czasem deszczyk przeleci

Powiadasz grypa.... 🤔

Opublikowano

podobno dobrze test się robi kieliszkiem wódki, musisz powąchać, a potem wypić, jak cię wykrzywi to nie masz wirusa

taki jeden test przeprowadzał 25 razy jednego wieczora i zawsze mu negatywny wychodził

i następnego dnia musiał powtórzyć bo strasznie słaby był i głowa go bolała

• Haha 5
Opublikowano
bratrolnika napisał:

podobno dobrze test się robi kieliszkiem wódki, musisz powąchać, a potem wypić, jak cię wykrzywi to nie masz wirusa

taki jeden test przeprowadzał 25 razy jednego wieczora i zawsze mu negatywny wychodził

i następnego dnia musiał powtórzyć bo strasznie słaby był i głowa go bolała

a daj spokuj z tym testowaniem karafka stoi na szafce😁

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

hmmm. znaczy mam covida już od bardzo dawna...😖

Opublikowano

Dziękuję, jakieś tam objawy mam, nie jest najgorzej, narzekać nie mogę, ale bardzo bliska mi Osoba, od której pośrednio się zaraziłem bardzo ciężko to przechodziła i niestety zmarła... 

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

długo? objawy?

W sumie od początku objawów już ponad tydzień, kwarantanna już od ponad 2 tygodni, a jeszcze czeka Rodzinę 10 dni. Z tym że nie robią testów na koniec... mogę być dalej zarażony, a będę mógł już sobie iść do ludzi... Po prostu dostaję 10 dni od objawów i mam już po tym być zdrowy..

Nie, mieliśmy robione testy molekularne, te najdokładniejsze, udało się uprosić sanepid, ja miałem robiony tego dnia co właśnie gorzej się poczułem i mi jako jedynemu wyszedł pozytywny. Jakby nie udało się uprosić sanepidu, bo nam nie chcieli zrobić na koniec kwarantanny, to dalej bym chodził normalnie i zarażał innych...

• Like 1
Opublikowano

A objawy dasz radę opisać?  Jakieś leki przyjmujesz? Faktycznie jest utrata węchu?

Opublikowano

Tak, jak mówię nie jest ze mną źle... Tak całkowita utrata węchu, dosłownie, smak mam, ale węchu nic a nic nie czuję, mogę wąchać perfumy, nic nie dociera, w pierwszych dniach rozsadzało mi głowę... miałem stany podgorączkowe, teraz z kolei osłabienie i czasami oblewają mnie straszne poty i zdarza się, że łapię takie zadyszki, jakbym 10 km przebiegł no i biegunka mnie kilka razy złapała. Leków żadnych nie przyjmuję.

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Z tego co wiem to tylko Apap na paracetamolu

Tak, ibupromu ponoć nie można,tylko paracetamol, w szpitalu z tego co wiem to już cały czas pod tlenem i wdrażane jest leczenie remdesivirem, morfiną i innymi lekami.

Opublikowano
Przed chwilą, debrzyna napisał:

A jak te testy wyglądają? Jak je robią ?

Do nas przyjeżdżał ambulans, Pan w kombinezonie, dawał fiolkę, woreczek, patyczek, patyczkiem grzebał w gardle (pobierał wymaz) wkładał patyczek do fiolki i to do woreczka i tyle. Z tego co pamiętam ten test bada obecność dwóch czy tam trzech genów wirusa, jest bardzo czuły jeżeli wykaże wszystkie geny wtedy test jest pozytywny, jeżeli nie wszystkie a np. jeden gen to wynik niejasny, do powtórzenia (może to być początek, albo sam koniec choroby), jeśli nie wykryje żadnego, to wynik ujemny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v