Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też miałem tel z agencji nasiennej, pytanie w jakim celu sprzedaje? panie na pasze a kto to co z tym zrobi to ch*j mnie obchodzi 

Też miałem tel z agencji nasiennej, pytanie w jakim celu sprzedaje? panie na pasze a kto to co z tym zrobi to ch*j mnie obchodzi 

Tylko na koniec kazał edytować i usunąć, niskie wymagania 

Opublikowano
Bananek napisał:

Twoja wola. Kiedyś ogłosiłem prosiaki na olx (jeszcze wtedy chyba tablica), miałem kilka telefonów, pięknie ładnie, aż pewnego dnia dzwoni ojciec żeby szybko wracać do domu. Przyjeżdżam, a tu policja, weterynaria. Pierwsze pytanie: Czy sprzedawał Pan prosięta przez tablicę. Kto kupił, dokąd pojechały, czy nie z asf. Policjant kazał usunąć ogłoszenie bo obok nas była strefa z asf. Ponoć nie można było sprzedawać ani kupować. Jak ktoś się chce przypier...lić to to zrobi. U Ciebie na dwoje babka wróżyła, albo faktycznie z centrali dzwoni, albo konkurencja brzydko się bawi.

W czasach istnienia "tablicy" już asf w kraju był znany ?

Opublikowano

To nie tak jak myślisz. Na Podlasiu Internet pojawił się wkrótce po ASF. Wcześniej ogłoszenia na tablicy pisali.  😂😉

Opublikowano

Nie tylko centrale,ale tez rolnicy i ci nawet bardziej kablują do piorin, kopiują ogłoszenia,i jak zle coś napisane to mandacik,jeden uprawia sadzonki aropni czy pozeczki kwalifikowane i tylko siedzi na ogłoszeniach żeby załatwić konkurencje.

Opublikowano
mraukot napisał:

Bananek napisał:

Twoja wola. Kiedyś ogłosiłem prosiaki na olx (jeszcze wtedy chyba tablica), miałem kilka telefonów, pięknie ładnie, aż pewnego dnia dzwoni ojciec żeby szybko wracać do domu. Przyjeżdżam, a tu policja, weterynaria. Pierwsze pytanie: Czy sprzedawał Pan prosięta przez tablicę. Kto kupił, dokąd pojechały, czy nie z asf. Policjant kazał usunąć ogłoszenie bo obok nas była strefa z asf. Ponoć nie można było sprzedawać ani kupować. Jak ktoś się chce przypier...lić to to zrobi. U Ciebie na dwoje babka wróżyła, albo faktycznie z centrali dzwoni, albo konkurencja brzydko się bawi.

W czasach istnienia "tablicy" już asf w kraju był znany ?

był.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na skub nie ale pomiędzy sobą może być użyte do rozmnażania jeśli było kupowane w centrali .

Takie oświetlenie jest doskonałe noc do pracy nie straszna .

120738804_3903517369681303_7564378048615183453_o.jpg

W nocy to robota dla ch*ja i kota🤣

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdyby ktoś zapomniał

IMG_20201002_174928.jpg

Rysiu czyżby na jakieś party się wybierasz?

Opublikowano
10 godzin temu, stempos1980 napisał:

Qurła fasola do rwania ale się niechce bo cena powala z nóg.Całe 3 -4 zl za kilogram

IMG_20201002_074025.jpg

Heh cena jak na inne lata jest normalna tylko ten rok dobrze płacił i za 3-4 zł to się zbierać nie chce, a jak po 2 zł była to też się zbierało.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na skub nie ale pomiędzy sobą może być użyte do rozmnażania jeśli było kupowane w centrali .

no skubał nie będę . myślę że wystarczy nie podawać nazwy odmiany i nikt się nie przypierdzieli. a nawet jak, to tak pisać ogłoszenia żeby było jasne(w tym ogłoszeniu) że to nie na nasienie.

13 minut temu, stempos1980 napisał:

Przecież wolno mu

a kto mówi że nie?

Opublikowano
14 minut temu, pablo6234 napisał:

Heh cena jak na inne lata jest normalna tylko ten rok dobrze płacił i za 3-4 zł to się zbierać nie chce, a jak po 2 zł była to też się zbierało.

Tylko uprawa tunelowa a polowa jest różnica w jakości fasoli i kosztów.Ja mam 3 tunele i jedna folie musiałem niedawno kupić nową i załtomatu jesteś w plecy

Opublikowano (edytowane)

dzie??

aaaa taka ... pewno literówka. :D

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Dziś z rana nakropiło 1mm a potem nawet słońce wyszło.

Teraz +15, zachmurzone.

Opublikowano
25 minut temu, fireseba napisał:

Wrzesień równe 0.00.000mm, dzis to samo. Jeszcze tak sucho w tym roku nie było. 

Chętnie oddam moją wodę bo znów w pole wjechać się nieda a zboża nie posiane. Ostatni tydzień 70 litrów. Wrześeń 128 litrów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v