Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki z Rolnika patriota jak z koziej dupy trąba, wszystko co polskie zachwala, a swojego kolegi polskiego rolnika by zgnoił, echh co zazdrosc z ludzi robi, nie ma świń to się cieszy że w końcu idą na dół, masakra co za typ...

• Like 3
Opublikowano

moim zdaniem znowu chwilowe wachnięcie bo przecież nie może cały czas rosnąć  bo by się chłopkom we łbach poprzewracało.A już wszystkich boli cena,i d*pę ściskają.Wet na kontroli była to mówi,macie teraz tak dobre ceny że na bioasekurację i inwestycje jest kupę kasy.Po świnie jak byli to gadali,macie teraz tak dobre ceny że wszystko powinno być kostką wybrukowane żeby błotka nie było itd.Takie tam głupie mądrosci 

Opublikowano

koronowirus ale w Polsce jest tak mało świń ze jak zamkna granice( duża na to szansa) to nie będzie importu duńskiego warchlaka ani miesa zagranicznego w supermarketach. 

Reasumując polskie ludzie taplający sie w cudzie jedzą 16 melonów kabanów, a urodzonych w Polsce jest 4 melony ergo!!!! ceny 400% do góry  w stosunku do obecnych, hehehe i oni to wiedzą dlatego teraz udaja ze cena leci zeby towar w chłodnie napchać na później . Ja przewiduje ze jeżeli koronowirus bedzie szalał to cena tucznika powyżej 10 zł za zywą w skupie będzie natomiast rynek wołowiny się całkowicie załamie  za darmo nie bedą ubojnie tego odbierać skoro 80% ubojów to eksport.

Opublikowano

Większość skupu  jest na WBC  i tak jak ja sprzedam 24 marca bezwzgledu na cene bo w tym tygodniu są za małe za 3 tygodnie będą za duże, a te obniżki cen to stała zagrywka stosowana od 25 lat aby wywołać panikę to ludziska pojadą z kabanami do skupu ale w Polsce już niema z czym jachać. Cena jeszcze przez 2 tygodnie będzie lekko spadać a po 2 tygodniach zacznie dalej rosnąc. W Polsce ludzie chcą jeść i niema w europie z kąt  kabana wziąść  to nie bydło ze żyd jak nie kupi od Biernackiego to kupi w Brazylii i ma w tyłku polską wołowine  a ceny spadają na łeb na szyje

Opublikowano

Jeszcze z 5-6  centow  Niemcy zrzuca a u nas pójdzie i 50 groszych.  Do zakładu gdzie sprzedaje już dzwonią rolnicy że chcą sprzedac świnie jak tydzień temu nie było żadnego telefonu to dzisiaj po giełdzie 7 telefonów z Wielkopolski w sumie  12 zestawów . 

17 minut temu, kopin napisał:

Wiadomości masz pewne?Czyli zgadzasz sie na wp***dol od kolegów jeśli będzie inaczej?;-)

A o wp***dol się nie boję bo już parę razy dostałem bo trenuje boks ☺ ale czy mi dacie radę 😅

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v