Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zetorki ta organizacja wraz z TVN jest opłacana przez zagranice aby wykonczyć polskich producentów wołowiny jak widać są skuteczni, jeszcze pare takich artykułów i obniżek cen skupu i ludzie sami zrezygnują z hodowli 

Opublikowano (edytowane)

Opłacani  czy nie . Ludzie coraz bardziej oderwani od rzeczywistości i wolą mleko z Biedronki , a nie od gwałconych krów .

Koniec świata bliski . :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Pewno szykuje się promocja hamerykańskich steków i temu taka akcja. 

Opublikowano

Może ja się mylę, ale wczoraj obejrzałam Parlamentarny Zespół ds. Ochrony Zwierząt, Praw Właścicieli Zwierząt oraz Rozwoju Polskiego Rolnictwa i myślę, że teraz "ekolodzy i obrońcy praw zwierząt" mają problem z tym, żeby ich prawa do odbierania zwierząt nie zostały ograniczone na rzecz chociażby inspekcji weterynaryjnej. Na tym krótkim filmiki ewidentnie widać, że chcą pokazać że zwierzętom dzieje się krzywda a inspekcja nie reaguje chociaż jest. 

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Opłacani  czy nie . Ludzie coraz bardziej oderwani od rzeczywistości i wolą mleko z Biedronki , a nie od gwałconych krów .

Koniec świata bliski . :ph34r:

niestety ale taka jest prawda... taką świadomość ma dzisiejsze społeczeństwo

66374281_2376554279078450_1605988937417883648_n.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
kanalia36 napisał:

zetorki ta organizacja wraz z TVN jest opłacana przez zagranice aby wykonczyć polskich producentów wołowiny jak widać są skuteczni, jeszcze pare takich artykułów i obniżek cen skupu i ludzie sami zrezygnują z hodowli 

Tak samo chyba z trzoda co? Patrzyłem to tam też narzekasz. Hahahaha 😂🤣😂🤣

Opublikowano

Dalej sprawa nie wyjaśniona a część już padła ;) kilka dni temu czytałem o nich

1 minutę temu, debrzyna napisał:

A tak z ciekawości ,wiadomo co z "dzikimi" krowami Maja co im dawać jeść czy dalej głodują  

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Tak samo chyba z trzoda co? Patrzyłem to tam też narzekasz. Hahahaha 😂🤣😂🤣

podaj wpis kłamco 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Głodują. Dziś gdzieś widziałam, że kolejny cielak padł. Jak znajdę to dam linka. 

ale zielonych tamte bydło to nie obchodzi bo żaden człek im krzywdy nie robi, same se ją robią także spoko 👍

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo/kolejny-martwy-cielak-na-lace-slynne-stado-wciaz-nie-trafilo-do-azylu,1312.html?fbclid=IwAR3GHR0a_j_5jOCsvtwFQQi0XMafbvt8xZNamLEjy6xs146RjrQHCscqSPo

Opublikowano

Jarek Ty jesteś jakim krypto gejem chyba najpierw przez rok obwachiwałeś tyłek sołtysa i zawracałeś mu dupe teraz doj**ałeś się do mnie. 

forum świń ma 15 stron  a nie co tu prawie 100 w jednym wpisie stwierdziłem fakt ze z ceny za E 8,20 spadło o 1 zł i teraz bedą cykać po 10 gr w góre pare tygodni co już się dzieje bo sokołów z ceny 7,2 podniusł na 7,35  co ma to wspólnego z narzekaniem

Opublikowano
13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kto narzekał że cena trzody spadła o 1zl?? hmmm...

Jarek weź zrób wyliczenie jakie koszty ponosisz odnośnie opasu bo atakujesz Kanalie w każdym poście .. i ogólnie ile sztuk rocznie sprzedajesz ?

Opublikowano

Jarek cały zeszły rok atakował sołtysa co sołtys napisał jarek go atakował, teraz sołtys już stał się stary i brzydki to Jarek zakochał się w moim zgrabnym tyłku ja się już boje wchodzić na forum zeby Jarek mnie cnoty nie pozbawił:D

Opublikowano

A tam atakował . Ładowarkę chciał Sołtysowi łatwić nawet . :ph34r:

Opublikowano

To strategia Jarka najpierw dokucza a potem się łasi jak dzieciak w przedszkolu , z sołtysem pewnie już na tym drugim etapie jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v