Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to dac z dwie łyżki maki i dwie cukru wymeiszac ido pyska wsypywac ? 

Piszą zeby mleka nie dawać no niby glodziwłem ale ch*ja nic nie dało , meczy sie 10 dzień ,  i bez poprawy no to mu daje 3 razy dzienie tak po poł litra chyba go tym nie dobijam ? 

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

PAnowie szybkie pytanie , jak ta make ziemniaczana rozrobić dla cielaka ? 

aż taki jesteś zdesperowany? co się stało się?

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

to dac z dwie łyżki maki i dwie cukru wymeiszac ido pyska wsypywac ? 

Piszą zeby mleka nie dawać no niby glodziwłem ale ch*ja nic nie dało , meczy sie 10 dzień ,  i bez poprawy no to mu daje 3 razy dzienie tak po poł litra chyba go tym nie dobijam ? 

ale jaka on ma biegunkę ? z przejedzenia??

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

ale jaka on ma biegunkę ? z przejedzenia??

posrał się z krwią, leci zniego  ,wessało go na ammen juz, było 3 wet ,  3 był juz kilka razy dawal zastrzyki kroplówki, było ze juz nie chcial nawet pić dostął kroplówki zastrzyki i znow dostał apetytu , pije mleko  elektrolity, ale leci dalej z neigo wstać nie chce musze go podnosić , 10 dzien sie juz mecze 

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

pisałem do Cb na pw ale nie odpisałaś mi 😔

przepraszam, nic nie dostałam. Mialam kilka dni usunięte konto, moze dlatego. Ja ZAWSZE odpisuję 👍

Opublikowano
4 minuty temu, Paulina1985 napisał:

przepraszam, nic nie dostałam. Mialam kilka dni usunięte konto, moze dlatego. Ja ZAWSZE odpisuję 👍

moze i tak ,  7-8 jakoś pisałem do Ciebie 

Opublikowano

@DANDYS leje się żywa krew? skrzepy krwi? czy czarne? Jeśli to czarne znaczy, ze przetrawione. Jeśli czerwone to gdzieś z jelit. Lekarz nie probowal podawac cyklonaminy zeby zatrzymać krwawienie? mogł pęknąc wrzód w trawieńcu. Innym wytlumaczeniem może być też bakteria tj.salmonella, ale nie aż tyle dni. Robileś jakiś wynik z kału na bakterie? 

Opublikowano

no krew z kałem żółtym , i może ze źle zobaczyłem ale na ogonie miał takie jakby włókna ,nie robiłem... koło 2 miesiecy u mnie był bylo dobrze , a nagle dałem mleko poszłem do duzych przychodze a tam cały ogon w krwi , 

Opublikowano

korę dębu próbowałeś? węgiel? siemię lniane?i inne takie specyfiki? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v