Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, ab23 napisał:

Geny+słomą+dopłatą =zysk🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jeszcze gałezie :D

Opublikowano
22 minuty temu, Mikruss napisał:

wiem o moczniku ale wez to wymieszaj z rzepakiem i dopiero posyp a wozu paszowego na razie nie ma bo nie mialbym go jak wykorzystac

@rejvas zrobilem tak na probe przez 3 miechy jedna grupa szla bez niczego tylko ququ i trawa a druga grupa rzepak.... Roznica kolosalna.... Bez paszy bym musial ze 3 lata byli trzymac do wagi ponad 700 kg. Dobra pasza to buraki cukrowe ale wiadomo to na krotko ale efekt jest bajer.

Kup mieszalnik nie jest drogi 

Opublikowano

no nie wiem co z tym problemem zrobisz ..... zamień ten kapitał na taki co ci da ten sam zysk bez roboty 

Opublikowano
10 minut temu, ab23 napisał:

coś tam zostaje głodno spać nie idzim coś od czasu do czasu się kupi gdy komuś usługę sie wykona

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

nie czytaj tego

Ozzi się obudził i zaczyna swoje, tyranek przy nim to nic

46 minut temu, AdamRo napisał:

Czarne chmury. Byk. Prognoza.

od poniedziałku?

Opublikowano
1 godzinę temu, rejvas napisał:

na dzień dzisiejszy to nic poza paszami objetościowymi bym nie dawał opasom, nie ma sensu

Ale to właśnie objętościówki teraz są drogie, w moim regionie siano ok 90 zł a sianokiszonka ponad 100 za bele 120x120. W moim przypadku wolę dać więcej śruty z żyta i owsu, które to zboża są beznadziejnie tanie ok 500zł/t, niż dokupywać sianokiszonki. Choć i tak to wszystko jak krew w piach...

Opublikowano
1 godzinę temu, rejvas napisał:

na dzień dzisiejszy to nic poza paszami objetościowymi bym nie dawał opasom, nie ma sensu

Jarek mówi że soją pasłeś , skąd ta zmiana ,Za duże rosły i przez drzwi nie mogły wyleść??

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Ozzi się obudził i zaczyna swoje, tyranek przy nic

mimo wszystko wiesz że czesto mam racje, mimo że tego publicznie nie przyznasz ;)

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Jarek mówi że soją pasłeś , skąd ta zmiana ,Za duże rosły i przez drzwi nie mogły wyleść??

jarek ma to do siebie że wyrywa słowo z kontekstu i rżnie głupa, ale jak trzeba sie odnieść do całości to udaje ze nie widzi :D

3 minuty temu, daroo9876 napisał:

Ale to właśnie objętościówki teraz są drogie, w moim regionie siano ok 90 zł a sianokiszonka ponad 100 za bele 120x120. W moim przypadku wolę dać więcej śruty z żyta i owsu, które to zboża są beznadziejnie tanie ok 500zł/t, niż dokupywać sianokiszonki. Choć i tak to wszystko jak krew w piach...

gdzie z zakupu, jak masz kupować jakakolwiek pasze to od razu bym skorzystał z usług olx ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

A kiedy będzie odbicie??

Spodziewaj się dobicia a nie odbicia

Opublikowano (edytowane)

ok 1 kg w przypadku mm i kiszonki z qq plus dobra sianokiszonka, sprawdzone

także sypanie po 5 kg zboża po to by uzyskać dodatkowe 500 gram chyba sie nie opłaca ? :D

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

AdamieRo drogi kolego co Ty mówisz???? jestem z szokowany:D Przecież wszyscy mówią ze handlarzyki szukają towaru  jak poparzeni, bydła niema, ubojnie nie maja co bić, zaraz cena ruszy do góry a Ty mi mówisz że byki znowu mają tanieć????. Faktycznie Polska to kraj cudów:D

Opublikowano

Mieszalnik mam ale na stropie a na dole nie mam gdzie postawic a tak przywiezie mi na busie biga 1 t rzepaku raz na 2-3 tygodnie, postawie obok drzwi do obory wiaderkiem nabiore i mam bez roboty itp itd....Zamiast siedziec szykowac pasze i przesypywac po 3 razy to samo  wole wsadzic 4 litery w auto i z dzieciakami na lyzwy pojechac co tez zrobilem w tym roku pierwszy raz w zyciu, albo raz na jakis czas wyjazd do kina bo nie mowie ze jakos czesto bo jednak 4 osoby bilet i oczwiscie jakies pojadacze na wyjezdzie itp itd to 2 stowki wyparują. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v