Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, rejvas napisał:

ja wam podsuwam sposób na kase, sugeruję życ tylko z opasów a kasa z dopłat co roku bedzie powiekszac saldo a po 10 latach bedzie kupa siana 

nie da rady ? przecież na opasach jest kasa ;)

jareczku co powiesz o głównym wątku ? nie bądz małostkowy bo to brzydka cecha

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Główny to ceny ?? 🤔

Zetorek weź wstaw jakieś zdjecie bo nudy wszędzie nie ma ciekawego tematu do komentowania a do Ciebie to zaraz się wszyscy zleca 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

głupoty gadacie ! jak się sprzeda w takie "śmiesznej cenie" to się tylko straci a jak sie nie sprzeda to się nie straci ! nauczcie się liczyć ! :ph34r:

tys prawda

Opublikowano
14 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Cała twoja mądrość.

ja ciągle czekam na przebłysk twojej mądrości

Opublikowano (edytowane)

rolnik7343

powinienes mi flaszke postawić za takie pomysły a nie z forum wyganiać :D

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

Kanalia36 został przekonany do opłacalności bydła:D chodujta jak najwięcej :D

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Do 120 byków nie trzeba pracownika, taka prawda. Rejvas sam na pytania nie odpowiadasz a od innych wymagasz? Nie kpij...

No jak w domu z 5 osób to nie trzeba

Opublikowano

Do 120 byków nie trzeba pracownika oczywiście jak ma się nowoczesną oborę i sprzęt ale do przygotowania paszy już tak. A jak dwa lata temu brało się za byka na WBC prawie 15 a teraz niecałe 13 to trochę boli.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Do kiszonek robimy tak w rodzinie że jeden pomaga drugiemu tzn ja i 2 szwagrów sieczkarnia wynajęta i współpraca idziw. Można? Można

i tys mozna

Opublikowano
4 minuty temu, hoodoowca napisał:

Do 120 byków nie trzeba pracownika oczywiście jak ma się nowoczesną oborę i sprzęt ale do przygotowania paszy już tak. A jak dwa lata temu brało się za byka na WBC prawie 15 a teraz niecałe 13 to trochę boli.

tzn. jakiej paszy ?

Opublikowano

Koledzy jakby co to ja waszą hodowle spieram duchowo)))   hodujcie jak najwięcej w razie czego paszę sprzedam )))))

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, kanalia36 napisał:

Kanalia36 został przekonany do opłacalności bydła:D 

a ty cwaniaku, podłapałeś mój pomysł, wiedziałem że Ty tutaj jeden z mądrzejszych ;) teraz bedziesz ino dopłaty oszczedzał 

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

Wożenie słomy z całej gminy ,robienie kukurydzy i sianokiszonki szczególnie z większych odległości ,sprubój robić to samemu szczególnie gdy nie macie licznej rodzinki i uczynnych szwagrów.

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

I tak trzymać  😊 Jest co czytać  

Jak to pisalem to na koncu nawykowo wklepalem -7% na brud ale poprawilem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v