Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, kanalia36 napisał:

Kolego co za herezje głosisz!!!!)))) jak kazdy rolnik będzie miał wage to rynku nie będzie, hehhehe 90% handlarzy zwinie manele))))

A teraz zobacz jak jest pięknie przyjezdza Kwiatkowski daje 6,5 za byka HF , potem kowalski -7 zł  a Nowak 8,5. Normalnie konkurencja w Balcerowiczowskim wydaniu))))) A tak przyjedzie Kentar powie ze da 6 zł a następny handlarz juz w innym województwie))))))

Pamiętaj jak maszyna parowa uprzemysłowiła świat tak brak wag u rolników rozwineła rynek pośredników w Polsce)))) w końcu postęp musi być:D

Widzę że ,,rogatego dziadostwa'' się pozbyłeś i poczucie humoru powróciło :):):)

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Ciekawe co by powiedzieli wyzyskiwacze jakby po takiego zajechali na podwórze?

Dziś to mi się waga rozkalibruje u tego chłopa o 300 kilo..😂

• Haha 3
Opublikowano
20 minut temu, hobbysta82 napisał:

A w moje strony to Ty zaglądasz?

Adam chyba jest z twoich stron 😏

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, soltys48 napisał:

Ciekawe co by powiedzieli wyzyskiwacze jakby po takiego zajechali na podwórze?

Ten chociaż  mięsny  to niski jest a jak ladowalismy hf po 1400 kg to ledwo na stara zywcowke wchodziły 

Edytowane przez malorolny121
Opublikowano
8 minut temu, hobbysta82 napisał:

Nie jest. Do nas handlarze bydła nie przyjeżdżają. Ja jako jedyny na wsi trzymam zwierzęta. 

To prawda. W twojej całej gminie jest mniej bydła niż w średniej oborze w gminie sąsiedniej.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, malorolny121 napisał:

Pytasz bo chcesz sie pouczyć  i tak ważyć  czy zabezpieczyć  przy sprzedawaniu ?

No zabezpieczyć bo nie raz tak sprzedawałem i nie widziałem problemu. Normalnie najpierw samochód puzniej przyczepa dwuosiowa z dyszlem jak u woza.Nic nie napięte to co miało być źle. Zresztą mnie też tak ważyli i ja byłem kierowca i ładunek się zawsze zgadzał z papierami.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, AdamRo napisał:

To prawda. W twojej całej gminie jest mniej bydła niż w średniej oborze w gminie sąsiedniej.

Bo to jest ekskluzywna okolica. A ja nie mam gospodarstwa tylko posiadłość wiejską.

A co do rozpracowywania to działa w obie strony. 

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, karolr2 napisał:

No zabezpieczyć bo nie raz tak sprzedawałem i nie widziałem problemu. Normalnie najpierw samochód puzniej przyczepa dwuosiowa z dyszlem jak u woza.Nic nie napięte to co miało być źle. Zresztą mnie też tak ważyli i ja byłem kierowca i ładunek się zawsze zgadzał z papierami.

Jak nie napiety dyszel to nic , ale zazwyczaj waga jest wyniesiona i przyczepa ciagnie . A wystarczy przed wjazdem podniesc na poduszkach i na wadze po zaciagnieciu hamulca poziomowac i juz waga leci w dół.  Tez ponad 20 lat za kółkiem mam wszędzie  gdzie rozważaliśmy samochód z przyczepa trzeba bylo rozczepiac sklad. Ostatni przyklad w Łomży z ziemniakami też  trzeba rozdzielić jak waży  sie odzielnie samochod i przyczepę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@AdamRo nie podawaj za dużo szczegółów bo kiedy chłopaki Cię nawiedzą 

Już wytyczyłem 40 km 😏 mój kontrwywiad też działa

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Na razie to ja ich mam rozpracowanych ;)

Oj myślę że jesteś jeszcze daleko , co najmniej jedną gmine 😏

Opublikowano

wypierdalam stąd. jeszcze mi teczkę założą. bez odbioru.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v