Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie przejmować się tymi reportazami .. Niech robią co chcą . Lewactwo w końcu upadnie .. 

Opublikowano

A ja wczoraj oniemiałem z powodu badania bydlaków  od powiatowego dowiedziałem się że mam dwuletnią krowe 😮

To jak to jest jałówka 24miesiące to krowa?

Opublikowano
1 minutę temu, ab23 napisał:

A ja wczoraj oniemiałem z powodu badania bydlaków  od powiatowego dowiedziałem się że mam dwuletnią krowe 😮

To jak to jest jałówka 24miesiące to krowa?

Wg arimr i weterynarii tak jest

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@ab23 w Armir 24 miesiące kończy i już automatycznie krówka

@soltys48 mnie uprzedził 😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kiedyś byłem w agencji jak przyszli dziadek z babiną i tłumaczyli im że złożyli dopłatę do młodego bydła podając tam krowe czyli wedle agencji sztukę powyżej 24 miesięcy dziadek: pani kochana jaka krowa jak to jalowka wymienia niema cielaka niema to jaka to krowa😄

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Cześć @ogarek 🙋‍♂️

O co chodzi ?..... Prowokujesz mnie do czegoś czy jak ? 

Opublikowano

To teraz skoro już fundacja viva działa z takim rozmachem proponuje tym wspaniałym wolontariuszom wybrać się na początek w Bieszczady pozamykać wszystkie wilki do więzienia za znęcanie się nad owcami jak i również postawić przed sąd wszystkie psy które pogoniły biedne kotki natomiast kotom dożywotkę za bezwzględny mord na myszach  kolejno zrzutka przez pzhipbm na wyjazd na czarny ląd w celu nauczenia tygrysów lwów i innych dużych kotów humanitarnego uboju bawołów i innej upolowanej zwierzyny a także zachęcania innych drapieżników do przejścia na wegetarianizm... wtedy świat na pewno będzie lepszy :)       

Opublikowano

Obejrzałem pierwsze 6 minut i wyłączyłem bo nie można słuchać tych idiotów. Każdy normalny człowiek nie widzi tu nic złego bo tym bydlakom nic sie nie dzieje. Moim skromnym zdaniem ten żenujący materiał nie zachwieje cenami na dłużej niż 2 miesiące. Też jak sołtys uważam że sami nie potrzebnie pompujemy balonik, róbmy swoje dalej i nie przejmujmy sie nie potrzebnie😉👍 A co do kobiet to z nimi chu.... ale bez nich jeszcze gorzej i żadne pieniądze ich na dłuższy czas nie zastąpią

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek0406 napisał:

Obejrzałem pierwsze 6 minut i wyłączyłem bo nie można słuchać tych idiotów. Każdy normalny człowiek nie widzi tu nic złego bo tym bydlakom nic sie nie dzieje. Moim skromnym zdaniem ten żenujący materiał nie zachwieje cenami na dłużej niż 2 miesiące. Też jak sołtys uważam że sami nie potrzebnie pompujemy balonik, róbmy swoje dalej i nie przejmujmy sie nie potrzebnie😉👍 A co do kobiet to z nimi chu.... ale bez nich jeszcze gorzej i żadne pieniądze ich na dłuższy czas nie zastąpią

Dokładnie, mojej żadne pieniądze nie zastąpią

Opublikowano
8 minut temu, lexiflexi napisał:

Ktoś z was dostał suszowe? Bo mi przysłali pismo,że do końca stycznia ma niby być, ale jeszcze żadnej decyzji ani nic nie ma 

Też dostałem to pismo w listopadzie i do tej pory cisza 

Opublikowano
8 godzin temu, kolo11 napisał:

https://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/krowy-razone-pradem-w-glowe-drastyczne-nagrania-z-ubojni-oficjalna-strona-programu-uwaga-tvn,311301.html

Fundacja Viva a raczej mafia w białych rękawiczkach, całkiem oszalała oraz telewizja. Zrobią wszystko by naszą polską wołowinę i polskie rolnictwo doprowadzić do upadku... Jak tak dalej będzie szykują się kolejne obniżki cen za bydło. 

W jednej z telewizji wypowiadał się ktoś z takiej organizacji,że oni działają dla dobra zwierząt. Tylko nie padło pytanie iloma bezpańskimi psami czy kotami, które są na ulicach lub wyrzucane przy drogach, taka fundacja się zajęła. Jakby nie było to też zwierzęta.

Pisaliście tutaj o Biernackim - skup bydła , to jest spod Jarocina ? Była reklama firmy przed Agrobiznesem.

Opublikowano

Poprzez brak solidarności wśród hodowców taki biernacki śmieje się nam w twarz. Jak można bankrutowi sprzedawać bydło???????Na co wy kur... liczycie??Wypinacie mu dupe i czekacie aż was wyje..??Każdy myśli że jego to nie dotyczy bo przecież tyle lat handluje i zawsze płaci to mnie nie oszuka a potem budzą się z ręką w nocniku i lamentuja na forum bo nie zapłacił. Wcale mi was nie szkoda wręcz przeciwnie.Kanalia dobrze napisał kazdy sam się musi przekonać na własnej d*pie

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Wielki Biernat jest tylko jeden

stoi od wczoraj wieczora w oczekiwaniu na załadunek 🤣 na bazie u znajomych

Załadunek będzie jak zaległe faktury zostaną opłacone 

• Haha 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v