Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 21.12.2020 o 19:16, HF86 napisał:

A szwagier krowy po 6.5 brutto pogonił .trochę ssania jeszcze jest. Aby apetyt w nowym roku też przynajmniej taki był na wołowinę 

Kto tyle płaci?

Opublikowano

Nie. Wpłynęło to jest 😁decyzja może kiedyś będzie. 

Adrian ciężko to nawet krową nazwać. Limuzeny i mieszance lm i bb spasione więc temu taką cenę uzyskał 

Opublikowano
11 godzin temu, HF86 napisał:

Nie. Wpłynęło to jest 😁decyzja może kiedyś będzie. 

Adrian ciężko to nawet krową nazwać. Limuzeny i mieszance lm i bb spasione więc temu taką cenę uzyskał 

Ok. Ale cena super

Opublikowano

Coś dziwnie szybko te ceny podskoczyly. Coś mi tu nie gra do końca. Albo zapasy na całkowite zamknięcie krajów albo wrobienie w nastawienie bydła. 

Opublikowano

Mi sie wydaje ze jedno i drugie a w sumie na koniec roku czesto byly takie ceny ze wzgledu chyba na zakonczenie kontraktow z koncem roku z ktorych ubojnie musialy sie wywiązac.

Co roku na listopad mialem partie 15 do 20 szt to zawsze pow 7 netto za hfy mialem a nawet 7.45 sie raz trafilo za szkieletory ...

Opublikowano

Prawie cały rok gadali że byka za wiele, że lokdawn  handel nie istnieje .A tu jeb prawie 2 zł z wbca na plus. Od razu entuzjazm i oferty cielakow Litwa germanskie czeskie słowackie. 

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Prawie cały rok gadali że byka za wiele, że lokdawn  handel nie istnieje .A tu jeb prawie 2 zł z wbca na plus. Od razu entuzjazm i oferty cielakow Litwa germanskie czeskie słowackie. 

I ten który naciągnął towaru teraz kokosy zbija

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A cena pewnie na 3kroli jeszcze podskoczy do góry.

Zawsze to pisałem

Opublikowano

Nakupiłes?🤦

Ja zostałem odszukany w kilkuletnim notesie wogule nie kojarzę gościa a on twierdzi że kiedyś był🤔 myśl że ceny jeszcze będą fajne

6 minut temu, HF86 napisał:

Opublikowano

Następny rok może i będą ponad 13 wbc.ale żeby dorównać opłacalności z przed paru lat musiałaby w tych czasach powyżej 16 być za o. A to raczej tylko życzenia 🙃

Opublikowano
nexeqadore napisał:

Dnia 18.12.2020 o 22:02, ACoCieTo napisał:

A gdzie tylko do byków w decyzji pisze wyrażenie

Kolega dziś sprzedał 3 hf po 7.4 neto

Kolega dobrze sprzedał ,a co do bydła to nie wiem ile jest sztuk ale zapotrzebowania jest więcej . Zdrowych spokojnych Świąt dla wszystkich ,dużo miłości większego poszanowania naszej pracy .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v