Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Poubojowo puścisz ? 

Nie po za tym daleko jeszcze do sprzedaży  

Nawiązują do powyższych wpisów to sprzeda kojec LM po 7.5

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, AdamRo napisał:

I widzicie jakie to proste ? Tauzen na sztuce. Znam handlarzy którzy kupują po 500-600 sztuk w miesiącu x 1000 zł. Ładny zarobek, prawda ?

Ubojnia oczywiście jeszcze więcej zarabia.

Też znam ale takich co płacą A nie szukają okazj zeby kogoś wy***ać. Jak myślisz że ktoś ci sprzeda limousine za 7.5 to się ustaw pod ścianą i pierdolnij barana to może zmadrzejesz. 

20200621_100429.jpg

Edytowane przez karolr2
Opublikowano

Już pseudo rolnicze gazety trąbią o obnizkach bo nadprodukcja. Ciekawe czego?zapisali kogoś w kolejkę za miesiąc lub przynajmniej 2 tygodnie na odbiór?

Opublikowano
21 godzin temu, AdamRo napisał:

I widzicie jakie to proste ? Tauzen na sztuce. Znam handlarzy którzy kupują po 500-600 sztuk w miesiącu x 1000 zł. Ładny zarobek, prawda ?

Strach pomyśleć ile taki handlarz półtuszami 

Opublikowano

Jak w królach żyta. Tanio kupić drogo sprzedać a po drodze kogos wy....lic .

Opublikowano (edytowane)

Śmieszne w kabarecie A jakie prawdziwe w środowisku handlarzy 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

19.06.2020 pierwszy i raczej ostatni raz sprzedaliśmy byki do firmy "GRAŻKA" Rotkiewicz! Spotkaliśmy się z bardzo nieprzyjemną sytuacją a mianowicie przyjechało 2 "mądrych" pracowników po odbiór bydła (w kojcu luzem 18 szt., na sprzedaż 6 szt.). Upierali się aby bydło było ważone na ogólnej (twierdzi, że bydło z luzu nie nadaje się do łapania i ważenia osobno), jednak ja rozmawiając wcześniej z braćmi uzgodniliśmy, że jak mają wagę to każdy ma być ważony osobno! I tu zrobiło się wielkie halo... Podsumowując, bydło w końcu było ważone osobno ale wypisując papiery powiedzieli o 3 słowa za dużo. Na sam koniec "jesteśmy przez Pana córkę w plecy 2 godziny i na pewno następny raz tu nie przyjedziemy". Panowie! Bydło nie było ładowane 2 godziny! Powiedzcie mi jedno, to kupujący (a raczej pracownicy) będą nam dyktować co mamy robić? Owszem byki, byłyby ważone na ogólnej przy większej partii jak to zawsze robiliśmy ale te 6szt. miało być zważone koniec i kropka! Spotkaliście się kiedyś z podobną sytuacją? Bo u nas osobiście Ci kierowcy są skreśleni! Na dniach zdjęcie byków w galerii! 

Opublikowano
22 godziny temu, AdamRo napisał:

no Cie chyba Bóg opuścił.bez przesady.handlarz zarabia sporą kasę ale nie tysiąc na sztuce bo by w miesiąc czy dwa ustawił się na całe życie.sprzedawałeś kiedyś do ubojni na poubojowo czy nie? i co myślisz że handlarz dostaje aż tak dużo wyzszą cenę niż Tobie zaoferują?

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Pikus2182 napisał:

19.06.2020 pierwszy i raczej ostatni raz sprzedaliśmy byki do firmy "GRAŻKA" Rotkiewicz! Spotkaliśmy się z bardzo nieprzyjemną sytuacją a mianowicie przyjechało 2 "mądrych" pracowników po odbiór bydła (w kojcu luzem 18 szt., na sprzedaż 6 szt.). Upierali się aby bydło było ważone na ogólnej (twierdzi, że bydło z luzu nie nadaje się do łapania i ważenia osobno), jednak ja rozmawiając wcześniej z braćmi uzgodniliśmy, że jak mają wagę to każdy ma być ważony osobno! I tu zrobiło się wielkie halo... Podsumowując, bydło w końcu było ważone osobno ale wypisując papiery powiedzieli o 3 słowa za dużo. Na sam koniec "jesteśmy przez Pana córkę w plecy 2 godziny i na pewno następny raz tu nie przyjedziemy". Panowie! Bydło nie było ładowane 2 godziny! Powiedzcie mi jedno, to kupujący (a raczej pracownicy) będą nam dyktować co mamy robić? Owszem byki, byłyby ważone na ogólnej przy większej partii jak to zawsze robiliśmy ale te 6szt. miało być zważone koniec i kropka! Spotkaliście się kiedyś z podobną sytuacją? Bo u nas osobiście Ci kierowcy są skreśleni! Na dniach zdjęcie byków w galerii! 

Z Brzegowym nie próbowaliście kolejny raz?

Jak rozliczył sie z Wami za ostatnią sprzedaż?

Opublikowano

Pikuś zdjęcia i cenę na ogólną a nie szukanie. Też mi kiedyś bydła nie chcieli ważyć bo na wbc  po co to komu to grzecznie pustym samochodem opuścił handlarz podwórko 

Opublikowano

@soltys48 U Brzegowego za kasą czekaliśmy prawie 5,5 tygodnia. U Grażki kasa ma być w ciągu 3-4 dni. Zobaczymy ...

@HF86 Cena "wstępnie" uzgodniona na 8zł netto/kg (waga byków od 697 do 962kg). Co przyjdzie na fakturze tego nie wiem ... U nich jest dziwnie, byki niby sprzedajesz na żywo (jak przyjedzie oglądać to przelicza po uboju ale cenę podaje na żywo) fakturę przyślą dopiero jak się wybiją. I w tym momencie mogą z ceną zrobić co chcą ...Sąsiad tak sprzedaje parę dobrych lat i on zawsze był zadowolony.

Opublikowano

Średnio zostaje im 150 zł sztuka sa sztuki że zostaje i 900zł a są takie że 500 w plecy . Ale i tak kase mają jak h*j . Przewali te 30 na dzień ma 4500zł minus paliwo i barana do naganiania niech odpadnie 500zł ma 4000zł minus awaria h*je muje ksiegowa  3500zł na czysto na dzień przy takiej ilośći ale to już duża ilość  niektórzy zbierają aby jedno auto małe 10 sztuk wiec ma ten tysiak na dzień . Znam kilku widziałem ich posiadła nie jeden Pan prawnik ma gorsze obejśćie ogrodzenie i domek  . Ale Handlarz jest z pokolenia na Pokolenie to sa układy układziki kontakty  znajomośći gdzie sprzedać od kogo kupić . Kolega ruszył w handel jebnoł 3 krowy zapłacił normalnie  rolnikom bo sam rolnik zjeździł pół dnia sprzedał to po uboju  na każdej sztuce 200zł w plecy  mówi że pier**li . To tak jak być rolnikiem dziś nie da rady zaczać od 0 i żyć jak Pan tak samo z Handlem . 

Opublikowano

panowie handlarz czy innaczej pośrednik, zarabia na sztuce w granicach 100zł.

Dawniej gdy internet nie docierał pod każdą strzechę zdarzało się jak piszecie 500 czy nawet 1000 , ale to raczej była tygodniowa szarpanka na rejonie i szukał gdzie indziej

Opublikowano

Przez te dwadzieścia parę lat w branży poznałem tylko jednego stosunkowo uczciwego handlarza. Kupuje 5 -10 sztuk w tygodniu, ludzie nie chcą do niego sprzedawać bo ma niskie ceny.

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, AdamRo napisał:

Przez te dwadzieścia parę lat w branży poznałem tylko jednego stosunkowo uczciwego handlarza. Kupuje 5 -10 sztuk w tygodniu, ludzie nie chcą do niego sprzedawać bo ma niskie ceny.

Któren to ?? Bo takich właśnie szukam 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v