Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, farmer_89 napisał:

no wlasnie jaka macie oplacalnosc na dzień dzisiejszy na byku? pochwalcie sie

Jak tu ktoś pisze o opłacalności byków to go odrazu rozszarpuja.. Pewnie handlarze się pod tym ukrywają naganiajac parobkow bo biznes się skończy.. 

10 godzin temu, Pitraszek napisał:

Caka doplata zostaje. A nawet dwie. Chyba ze upadki lub leczenia. W tej chwili slabo to wychodzi. Przyczyny niskie ceny i susza. Paszy malo a kupowac bez zensu

W końcu ktoś się przyznaje :) szacunek.. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

No i co ? on pisze o żywej o osi skupuje na wbc ;)

Rolnik a przyzwyczajenie do wybicia mówi ci to coś??????? Jak sprzedajesz ciągle do tej samej ubojni to klasyfikator będzie ci stale delikatnie zaniżał wybicie i tak będzie cię opierdzielał. Ty zorientujesz się po latach jak zmienisz odbiorce ze byk wyszedł w R+ a Ty przez lata miałes podobne byki w O+. Niestety ja nie zamykam hodowli tylko przez niskie ceny ale  również przez inne patologie. Jak można hodować zwierze 2 lata a potem miesiącami prosić się o kasę , albo sprzedawać i patrzeć z której strony cię okradną na wadze albo WBC

Opublikowano

Koledzy oprócz niskich cen to w branży główny kłopot to waga/wbc bo to jest chore ze jak ty jedziesz do sklepu to masz cennik sklepowy  i albo płacisz albo wynocha waga też jest sklepowa  a u rolnika cene dyktuje kupujący jeszcze waży na swojej wadze to już jest patologią.

Tak samo przelewy to kolejny kłopot idz do banku powiec ze chcesz 50 tys zł to bank prześwietli twoją zdolność kredytową  i się zabezpieczy najczęściej hipoteką a rolnik daje towar za 50 tys. zł albo wiecej na tzw piękne oczy kupującego w zamian dostaje paper toaletowy zwany fakturą,   nie jesteś go wstanie zweryfikować a zabezpieczenia zaden handlarz Ci nie da   a potem są takie kwiatki jak Waleński Pięta , facet skupował bydło za miliony ludzie myśleli ze w razie czego sciągną dług z jego gospodarstwa, a się okazało ze gospodarstwo owszem on miał....... dzierżawe od rodziców, a sam goły jak striptizerka na scenie

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

1000zł miesięcznie za budynek na 50 krów + 11ha ziemi 😱
https://www.youtube.com/watch?v=Sw-nrFuOiP4

Plus rachunki co miesiąc.. Jeszcze w tej oborze trzeba pewnie sporo zainwestować aby to ruszyć. Ja to na takie rzeczy sceptycznie patrzę. I życzę mu powodzenia aczkolwiek wcale to tak różowo nie wygląda.. 

2 godziny temu, bobienko napisał:

ch*jowa cena to nie jedyny problem w branży.yeraz zacznie się nie płacenie za bydło

To trzeba przyzwyczaić pośredników do płacenia gotówką!!! 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, ab23 napisał:

Tak bo klasyfikator ma listę Bambrów  i patrzy która tusza jest Kanali,Sołtysa czy moja

Listy bambrów nie ma ale jest pracownikiem ubojni i przez ubojnie opłacanym. Jak myślisz, komu będzie "robił dobrze " ?

Edytowane przez AdamRo
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, kanalia36 napisał:

Rolnik a przyzwyczajenie do wybicia mówi ci to coś??????? Jak sprzedajesz ciągle do tej samej ubojni to klasyfikator będzie ci stale delikatnie zaniżał wybicie i tak będzie cię opierdzielał. Ty zorientujesz się po latach jak zmienisz odbiorce ze byk wyszedł w R+ a Ty przez lata miałes podobne byki w O+. Niestety ja nie zamykam hodowli tylko przez niskie ceny ale  również przez inne patologie. Jak można hodować zwierze 2 lata a potem miesiącami prosić się o kasę , albo sprzedawać i patrzeć z której strony cię okradną na wadze albo WBC

bo już byki powinny iść po 2 tyś jak tak ciągle urywają bo do tej ubojni już lekko z 10 lat jest sprzedawane

Opublikowano

Kentarowi 🤭

System opierdoli bo chyba ubojnie zaniżonych półtusze nie sprzedają 

8 minut temu, AdamRo napisał:

Listy bambrów nie ma ale jest pracownikiem ubojni i przez ubojnie opłacanym. Jak myślisz, komu będzie "robił dobrze " ?

Opublikowano (edytowane)

System rozliczeń i płatności mamy gorszy od murzynów siedzących na palmach bo tam jak nie zapłaci ti idzie leje go po ryju zabiera 3 kozy 2 za towar trzecia za karę  i spokój . u nas wielka cywilizacja ukradł dowody są i nic kuwa nie zrobisz nawet nie opiszesz bo jego papugi o zniesławienie oskarżają 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

System rozliczeń i płatności mamy gorszy od murzynów siedzących na palcach bo tam jak nie zapłaci ti idzie leje go po ryju zabiera 3 kozy 2 za towar trzecia za karę  i spokój . u nas wielka cywilizacja ukradł dowody są i nic kuwa nie zrobisz nawet nie opiszesz bo jego papugi o zniesławienie oskarżają 

opiszesz ale musisz to robić umiejetnie. Po pierwsze tylko prawde trzeba pisać ale bez wkrętek złodziej czy oszust i w interesie publicznym to wyłacza zniesławienie. Ja np. napisałem o Przemysławie Kuźnickim  i mam go gdzieś niech mnie pozywa napisałem prawdę a informuje na forum aby nie okradał innych.

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

no gorzej jak napiszesz ze kowalski cię na wadze opierdzielił tego nie udowodnisz i jest to zniesławienie, ale jak napiszesz prawde ze kowalski zalegał Ci 2 miesiące i radzisz mu niesprzedawać to jego papugi mogą Cię w dupe pocałować, chyba ze Ci nie zalegał i kłamiesz

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

To sie zaczęło już od zeszłorocznej afery.Mój stary odbiorca zawsze wypłacał na 10-14 dzien a jak sie zadzwoniło,ze kasa potrzebna to na drugi dzień....teraz nie wcześniej niż po miesiącu

Mi za kukurydze gościu wisi od października. Zawsze było 14 dni a wy***ali go na 300tys na rzepaku.

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia36 napisał:

no gorzej jak napiszesz ze kowalski cię na wadze opierdzielił tego nie udowodnisz i jest to zniesławienie, ale jak napiszesz prawde ze kowalski zalegał Ci 2 miesiące i radzisz mu niesprzedawać to jego papugi mogą Cię w dupe pocałować, chyba ze Ci nie zalegał i kłamiesz

i tu Masz rację-rzadko bo rzadko ale w tym przypadku zgadzam sie z Tobą w 100%

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Mi za kukurydze gościu wisi od października. Zawsze było 14 dni a wy***ali go na 300tys na rzepaku.

a skąd wiesz ze jego na rzepaku wydymali???? każdy oszust dokładnie tak samo się tłumaczy ze nie zapłacił bo jego okradli i niema z czego a potem okazuje sie ze firma która mu nie zapłaciła to...... jego żony))))

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

dopisz jeszzce prosze ile % "odpada"z ciepłej

a nie idzie naszprycować czym i zamrozić ? :ph34r: nie zdziwiłbym sie ...

Opublikowano
19 minut temu, AdamRo napisał:

To Świntuch ... 

Opublikowano
7 minut temu, ab23 napisał:

Kentarowi 🤭

System opierdoli bo chyba ubojnie zaniżonych półtusze nie sprzedają 

O mylisz się.mialem z 2 lata temu sprzedaż bodajże do Biernackiego pośrednik od razu powiedział że p klasa będzie na rozliczeniu a płacone jak za o bo taki odbiorca i p musi widnieć.ogolnie cały nasz wbc jest o klasę zanizony od starej ue

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v