Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, ogarek napisał:

Mnie pracownik kosztuje 3,5 tys na miesiąc....

tylko jeden ?

Opublikowano

Zawartosc forum:

25% wyzywanie sie gospodarzy miedzy gospodarzami

20% wyzywanie handlarzy

20% ballady Kanalii o nieoplacalnosci

15% walka hodowcy opasow vs krowiarze

15% wyzywanie Jarka

4% biernacki nie placi

1% ceny

• Like 1
  • Haha 10
Opublikowano

Rzadko teraz zaglądam ale strony lecą ostro. Fakt, zostaje mało z byka ale z czego w rolnictwie są teraz kokosy? Kukurydza po 4-6 ton przy suszy? Ledwie na koszty wyszło. Najbardziej to sie opłaca dać w dzierzawe ale w mojej okolicy tych największych napalencow wyleczyły juz dwa lata suszy pod rząd i juz nie dają po 2tys/ha

• Like 1
Opublikowano

Kentar bo tu tylko ja i nieliczne wyjątki są w stanie rozliczenie wstawić a to naprawdę nie boli.sam jako handlarz mógłbyś coś wrzucić dla oka

Opublikowano
27 minut temu, Kentar napisał:

Zawartosc forum:

25% wyzywanie sie gospodarzy miedzy gospodarzami

20% wyzywanie handlarzy

20% ballady Kanalii o nieoplacalnosci

15% walka hodowcy opasow vs krowiarze

15% wyzywanie Jarka

4% biernacki nie placi

1% ceny

dobze gada w góre dziada

Opublikowano
52 minuty temu, rejvas napisał:

na dzień dzisiejszy najniższa krajowa to 2600 brutto a wiec koszt zatrudnienia pracownika na umowe o prace to 3130zł dla pracodawcy

którego stać z tutejszych krzykaczy na zatrudnienie w swoim biznesie pracownika za prawie 40 tys rocznie ? 

może ogarek sie wypowie bo strasznie sie ostatnio bogactwem obnosi :D

To cię zadziwie  bo mnie

A brat w gospodarstwie cały rok zatrudnia 5 ludzi i płaci od 3 do 5 tyś miesięcznie

Da się?????

Opublikowano (edytowane)

pewnie że tak, ale nie przy opasach w ilosci 20, 30, 40, 50 sztuk

Edytowane przez rejvas
Opublikowano
1 godzinę temu, rejvas napisał:

ty też chetny na ZUS ? :D też uważasz że robisz biznes ? 

Ty już pier**lisz takie farmazony że tego czytać nie idzie ... Idź sprawdź czy ciebie nie ma z drugiej strony drzwi 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Jarosław do ilu musiałaby spaść cena byków zebys zaprzestał hodowli?

Hodowli narazie nie mam zamiaru zaprzestawać. Jak nie będzie mi się opłacało opasać będę sprzedawał odsadki jak nie na Polski rynek to na eksport.

rejvas napisał:

na dzień dzisiejszy najniższa krajowa to 2600 brutto a wiec koszt zatrudnienia pracownika na umowe o prace to 3130zł dla pracodawcy

którego stać z tutejszych krzykaczy na zatrudnienie w swoim biznesie pracownika za prawie 40 tys rocznie ? 

może ogarek sie wypowie bo strasznie sie ostatnio bogactwem obnosi :D

To idź do tej pracy i zobaczysz jak to jest pięknie u kogoś harować i kogoś dorabiac. Narazie to Ty dużo krzyczysz a mało robisz. Bez odbioru.

Opublikowano

mam po sąsiedzku  kawalera w młodym wieku zyje na 12 ha i trzyma 4 byki, budynki zajeb...ste wszystko murowane  ale robic się nie chce bo mowi ze nic się nie oplaci , ma dwa auta dwa ciągniki a wszystko trzeba utrzymać pooplacac itd. i jakos zyje i  pooplaca,  kredytow nie ma zyje skromnie ale jednak zyje i od czasu do czasu kupi jakas tansza maszyne, Nawet nic nie robiac da się zyc z gospodarki a ze to wegetacjia to już sprawa tych którzy nie chcą pracować.

Opublikowano
5 minut temu, rejvas napisał:

pewnie że tak, ale nie przy opasach w ilosci 20, 30, 40, 50 sztuk

A czy ktoś kto ma małą firmę zatrudnia pracowników ? Najczęściej w małych firmach pracuje tylko rodzina 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Rolnik7343 napisał:

To wtedy budynki będą pełne i będzie żył lepiej jak teraz 

to zależy czy do roboty ją zagna  

daj spokój tu nie ARABY

Edytowane przez 6MaaJsTeR9
Opublikowano

Zagnac to trzeba ale polityków do roboty.kolejna partja co rolnika ma głęboko w du.ie.firmy krzak upadające fikcyjnie śp z.o.o zostawiając miliony długów cudowne wagi klasyfikacje na oko skitka czy tam bród ile się da.bez regulacji dalej gramy w ruletkę 

Opublikowano

Rolnik7343 a wyobraz sobie jak miał jeszcze troche swinek i jedna krowe przyezdzali z rodziny co tydzień pomoc obornik wywalić a to wystarczy co dzień dwie taczki wywalić samemu od takiego inwentarz ale co zrobić jak z nim nieraz rozmawiam to mi się smiac chce, a co do baby to nie ma szans do to kawaler po 40stce z wyboru 

Opublikowano
33 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

To cię zadziwie  bo mnie

A brat w gospodarstwie cały rok zatrudnia 5 ludzi i płaci od 3 do 5 tyś miesięcznie

Da się?????

Marihuanen uprawia?😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v