Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

Tomasz jak jesteś z tych kozaków co myślą że  wpakowanie solanki i paszy i zrobienie górki w miejscu dołu  glodowego spowoduje że dorobisz się ceny to gratuluję.moje zawsze dostają codzienną dawkę i poco z siebie pajaca robić 

Brutto cena 7.2?????

A moje pojechały w środę głodne bo w poniedziałek trzeba było uzupełnić biżuterię dlatego  dostaly głupiego jasia. We wtorek zaczęły na rzadko robić  i do tego na jedzenie się pogniewały. Uczciwy handlarz powinien wziąść tylko 3% A nie 6%

• Thanks 2
Opublikowano
6 godzin temu, HF86 napisał:

Tomasz jak jesteś z tych kozaków co myślą że  wpakowanie solanki i paszy i zrobienie górki w miejscu dołu  glodowego spowoduje że dorobisz się ceny to gratuluję.moje zawsze dostają codzienną dawkę i poco z siebie pajaca robić 

Brutto cena 7.2?????

Ja swoich też nie karmie przed sprzedażą.. Dostają normalnie i tyle..

Ale jakieś popier.. skitki są to jak Ci handlarz przyjedzie wcześnie rano przed porannym obrzadkiem to Ci zostanie nie dość że np 64kg z 800 kg to jeszcze z 40 kg tego co wyszczal, wysral i nie zjadł .. Skitka ma uzasadnienie tylko świeżo po karmieniu.. A nie ze tak ma być. Dlatego bardzo dobrze zrobił że poił te byki pod skupem 😉

6 godzin temu, karolr2 napisał:

A moje pojechały w środę głodne bo w poniedziałek trzeba było uzupełnić biżuterię dlatego  dostaly głupiego jasia. We wtorek zaczęły na rzadko robić  i do tego na jedzenie się pogniewały. Uczciwy handlarz powinien wziąść tylko 3% A nie 6%

O tym właśnie napisałem post wyżej że skitka ma uzasadnienie tylko świeżo po karmieniu. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, nikolas29 napisał:

A u nas odwrotnie. Dwa tyg jak zapisane i jeszcze na 3 czekać każą 

U kogo takie kolejki na odbiór ?

8 godzin temu, nikolas29 napisał:

Byki u Romka do 7,5 max

U którego ? Netto, brutto ?

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano
1 godzinę temu, kali2107 napisał:

kentar jak rozliczenie?

Towaru nie widzialem ale wyglada normalnie, dobrze. Cena jak dla rolnika bardzo dobra i wybicia tez pasuja.

Opublikowano

dzięki. Ale szczerze to liczyłem na więcej kg wbc.

Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Znasz ten zakład?

U mnie w okolicy malutko kupują i osobiście nie sprzedawałem ,ciut lepiej płacą od rakowa . znajomy sprzedał raz i później znów chciał ale jak przyjechali to coś tam cwaniakowli i wygonił z podwórka 😏

Opublikowano (edytowane)

Ciekawy film odnośnie super opłacalności. A przyjął koszty i tak po niskich cenach. Wyszedł na tym na zero albo i na minus

https://youtu.be/NFVK8lYeOUw

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, tomaszmab napisał:

Ciekawy film odnośnie super opłacalności. A przyjął koszty i tak po niskich cenach. Wyszedł na tym na zero albo i na minus

https://youtu.be/NFVK8lYeOUw

Oglądałem i wtrąciłem parę słów w komentarzu ;) ogólnie głupota trzymać do 30 miesięcy "bo do tyle można" ... No k**wa to tak jak byś wszędzie dawał maksymalne dawki nawozów i oprysków "bo do tyle można" a później płakał że się nie opłaca ..

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale strasznie długo trzyma do 30 miesięcy 😕

Mówił że na dwa lata koszta dzielił to chyba je sprzedał jako dwuletnie

12 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Oglądałem i wtrąciłem parę słów w komentarzu ;) ogólnie głupota trzymać do 30 miesięcy "bo do tyle można" ... No k**wa to tak jak byś wszędzie dawał maksymalne dawki nawozów i oprysków "bo do tyle można" a później płakał że się nie opłaca ..

On powiedział coś takiego "przez dwa lata byki trzymamy do 30 miesięcy" 🤔 

Ciekawe co miał na myśli. Ale koszty dzielil na dwa lata 

Opublikowano

czyli to co byk zżarł przez 30 miesięcy dzieli przez 24 miesiące "miszcz" B| nie zapominaj że bym powyżej tych 2 lat zwalnia w przyrostach zaczyna nabierać tłuszczu a wpierdziela nadal tyle samo jak nie więcej

Opublikowano

Panowie znam osobiście tego chłopaczka....

Mieszka ode mnie rzut beretem, jako ciekawostkę dodam ,że po drugiej stronie drogi jest hodowca opasów i tylko z tego żyje, w tej wiosce jest wielu co trzyma opasa i żyją rozwijają się widać jak to nazwał od 7min to DEBILE takie jak i ja.....

Z ciekawszych to młodemu nic się nie opłaca co potrzebuje nakładu pracy.

Z jego wyliczeń mam pewne zastrzeżenia choćby ilość śruty jaki zjada byk,cena jeczmienia podał niską to fakt ale z ilością to już poleciał 

Ile te byki źrą śrutu dziennie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v