Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

@kanalia36 zapytaj w każdym jednym temacie czy jest osoba która ze mną miała do czynienie i czy ma jakieś wątpliwości

Wybacz ale Jarek o Tobie najlepszego zdania nie ma )))))

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

Wybacz ale Jarek o Tobie najlepszego zdania nie ma )))))

Po pierwsze o kim ma dobre zdanie?

Po drugie nigdy z nim nie handlowałem

Po wtóre handluje z ludźmi poważnymi , a przynajmniej sie staram

Edytowane przez soltys48
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Po pierwsze o kim ma dobre zdanie?

Po drugie nigdy z nim nie handlowałem

Po wtóre handluje z ludźmi poważnymi ,

Ale mnie teraz znobilitowałeś!!!!!!!1)))))) 

Popatrz popatrz a ja podobno wariat jestem a wielki sołtys mnie uznał za poważnego biznesmena normalnie aż się rumienie, hehehe

Opublikowano

Nie narzekaj... Patrz notorycznie cytujesz posty wyżej i nic..... 🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
59 minut temu, Berthold napisał:

Kanalia nie szczuj na Jarka bo on ma układy w skarbówce i KAS i jak się WKU... To wszystkich zniszczy... 

Przez chwilę myślałem że ma układy w wku B| . dla młodzieży to wojskowa komenda uzupełnień

Opublikowano
1 godzinę temu, 3in1 napisał:

Tylko że sołtys zapewne już wszystko miał dogadanie a handlarz przyjeżdża obejrzeć i albo się dogadujemy albo nie.

Dlatego nigdy się nie dogaduje na kupno sztuk na odległość .. Chcesz kupić to przyjedź i się dogadamy. Kiedys gość do mnie dzwonił z gór że chce ogiera kupić .. 600 km ode mnie .. i chciał się dogadywać przez telefon . Jak dla mnie to troche niepoważne . Dziś byłem 200 km za bydłem i interes się chyba udał . Niedługo może napiszę co żem kupił jak przyjedzie to do mnie ..

Opublikowano
10 minut temu, tomaszmab napisał:

Dlatego nigdy się nie dogaduje na kupno sztuk na odległość .. Chcesz kupić to przyjedź i się dogadamy. Kiedys gość do mnie dzwonił z gór że chce ogiera kupić .. 600 km ode mnie .. i chciał się dogadywać przez telefon . Jak dla mnie to troche niepoważne . Dziś byłem 200 km za bydłem i interes się chyba udał . Niedługo może napiszę co żem kupił jak przyjedzie to do mnie ..

Problem jest taki, ze wiele osob zanim nie uslyszy ceny przez telefon nie masz po co jechac i to jest ch*jowa opcja jak sie jedzie do nowego klienta, towaru nie widzisz i masz mu cos obiecac, i zapomnij, ze zaplacisz mniej niz powiedziales przez telefon chocby stal renifer glodzony przez kanalie na 3 nogach. Po prostu nie kupisz.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Kentar napisał:

Problem jest taki, ze wiele osob zanim nie uslyszy ceny przez telefon nie masz po co jechac i to jest ch*jowa opcja jak sie jedzie do nowego klienta, towaru nie widzisz i masz mu cos obiecac, i zapomnij, ze zaplacisz mniej niz powiedziales przez telefon chocby stal renifer glodzony przez kanalie na 3 nogach. Po prostu nie kupisz.

Dlatego się nie rozmawia o cenie przez telefon . Przyjezdzasz , widzisz towar i dajesz cenę .. A najlepiesz to wyznaczyć sobie odległość że np więcej niż 100 km od domu nie jadę . Ja po cielaka więcej niż 30 km już nie pojadę . Raz zajechalem do gościa pod dom to nawet nie wyszedł tylko powiedział że już sprzedane .. także się wszędzie zdarza nie tylko dla handlarzy .. 

Opublikowano
Przed chwilą, tomaszmab napisał:

Dlatego się nie rozmawia o cenie przez telefon . Przyjezdzasz , widzisz towar i dajesz cenę .. A najlepiesz to wyznaczyć sobie odległość że np więcej niż 100 km od domu nie jadę . Ja po cielaka więcej niż 30 km już nie pojadę . Raz zajechalem do gościa pod dom to nawet nie wyszedł tylko powiedział że już sprzedane .. także się wszędzie zdarza nie tylko dla handlarzy .. 

Jasne, specjalnie to moge jechac jak ktos ma 10 sztuk, tak to jedynie przy okazji sobie ustawiam po trasie najwyzej troche odbije.

Co do ceny przez telefon, nawet adresu nie dostaniesz poki ceny nie podasz. Ale nie zaluje takich sytuacji nigdy.

Ta kwestia niestety jest aktywna w kazdej dziedzinie handlu, ja rozumiem, ze sporo polakow nie szanuje swojego czasu ale chamstwem jest marnowac czas innych ludzi czy jedziesz kupic bydlaka czy samochod.

A z tym, ze zajechales i juz towar sprzedany to tez nic dziwnego w naszym spoleczenstwie.

Ba, czasem ludzie potrafia wziac zaliczke i towar sprzedac no ale tu jeszcze nie mialem problemu zeby ktos nie oddal. :)

Opublikowano
4 minuty temu, Kentar napisał:

Ciii bo zaraz wam Kanalia w obliczeniach dorzuci ze na kazdego kupionego cielaka jedziecie po niego 300km w jedna strone.

Do tych 300km od domu to dopłacali,  byle brać 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v