Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

Czyli obcieli...

R czy U?

Liczyłem , że po 6,5 dostanę ale jednak nie byłe równe w miarę wagowo. 

Tel o obniżkach dostał przy mnie jak jechaliśmy ważyć pełen więc to nie ściema abym tylko sprzedał bo tanieją. 

Tyle wiem i przekazuje 

Opublikowano
33 minuty temu, ab23 napisał:

Ja bym miał ciebie słuchać to tak  najpierw nie hodować potem wypuści do lasu  a na końcu oddać za ch*jową cenę 

R   a na bykach teraz straciłem 10gr🤣🤣🤣🤣

Kolego a rób jak uważasz, kiedy ja napisałem nie prawdę???? pisałem  o Hermes - prawda, pisałem 8 miesięcy wczesniej ze waleński- pięta wydyma ludzi- i co wydymał, teraz pisze Ci ze Biernacki jest na skraju bankructwa ( pozorowanego oczywiście) i bedzie wiele wydymanych rolników i handlarzy. 

Jak któregość pięknego dnia bedziesz  pierdzielił ze oddałeś mu bydło a on ogłosił upadłość to przypomne Ci te słowa.

Ktoś mi kiedyś powiedział ze rolnicy są nie reformowalni ze puki na własnej d*pie nie poczuje to nie uwierzy

Opublikowano
21 minut temu, kanalia36 napisał:

Kolego a rób jak uważasz, kiedy ja napisałem nie prawdę???? pisałem  o Hermes - prawda, pisałem 8 miesięcy wczesniej ze waleński- pięta wydyma ludzi- i co wydymał, teraz pisze Ci ze Biernacki jest na skraju bankructwa ( pozorowanego oczywiście) i bedzie wiele wydymanych rolników i handlarzy. 

Jak któregość pięknego dnia bedziesz  pierdzielił ze oddałeś mu bydło a on ogłosił upadłość to przypomne Ci te słowa.

Ktoś mi kiedyś powiedział ze rolnicy są nie reformowalni ze puki na własnej d*pie nie poczuje to nie uwierzy

A może bierze przykład że Zbyszko?

Opublikowano

Odbierali od sąsiada cena 7.5 brutto za byka ncp 750-800 za krowę 6 brutto krowa 800kg 

Opublikowano
8 minut temu, nikolas29 napisał:

To on nadal żywy?? Nie złe tam złodzieji. Same kierownikiem ten od tego ten od tamtego.a samego szefa nigdy nie widać.to jest mafia

Prawdziwy biznesmen 😊

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

Ja bym miał ciebie słuchać to tak  najpierw nie hodować potem wypuści do lasu  a na końcu oddać za ch*jową cenę 

R   a na bykach teraz straciłem 10gr🤣🤣🤣🤣

Wincy chcieli dać?

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Przed chwilą, kanalia36 napisał:

jarek ty naprawde normalny nie jesteś cieszysz się bo cena komuś spadła

Tylko pytam. Gdzie tam widzisz radość?

a co to ma być jak nie podsmiechujki , skoro drugi raz już to piszesz. Zadzwoń sobie na ubojni i pytaj o cenę.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, mikcom20 napisał:

a co to ma być jak nie podsmiechujki , skoro drugi raz już to piszesz. Zadzwoń sobie na ubojni i pytaj o cenę.

Pytałem @kanalia36 tylko ile cena świn spadła ale się nie dowiedziałem. On tylko widzi problem w opłacalności opasu bydla to ja widze problem w opłacalności tuczu świniaków. 

3 godziny temu, rejvas napisał:

i tak zysku wiecej na świni jak na tym twoim bydle :D 

teraz to tylko świnie na kontrakcie trzymać, 40zł od sztuki i wy......ne po ile żywiec :D

To czemu ich nie trzymasz jak taki złoty biznes w tym widzisz??? Już nie jeden płacze z tego kontraktu... Weź świnki w kontrakt wpadnie ASF i pozamiatane... 

Opublikowano
42 minuty temu, Gringo1 napisał:

Kto trzyma świnie ten sie zawsze z bidy wywinie

Chyba że mu zabronią .

Ja to tak się zastanawiam . A jak by dziki do chlewa zgnać ? Ich bioasekuracja nie dotyczy . Cena podobna jak za świnie . @Rolnik1973 jak sądzisz ? Dało by się ? 🤔

Opublikowano

wszystko co tu pisze  prawdą jest , informacje o zakładach jakie tu przekazuje 100% się sprawdzają. ostrzegam ab23 ze Biernacki leci dokładnie w to samo co ZM Zbyszko a ten mi publicznie pluje w twarz ze jakby mnie miał słuchać......... a potem będzie na zdjęciu w Tygodniku Poradnik Rolniczy w artykule " Biernacki od lat terminowo nie płacił ale zawsze płacił a teraz ogłosił upadłość zostałem oszukany" widać ze puki nie poczuje na własnej d*pie nie uwierzy dlatego tyle oszustów skupuje bydło bo frajerów w wśród rolników nigdy nie  braknie. 

Jedynie z czym tu się ludzie ze mną nie zgadzają to czy bydło się opłaci czy nie.

Opublikowano (edytowane)

Dać Tym Vivon z miesiąc bydło zganiać , to przestali by w czymś takim afer szukać .

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v