Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 20.01.2020 o 23:50, damian007 napisał:

Szybciej Cię Pan miastowy zrozumie na wsi jak taki dziad co z gilem pod nosem najwyżej wzrokiem sięgał do krowiego ogona jak popasał na rowie. Tatusiowe gospodarki poszły w konsumpcje ale i przy okazji intelektu na pół wsi teraz naciągną.

I nie ma mowy że jakaś karma do nich wróci ich kotlet z tektury i tak będzie bardziej syty od swojskiej kielbasy. Takiego towarzystwa nic prócz głodu i nędzy nie zmieni.

Dnia 20.01.2020 o 23:46, Rolnik7343 napisał:

Obejrzyj sobie film hodowcy 88 ... Baba do niego wyleciała że ma gnoju nie wozić bo jej śmierdzi 

Jak nam korki pozakrecaja , nie będzie prądu , jakaś wojna to tacy co im gnój śmierdzi to dopiero zrozumieją że rolnictwo to chleb .. Bo co taka Pańska Gęba i podniebienie będzie jadło jak w sklepach puste półki będą .. Później przyjdzie aby mu dzbanek mleka nalać bo kichy skręca z głodu . Tacy ludzie są kretynami którzy myślą że zawsze będzie super a nawet lepiej. 

9 godzin temu, krzysztof1987 napisał:

zabierali odemnie byki tydzień temu a  w oborze stoi z 30 jałówek lm i mówił mi że takie jałówki da po 8 zł a po 10 min mówi że jak ktoś przyjedzie i będzie mi dawał za te jałówki po 8zł żebym nie sprzedawał bo on mi da po 8,5 czyli przez 10 min zdrożały o 0,5 zł 

Czyli da i 9 zł 

Opublikowano

Wiecie oglądam taki program magicy z ulicy  kuźwa wchodze na forum a tu lepsi magicy 8 zł  9 zł 10 zł kuźwa zaraz i 20 zł będziecie dostawać  a w Żerkowie w ubojni 6,7 i finito  gdzie te wasze ceny ????

Chyba że u Biernackiego, hehehe gadałem z członkiem z jednej z grup producenckich, nabrał nasz Wojtuś towaru za 4 melony jak zrobił się smród to zaczoł spłacać w ratach po pare tysiaków tygodniowo, tydzień temu dzwoni księgowa Biernackiego i mówi ze muszą pare tygodni poczekać bo konta firmy puste  i nie ma z czego robic przelewów. Reasumując wisi jeszcze 2 melony ale po 9 zł  za kg płaci normalnie cyrk na kółkach. 

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Wiecie oglądam taki program magicy z ulicy  kuźwa wchodze na forum a tu lepsi magicy 8 zł  9 zł 10 zł kuźwa zaraz i 20 zł będziecie dostawać  a w Żerkowie w ubojni 6,7 i finito  gdzie te wasze ceny ????

Chyba że u Biernackiego, hehehe gadałem z członkiem z jednej z grup producenckich, nabrał nasz Wojtuś towaru za 4 melony jak zrobił się smród to zaczoł spłacać w ratach po pare tysiaków tygodniowo, tydzień temu dzwoni księgowa Biernackiego i mówi ze muszą pare tygodni poczekać bo konta firmy puste  i nie ma z czego robic przelewów. Reasumując wisi jeszcze 2 melony ale po 9 zł  za kg płaci normalnie cyrk na kółkach. 

A świnki ile do dołu teraz?

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

jarek ty naprawde normalny nie jesteś cieszysz się bo cena komuś spadła

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

A co w tym dziwnego ? Tym bardziej za jałówki ... To deficytowy towar ;)

Opublikowano
2 minuty temu, ab23 napisał:

Propozycja jałówki 7 i kasa lub 7,7 wiadomo u kogo

ab23 to bierz kase nawet na 70 gr sie nie łaś, tam z kasą jest z miesiąca na miesiąc coraz gorzej

Opublikowano
11 minut temu, kanalia36 napisał:

ja pisałem ile dostałem za byki i jestem zadowolony 

a za jałówki też opisałem sytuacje i cena jaką proponował 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli to nie są eksportowe zwierzęta nie wierze w realność tych stawek.

jeżeli są takie stawki to jest tam jakiś przekręt taki sam jak pare stron temu pisał jeden rolnik ze kupił handlarz HF z wagi rolnika sprzedał Biernackiemu i zapłacił mu 8 zł . Nawet forumowe złodzieje handlarze nie potrafiły wytłumaczyć jak to mozliwe))))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

i tak zysku wiecej na świni jak na tym twoim bydle :D 

teraz to tylko świnie na kontrakcie trzymać, 40zł od sztuki i wy......ne po ile żywiec :D

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

ja świn nie mam ale sąsiad ma 1000 na kontrakcie i to jest lepsze niż 100 byków

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

ab23 to bierz kase nawet na 70 gr sie nie łaś, tam z kasą jest z miesiąca na miesiąc coraz gorzej

Ja bym miał ciebie słuchać to tak  najpierw nie hodować potem wypuści do lasu  a na końcu oddać za ch*jową cenę 

13 minut temu, soltys48 napisał:

Czyli obcieli...

R czy U?

R   a na bykach teraz straciłem 10gr🤣🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano

były po 3zł miał po 40zł od łba, były po 6zł i też miał 40zł od łba także jego cena nie interesuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v