Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Co ma cena polędwicy do ceny bydła? Ile to %tuszy? Akurat znam osobiście tego co ma te jałówki. Chcesz trzymać Lm trzymaj, cieszyć się będę jak kasa będzie się zgadzać. Może za rok dwa też zwine hodowlę, nie mam kredytów, budynku więc temat załatwi podstawienie kilku aut po bydło.

Chodzi mi tylko o to że napisałeś że chce od kogoś jałówki za pół darmo .. A mi chodziło tylko o rozsądną cenę ale w sumie nikt nikomu nie zabroni cenić swojego towaru. Po za tym to i tak będę miał raczej też Hereforda bo być może w nastepnym miesiącu pojadę rezerwować odsadki .. bo albo kupię więcej LM albo HH .. zobaczymy jak to wyjdzie. .

Opublikowano
16 minut temu, przemek28_28 napisał:

Rolnik ale tam też dawałeś ostro. Jakbyście z Kanlia do tego samego lekarz chodzili.....

Ja ? Co ja tam takiego pisałem ? Że koszt utrzymania byka to każdą głupotę wliczają i wychodzi im że się nie opłaca a na etacie nagle jedyny wydatek na dojazd do pracy i powrót ? Napisałem to co na forum się naczytałem bo w końcu na etacie jedyny wydatek tak jak wcześniej napisałem to paliwo a reszta wypłaty to "czysty zysk" bo przecież innych wydatków nie ma poza paliwem jak się jest na etacie ...

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Jaka nagroda będzie ?

250-260 kg.

240 dawaj steka

Opublikowano
Pitraszek napisał:

29 minut temu, rolnik34 napisał:

dzis pojechalo dwa mm 8 '2 bruto 

W jakim rejonie takie ceny? Ja okolice pultuska makow mazowiecki to max 7,6 brutto

Znam handlarza co daje max 8zl brutto z okolic Makowa Maz.

Rolnik_Kujawy napisał:

25 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja jutro jadę oglądać LM bo trzeba coś dokupić do stada.

Jak cenowo?

Dziś będę wiedział. Nie rozmawiam o cenie jak nie widzę towaru.

soltys48 napisał:

Ja jutro jadę oglądać LM bo trzeba coś dokupić do stada. Rozliczenie przyszło?

Poczta jeszcze nie przyszło na e-mail już dawno jest.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Ja ? Co ja tam takiego pisałem ? Że koszt utrzymania byka to każdą głupotę wliczają i wychodzi im że się nie opłaca a na etacie nagle jedyny wydatek na dojazd do pracy i powrót ? Napisałem to co na forum się naczytałem bo w końcu na etacie jedyny wydatek tak jak wcześniej napisałem to paliwo a reszta wypłaty to "czysty zysk" bo przecież innych wydatków nie ma poza paliwem jak się jest na etacie ...

Rolnik ja jestem na etacie i wiesz jakie mam koszty? Nawet paliwa nie kupuje bo mam auto firmowe. Jak ktoś wlicza utrzymanie dom do kosztów byka czy etatu to debil bo tu i tu trzeba gdzieś mieszkać wiec o takich nie piszmy. A powiedz mi jakie mogę mieć koszty ma etacie których nie mam mając bydło?

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

u nas to ubojnie kręcą nosem i nie chętnie biorą

jak było mało bydła to i litewskie czy łotewskie im nie przeszkadzały 😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Kupywał ktoś litwinskie cielaki? 

Czy litewskie jak zwał tak zwał...  Jak ze sprzedażą dużych... 

Gienek z Plutycz z rolników z Podlasia miał Litwinska niebieską krowe to 6 tyś ja cenił

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Rolnik ja jestem na etacie i wiesz jakie mam koszty? Nawet paliwa nie kupuje bo mam auto firmowe. Jak ktoś wlicza utrzymanie dom do kosztów byka czy etatu to debil bo tu i tu trzeba gdzieś mieszkać wiec o takich nie piszmy. A powiedz mi jakie mogę mieć koszty ma etacie których nie mam mając bydło?

Dokładnie Kolego 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Berthold napisał:

U nas Maniek z Bądzowa tako miał.... Siedem wołał... 😉

Więc odpowiedź jest jasna. Rekiny biznesu już zwietrzyły biznes. A ja głupi kupiłem simy...

Edytowane przez Tomek0406
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marijusz napisał:

Jeśli ktoś zgadnie co do kilograma  to czteropak dostanie 

Tak się nie bawię. Zanosi się na oszukaństwo na wbc :)

Ubity już ?

I koniecznie wydruk z ubojni ma być.

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano

Dej podpowiedz co za ubojnia i czy czyste hf czy ncb wychudzone

Opublikowano

.

marijusz napisał:

Strzelajcie ile będzie z czegoś takiego mięsa ?480 kg żywcem ważył

IMG_20200109_132227.jpg

HF86 to o tego wyścigowca chodzi

z wyglądu to 200% hf 😊

Opublikowano

nie wiem ile da na wbc ale miesa to na tuczniku 2 razy tyle co na tym reniferze :D dobrze że za kosci płacą bo inaczej to wartosc 5 gesi :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v