Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ozzborn z tobą nie bede dyskutował :) Znając ciebie i tak masz już swoja odpowiedz.

ja tam Ci wieże w te 6 tys tylko po co to mówić że tylko głupcy oddają na wage żywą a potem samemu tak robic .....

Opublikowano
11 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

Cieciem to jesteś cybula u Tatusia 😁

Od czegoś  trzeba zacząć,  żeby  się dorobić 😉 nie każdy musi być takim nieudacznikiem jak ty do końca życia...

• Haha 1
Opublikowano

Ozzborn toć sam tak pisałeś i zrobiłeś i ci wyszło 100 zł na byku.... 😁😁😁

Opublikowano
4 minuty temu, rejvas napisał:

ja tam Ci wieże w te 6 tys tylko po co to mówić że tylko głupcy oddają na wage żywą a potem samemu tak robic .....

A gdzie ja Ozzborn napisałem czy oddałem na żywo czy na WBC????

Opublikowano

No akurat nigdzie. Tak jak nigdzie nie napisałeś czy 780 brutto oraz czy 6000 to brutto czy netto. 

Debrzyna spokojnie. Żeby byki tak rosły jak strony dziennie w tym temacie to po tygodniu trzeba byłoby drzwi do obory powiększać i wyciągać DT

Opublikowano

2 minuty temu, ogarek napisał:

Ozzborn toć sam tak pisałeś i zrobiłeś i ci wyszło 100 zł na byku.... 😁😁😁

raz wyszło 100 raz 1000 i na to nie miało wpływu czy żywa czy wbc tylko  cena

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

A gdzie ja Ozzborn napisałem czy oddałem na żywo czy na WBC????

to co 780 kg Ci wyszło na wbc ? :D

Opublikowano
debrzyna napisał:

Czas opuścić temat ☹️ 

dla czemu tak 😕?

Opublikowano

mam nadzieje że tylko forum opuszczasz'😊

debrzyna napisał:

Czas opuścić temat ☹️ 

Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Pomysl troche...

no ja to pomyślałem i wyszło że moja logika jest prawidłowa, bo podajesz wage żywą czyli z logiki twojej wypowiedzi wynika że oddałes na wage żywą, jeżeli oddałes na WBC to po ciula podajesz wage żywą ? 

Opublikowano
1 minutę temu, rejvas napisał:

no ja to pomyślałem i wyszło że moja logika jest prawidłowa, bo podajesz wage żywą czyli z logiki twojej wypowiedzi wynika że oddałes na wage żywą, jeżeli oddałes na WBC to po ciula podajesz wage żywą ? 

Po to zebym dac takim osobom jak Ty do pomyslenia. 

Opublikowano

Aż szkoda że muszę iść krowy doić tak się dobrze to czyta i humor lepszy 😁

Opublikowano

Wsie na forum tera bedo czekac i oczy wypatrywac.ktos ma znajomosci na pocztcie zeby nie zgubili lista?i zapanuje spokoj.odprezyc sie bo bydlo nielubi nerwow

Opublikowano

o k....a od 15 siedzę i czytam zaległości od wczoraj a tu końca nie widać Wy szybciej piszecie niż ja czytam Aż się boje iść dawac bykom bo jak wrócę to będę miał zaległości na całą noc 

Jarek gratuluje udanej sprzedaży ! 

Opublikowano
marijusz napisał:

o k....a od 15 siedzę i czytam zaległości od wczoraj a tu końca nie widać Wy szybciej piszecie niż ja czytam Aż się boje iść dawac bykom bo jak wrócę to będę miał zaległości na całą noc 

słuchaj nie nadążasz bo jesteśmy jak Chuck Norris 😎 szybciej stoi jak my biegniemy

Opublikowano
10 minut temu, marijusz napisał:

Czyli musimy powoli pisac bo wolno czytasz😂😂😂

Opublikowano
4 godziny temu, Berthold napisał:

HIT w ZMBM! Przy sprzedazy bydla cielaki gratis(5+2extra)(10+5extra) Przy zakupie cielat (5+2extra)(10+5extra) ok1000 szt do wyboru krzyz-790 hf-390  

Ja nieujade z nimi... Wyprzedaże czas zacząć 😂😂😂

co jakiś czas takie promocje

4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Średnia z 10 sztuk bydła wyszła 6000zł za sztuke. Średnia waga 780kg 

Cena bruttO

55 minut temu, Partyzant85 napisał:

Daj jakiś dowód na to, że kanalia ma już kolejne konto - bo ta bajka o multikontach to twój jedyny argument na tym forum.

Jest to prawda, @kanalia36 dziadu paskudny przyznaj sie nikt cię bić nie będzie-przynajmniej dziś

35 minut temu, przemek28_28 napisał:

KSW widzę ze trzeba bedzie zorganizować na wiosne😂😂😂

Toż moja kandydatura jest zgłoszona od zawsze

@debrzyna zostań będzie ciekawie

BYk z wczorajszego zdjęcia dzis sprzedany, do tego sąsiad sim i odpowiednio

716kg po 7,3netto(ten ze zdjecia)

749kg po 6,6netto (sim)

I k**wa w ciagu niecałych 2 tygodni na pierwszym ok 30gr w plecy, odbiorca ten co ostatnio

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v