maciek251 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć , Po wieloletnim pobycie w Danii i Usa na farmach zjechałem do kraju bo rodzice wiek 67 lat wuj stary kawalir 70 ha ziemii tez juz potrzebuje pomocy .. Teraz Meritum Chce odtworzyć sklep z częściami do maszyn rolniczych tylko ukierunkowane silnik skrzynia biegów mosty hydraulika wszystkie katalogi mam .. Ceny części mogę mieć takie jakich nikt nie ma (import własny z innych krajów eu i poza oczywiście oryginał lub zamiennik co kto woli ) co wam mechanicznego najczęściej siada w gospodarstwach? w styczniu będę robił pierwsze zamówienie napewno będę miał większość docisków do maszyn u siebie na miejscu firmy valeo od ręki oraz synchro rewersu przód tył . Generalnie tylko zachód plus forterra i nowsze zetory bo sam mam plus nowe ursusy ze skrzynia valtry Edytowane 10 Grudnia 2019 przez maciek251
stempos1980 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Sumek chodzi ci o fynda? Edytowane 10 Grudnia 2019 przez stempos1980 Poprawa
SamaPrawda Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 W jakiej części kraju ten sklep?
Mich9 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 orginalne części do bizona i ursusa, ale tylko orginalne sprawdzone, w promieniu 50 km u mnie przynajmniej został jeden sprzedawca
sumek666 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Chłop wrócił z USA z kontaktami a ten mu wylatuje z Bizonem 😅
Mich9 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Mówie tylko że na polskich częściach może teraz być biznes
sumek666 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Tak. Ale ultrawysokiej jakości. Znaczy fabrycznej. I to takie trudno dostępne jak bloki, pochwy, zwolnice, korpusy.
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Przecież dobra część zamienna typu korpus skrzyni lub blok to 1/3 wartości takiej czeskiej wyjącej sześdziesiuntki.
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2019 Opublikowano 10 Grudnia 2019 @maciek251 skoro już mowa o forterra to z tego co mam doświadczenie u siebie i sporo innych użytkowników to części sprzęgła.
maciek251 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Mazowieckie Dociski już lecą w dobrej cenie valeo do forterry W polskie czesci się nie opłaca wchodzić bo jest za dużo chłamu a rolnik chce byle taniej a te taniej to równa się kiepska jakość ja gównem nie chce handlować Do fendt też tylko co tam się najczesciej psuje katalogi są wysyłam ci zdjęcie albo podajesz numer katalogowy jeżeli nie pilny temat czekasz tydzien masz lux cene jeżeli na już cena znośna ale bede ci mógł nawet to zawieźć . chcę mieć te części na stanie a nie na czekanie . a z czesciami kwestia dogadania z chinczykiem albo z turkiem żeby zrobił dajesz jaki stop metalu twardosc i produkuje tylko od tego zależy cena . są chińczycy co produkują zęby do ładowacza te Z ki 880mm z twardości 40-50 hrc czyli twardy ząb bym musiał brać 65 zł za sztukę żeby na tym jakoś wyjść Edytowane 12 Grudnia 2019 przez maciek251
Mikruss Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Co do vario to ogolnie sa nowe niedostepne. O ile uszczelnienia w polsce jeden dorabia to drugi newralgiczny punkt to tloczki do pompy jazdy. Ogolnie to do wszystkich skrzyn bezstopniowych jest brak czeaci czy to fendt deutz cnh itp....
sumek666 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Do Fendta są ale tylko w AGCO z tego co słyszałem. Ja osobiście nie mam Vario, więc za dużo nie pomogę.
Mikruss Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Owszem agco i tylko cala skrzynia po regeneracji. Nasi skrzynie naprawiaja ale to lepienie z kilku.... Kolega niedawno robil i musial spalencem sie ratowac bo nowych elementow brak w sprzedazy.
sumek666 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Koło mnie jest firma co robi Vario. Podobno ludzie z zagranicy mu przesyłają skrzynię na remont.
maciek251 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2019 Są części tylko nie po numerach fendta się szuka tylko firmy co produkuje ta skrzynie i części się bierze od nich nie od agco :) Jak coś wystartuje dam znać
rocknrollnik1 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Opublikowano 14 Grudnia 2019 a do Belarusa tyż bedom? hehe
danieleekk Opublikowano 4 Stycznia 2020 Opublikowano 4 Stycznia 2020 Witam zestaw naprawczy silnika sisu 620dsrie tłoki tuleje pierścienie panewki korb. Orgi ile u Pana taki zestaw
Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik do lekkiej pracy
Ursus C-360 i D45