Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie paluje zakup rozsiewacza i znalazlem ladna amazonke ZAF 604 cena ponizej 3tys, doradzcie na co zwrocic uwage przy ogledzinach oraz czy to dobre sprzety. Cenowo chyba wporzadku, o ile sie dobrze orientuje siewka nie posiada zadnej hydrauliki. Wiecie moze jak z jej wysiewem? jak sprawdzic przekladnie ? z gory dzieki za pomoc
Opublikowano

dołożyć i kupić rauch/kuhn , mówie to jako użytkownik najpierw lejka potem amazone zaf a teraz kuhn mds

Opublikowano

Tylko, że Rauch za te pieniądze to będzie ruina. Sam przerabialem ten temat. Kupiłem zaf 603 za 2300zl, włożyłem 1000 zł na remont(taki 👌) i śmiga. Szwagier chce koniecznie go kupić. 

Co do rozsiewu to można uzyskać nawet 15m równego pokrycia. Warunek ustawienie pochylenia na ciągnik. Dla mocznik dodatkowo łopatki regulowane, które będą w zaf 604r.

Opublikowano

jak w amazone masz pordzewiałe dno to już kupa roboty a w mds jest dno z nierdziewki i co najwyżej rdza go zje wyżej ale to łatwo wyciąć i wstawić nowe. Dodatkowo dno nie jest dzielone i nie trzeba przesypywać nawozu pod koniec. Popatrz na zagranicznych portalach też

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez malkolm34
      Witam,mam rozsiewacz Rauch nie pamiętam jaki model ale jest hydraulicznie otwierany na jeden wąż dwutalerzowy z tych starszych..pytanie mam bo jedna dziura jest bardziej otwarta a druga mniej. Jak to wyregulować?
    • Przez matias6630
      Witam
      Jestesm zainteresowany kupnem rozsiewacze kverneland (dawny vicon) interesują mnie opinie na ich temat.
      Szczególnie zaś modelu Exacta cl, jego wyposażenie, cena i rodzaj wysiewy granicznego?
      Za błędy przepraszam to mój pierwszy temat. B)
    • Przez cikenos
      Sulky x40 Econov niebtowno rzuca jedna strona nawozu nientowno schodzi nawoz w jednym lejki mniej w drugim więcej zasowki ustawiona sa jednakowo co podziałać sa jacyś uzytownicy sulky?
    • Przez Zetix
      Wymieniam łożyska w przekładni kątowej rozsiewacza amazone za-u i mam pytanie co do tych przekładek 19/20/21 na schemacie.. one są opcjonalne tzn do ustawienia luzu między trybami czy muszą być tak jak na schemacie w podanych rozmiarach/grubościach? Pytam, bo podkładka między lożyskami wg schematu ma 1mm, albo 2,5mm... U mnie po rozebraniu zgadzają się tylko pozycje nr 21, reszta to miszmasz różnych wymiarów i nie wiem czy zamawiać po numerach tak jak katalog czy składać i wyj...

• Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
  • Dodaj nową pozycję...
v