Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Strongman napisał:

Idzie zima i wieczory długie i sporo się świeci żarówkami w warsztacie w domu a teraz te ledowe sporo tańsze są niż były i może coś kupię żeby zaoszczędzić na prądzie a z trwałością się okaże.

https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-30w-250w-e27-duzy-gwint-ciepla-8073970060

https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-corn-kukurydza-e27-23w-200w-ciepla-7430001391

200w a tak 23w to 9 razy mniej a i kupić zwykłą 200w to z 6zł a taka ledowa 14zł ciekawe jak ze światłem, czy takie same jak 200w czy jednak dużo słabsze.

ciekawe czy efektu stroboskopowego nie będzie jak w COBach na 230V ? bo jak driver uproszczony do minimum to może być 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie będę taki. Zastanawiam się tylko co kieruje takimi ludźmi. 

Koło mnie też jest taki typ, działa w branży hydraulicznej, i widzę że jak komuś np wymienia piec to stary czasem mu ludzie oddają bo nie mają co z nim zrobić, to wystawia za takie stawki jak za prawie nowy. Albo graty po których widać że są ewidentnie za***ane z budowy, i cena jak za nowe -5%

35 minut temu, Agrest napisał:

Nagrzewnica, tapicerka, możliwość montażu radia, a za plecami dziura że można wypaść, wypas, nie ma hvja...

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Oj tam czepiasz się 😊 Ale kolorek jest i cena dopasowana pod kolor

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

I to jeszcze w wersji okrojonej bo zaczep dolny starszego typu i tylko jedna para wyjść hydraulicznych. 

23 minuty temu, stempos1980 napisał:

Polski Class

Nawet poczciwą trzydziechę przerobił diler classa pod swoje kopyto. 😎

Opublikowano (edytowane)

Oglądać jak Korbanek robi ludzi w ch*ja

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
1 godzinę temu, rogaliq napisał:

ciekawe czy efektu stroboskopowego nie będzie jak w COBach na 230V ? bo jak driver uproszczony do minimum to może być 

Nie wiem o co ci chodzi, ale te Energo oszczędne co byli, ale nie ledowe, niby taka żywotność a się zapala i świeci parę godzin bez migania jak w łazience i się palą a co najciekawsze kupiłem osram i raz dwa się popalili a philipsa z biedronki i działają kilka lat.

Opublikowano

Ty do okulisty idź , a nie coraz więcej światełek zakładasz . :D;)

Opublikowano
2 godziny temu, rogaliq napisał:

oś od naczepy jedną wpierdzielit i sie nie męczyć z tymi wynalazkami tandemowymi,, najgorzej że zgnile bo bym gnojewice może jeszcze chetnie taką mógł powizić jakby kto oddał/zlecił 

I do czego tą oś przymocujesz? Jak to niema żadnej ramy

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Tanie żarówki ledowe po czasie zaczynają tracić moc, w salonie zamontowałem z dwa lata temu, na początku wystarczaly trzy, następnego roku pięć, a teraz patrzę że pięć zaswiecone i za ciemno jest.

To od spawania ja zauważyłem to po sobie i kupiłem nowo profesjonalno przyłbice.A z żarówkami pewnie tak jest ze się wypalają.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Ty do okulisty idź , a nie coraz więcej światełek zakładasz . :D;)

Nie zakładam, po prostu włączam więcej, mam opcje zapalenia od jednej do ośmiu żarówek w salonie

1 minutę temu, Strongman napisał:

To od spawania ja zauważyłem to po sobie i kupiłem nowo profesjonalno przyłbice.A z żarówkami pewnie tak jest ze się wypalają.

Że co??? Im więcej spawacz tym ciemniej widzisz???

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nie zakładam, po prostu włączam więcej, mam opcje zapalenia od jednej do ośmiu żarówek w salonie

Że co??? Im więcej spawacz tym ciemniej widzisz???

Nie ciemniej tylko mniej wyraźniej bo zawsze coś błyśnie jak to przy robocie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v