Skocz do zawartości

Jaką betoniarke kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje kupić betoniarke do zaprawiania zboża oraz do celu do jakiego służy betoniarka. Rozmiarowo to celuje w takie jakie są te stare, ciężkie, nie wiem jak sie nazywają, ale widzialem na zywo taką 320L i wygląda rozmiarowo podobnie do tych starych. Znalazłem chyba nawet taką samą na necie, jak widzialem gdzies na zywo

https://allegro.pl/oferta/betoniarka-320-litrow-agro-wikt-bwa-200-230v-3m-6480084624

Polecacie jakies firmy co je produkują lub jakies firmy odradzacie? nie mam rozeznania w tym

Opublikowano

Ty widział  ? Tam pod ogłodzeniem tańsze są . Ważne aby okrągła była . W kanciastej może źle się mieszać .    Zeszyty do szkoły ty już kupił ?

Opublikowano

agro wikt bardzo dobre betoniarki, jeżeli chodzi o mieszanie betonu to do takiej 320L potrzeba dwie osoby.

tylko nie kupuj chinola, szkoda nerwów , zboże zaprawi ale w mieszaniu gęstego betonu to nie daje rady

• Like 1
Opublikowano

Ja szukałem używanej parę lat temu bo na nową szkoda kasy. Dostałem 250l trójfazową za 1500 po jednej budowie. 

Jak dla mnie optymalna wielkość . 50kg idealnie zaprawia. 

Większa nie potrzebna. Ale na 220 bym się nie zdecydował. Lepiej dokupić 50m kabla jak masz daleko do wtyki trójfazowej.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez fiupek3110
      Jak w temacie. Która z tych przyczep wybrać.Wady zalety jakieś doświadczenia z tymi przyczepami?
    • Przez kingway
      Witam , mam pytanie czy ktoś ma taką naczepę z tira i podczepia sobie do ciągnika ? Jak to zdaje egzamin w praktyce ? I jakie szukać naczepy aluminium czy metal ? Oczywiście wiem , że z własną hydrauliką , na resorze , poduszkach . No ogólnie nie znam się na tym . A w przyszłości może bym naczepę wykorzystał do tira , ale to tylko narazie luzne plany oczywiście tylko na krótkie trasy lokalne . 
    • Przez RolniczkaKaszuby
      Witam,
      Zakupiłam czyszczalnię Cezet Major, aby prawidłowo funkcjonowała potrzebuję instrukcji obsługi maszyny.
      Jeśli któryś z użytkownik portalu lub tej maszyny posiada taką instrukcję fabryka maszyn rolniczych Rofama "czyszczalnia M 307/0-2 CEZET MAJOR",
      byłabym wdzięczna za udostępnienie mi pliku w wersji pdf lub ksero instrukcji  - oczywiście odpłatnie.
      proszę o kontakt i pomoc 
    • Przez LMB
      Dzień dobry, mamy przyczepę rolniczą zakupioną ok. 1990 r. przez mojego ojca. Posiadamy tablice rej., dowód rej. stary niestety zaginął dowód zakupu- faktura.
      Na przyczepę nie ma przeglądu, OC.
      Nigdy nie była przetestowana na mojego tatę. 
      Chciałbym ją zarejestrować.
      Prosba o pomysly jak podejść do tematu.

Dziekuje 

• Przez Czarek525
      Witajcie, próbuję uszczelnić siłownik z Autosanki D55 i chciałbym też wymienić te białe plastiki uszczelniające (prowadzące?), ale nigdzie nie znalazłem nowych i podobno nigdy takich nie było. Fabrycznie były takie montowane czy to pomysł "garażowy" ? Czy w Autosanach d55 były montowane takie same siłowniki co w modelu D47?

• Dodaj nową pozycję...
v