Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć! Mam nietypowy problem, proszę o poradę. Kupowałem w piątek swój pierwszy kombajn. Na olx znaleźliśmy Merkatora którym byliśmy zainteresowani. Na miejscu (handlarz) okazało się że bardziej podpasowal nam droninborg d3000, cena na kartce 36tys, stargowane do 35 plus inny heder (od innego droninborga) No i teraz problem jest taki że po wplaceniu zaliczki i podpisaniu umowy znaleźliśmy ten kombajn u tego sprzedawcy wystawiony na olx za 33... Ewidentnie zlamilem, moja wina. Czy próbowalibyście jeszcze coś z tym zrobić?
Opublikowano (edytowane)

Alk w czym problem ? Podoba się ? Z ceną żeście się dogadali , to o co chodzi ? Jak cenę na OLX zrobi 40 , to będziesz szczęśliwszy ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Już się pogodzilem :) Żeby była jasność - nie uważam że ktoś mnie tutaj oszukał, każdy sprzedaje za tyle ile ktoś jest w stanie zapłacić. Niech mój przypadek posłuży innym za przestroge :)

Opublikowano

No tak, Dronningborg D 3000 to nowoczesna maszyna z przeskokiem technologicznym. Po tych postach widać że handlarz nie miał z Tobą większych problemów:)

Opublikowano
6 godzin temu, agrofoto1 napisał:

znaleźliśmy ten kombajn u tego sprzedawcy wystawiony na olx za 33...

nie zdziwiłbym się gdyby zjechał z ceny po sprzedaży, cen niska to ludzie będą dzwonić, i wtedy będzie mówił że tego już nie ma ale w podobnych pieniądzach ma inne...

• Like 1
Opublikowano

Zobaczył że się spodobał , to rzucił wyższą ceną . Co mu zależy 2tys, więcej zarobić .

Opublikowano
akmaly napisał:

No tak, Dronningborg D 3000 to nowoczesna maszyna z przeskokiem technologicznym. Po tych postach widać że handlarz nie miał z Tobą większych problemów:)

15 lat różnicy, nie wiem czy to dużo czy mało. Wizualnie i mechanicznie i w cenie był przeskok. Teraz nie ma co dywagowac bo jest po sprawie.

zetorki12 napisał:

Zobaczył że się spodobał , to rzucił wyższą ceną . Co mu zależy 2tys, więcej zarobić .

Cena była na kartce na każdym kombajnie, niczym nie rzucał :)

Opublikowano
agrofoto1 napisał:

Cześć! Mam nietypowy problem, proszę o poradę. Kupowałem w piątek swój pierwszy kombajn. Na olx znaleźliśmy Merkatora którym byliśmy zainteresowani. Na miejscu (handlarz) okazało się że bardziej podpasowal nam droninborg d3000, cena na kartce 36tys, stargowane do 35 plus inny heder (od innego droninborga) No i teraz problem jest taki że po wplaceniu zaliczki i podpisaniu umowy znaleźliśmy ten kombajn u tego sprzedawcy wystawiony na olx za 33... Ewidentnie zlamilem, moja wina. Czy próbowalibyście jeszcze coś z tym zrobić?

to jak szukales to nie przegladales internetu?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

No i ile było na tym kombajnie, tzn jaka cena przyklejona????

36

wojtal24 napisał:

agrofoto1 napisał:

to jak szukales to nie przegladales internetu?

Szukałem do 30. Tak się znalazł Merkator

Opublikowano
3 minuty temu, agrofoto1 napisał:

36

To dam sobie paznokcie u lewej nogi obciąć że po sprzedaży zjechał w ogłoszeniu z ceną, zamiast zakończyć ogłoszenie. Handlarzowi szkoda złotówek wydanych na ogłoszenie, zjechał z ceną, to i ludzie dzwonią widząc ładny kombajn za nie duże pieniądze, a ten im albo od razu mowi że tego już nie ma, ale ma inne jeszcze lepsze, albo mówi że jest, że zaprasza na oglądanie, a na miejscu wali scieme że przed chwilą się sprzedał, a jak ktoś jest już na miejscu to może jakiegoś innego mu wepchnie

Opublikowano

To może zapytam bardziej ogarniętych od razu żebym znowu nie zlamił. Rozmawiałem z nim przy zakupie że zależy mi na rozdrabniaczu. Rzeczona przystawka była w modelu obok i sprzedawca mówił że może za dopłatą przemontowac do tego który chce kupić tylko musi skonsultować z kimś tam ile za ten rozdrabniacz wziąć. I teraz pytanie jest ile według was jest warty taki rozdrabniacz? Na internecie jest tego mało a jak patrzyłem ile kosztuje do innych to rozrzut jest ogromny.

Opublikowano
agrofoto1 napisał:

To może zapytam bardziej ogarniętych od razu żebym znowu nie zlamił. Rozmawiałem z nim przy zakupie że zależy mi na rozdrabniaczu. Rzeczona przystawka była w modelu obok i sprzedawca mówił że może za dopłatą przemontowac do tego który chce kupić tylko musi skonsultować z kimś tam ile za ten rozdrabniacz wziąć. I teraz pytanie jest ile według was jest warty taki rozdrabniacz? Na internecie jest tego mało a jak patrzyłem ile kosztuje do innych to rozrzut jest ogromny.

sieczkarni nie ma? to troche lipa a powiedz mi a pytales w lokalnych sklepach o czesci do tego modelu o dostepnosc i ceny bo zebys sie nie zdziwil. lozyska pasy to pewnie dostaniesz ale inne pierdoly. i moje zdanie jest takie ze nie kupuje sie kombajnu przed samymi zniwami presja czasu i ceny chyba troche wyzsze ale to moje zdanie

i zawsze jest cos do ogarniecia do poprawki

• Like 1
Opublikowano
wojtal24 napisał:

agrofoto1 napisał:

sieczkarni nie ma? to troche lipa a powiedz mi a pytales w lokalnych sklepach o czesci do tego modelu o dostepnosc i ceny bo zebys sie nie zdziwil. lozyska pasy to pewnie dostaniesz ale inne pierdoly. i moje zdanie jest takie ze nie kupuje sie kombajnu przed samymi zniwami presja czasu i ceny chyba troche wyzsze ale to moje zdanie

i zawsze jest cos do ogarniecia do poprawki

Chętnie kupiłbym zimą ale nie miałem pieniędzy :) Od marca doszło mi 30 ha zbóż więc stanąłem przed wyborem zapłacić 20 tys za usługę albo dołożyć i kupić kombajn.

Opublikowano

Miałem d3000 z czesciami lipa tylko szroty.Łożyska zaprasowane w koła pasowe problem z wymianą.Wymiary lozysk nie typowe bardzo drogie. Paski dostaniesz.Silnik valmet bardzo drogie czesci uszczelka glowicy 200 zl tłok z tuleja 1300 zł gdzie w perkinsie kupisz 4 zestawy.Wadliwe zwolnice wylamuje się ząb na wiencu wiele osób miało z tym problem.Kupić było coś bardziej popularnego.To są maszyny z lat 80-tych wytluczone już zyciem.