Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Chyba sam dokladnie nie wie, bo kolejny mój post usunięty bez powodu👏 Sumek powiedz o co Ci chodzi bo nie  lubię takiej dziecinady. Sądziłem że Ty poważny facet jesteś.

Pisze drugi raz, wczoraj otrzymałem i ja odroczkę pomocy suszowej.

Żartujesz ? Większość się dziwi że modem został . Niby coś robi , ale z tak skrzywionym światopoglądem ... ? No cóż .

Opublikowano
Dnia 1.02.2020 o 16:54, Rolnik1973 napisał:

Do 31 maja🤔

Dobrze przeczytałeś🤔

To już nie dostaniesz bo to po wyborach termin. 

Dobrze sprawdź bo nie możliwe że maj🙆🏻‍♂️

Najwyżej termin pójścia na wybory odrocze do 31maja 

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 1.02.2020 o 16:54, Rolnik1973 napisał:

Do 31 maja🤔

Dobrze przeczytałeś🤔

To już nie dostaniesz bo to po wyborach termin. 

Dobrze sprawdź bo nie możliwe że maj🙆🏻‍♂️

Może już myślą żeby wyborców złapać na te odległe wybory za parę lat B| i tak będą sobie odkładać odkładać...

Wyborów Ci u nas nie brakuje

Opublikowano

Radio nadaje ze będzie taka susza w tym jak bywały w latach takich jak .

Ciężkie susze, powodujące znaczne obniżenie się poziomu wód w rzekach oraz poziomu wód gruntowych, notowano w latach 1969-1970, 1983-1984, 1990-1993 i 2003 roku. Klimatolodzy przewidują, że susze regionalne będą coraz częstsze, już w ciągu najbliższych 10 lat. Za 10-20 lat, gdy definitywnie skończy się okres wilgotny, grożą nam znacznie groźniejsze susze ogólnokrajowe. Czy będziemy na nie gotowi?

Badania przeprowadzone przez polskich naukowców w ramach projektu "Klimat", ujawniły, że największe susze w skali lokalnej nawiedzały ziemie polskie w latach 1801-1850, w skali regionalnej w latach 1701-1750, zaś w skali ogólnokrajowej w latach 1651-1700. Przynajmniej 10-krotnie w skali 50-lecia susze miały znaczny zasięg i poczyniły dotkliwe szkody.

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2015-08-11/polsce-grozi-gleboka-susza-brak-zywnosci-i-wody-pitnej_1606398/

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

zaś w skali ogólnokrajowej w latach 1651-1700.

to jakże to?,hut nie było ,samochodów nie było,elektrowni węglowych nie było i takie susze?to gdzie byli ,,ekolodzy"?

skąd się CO2 wzioł ? chyba z końskich rur wydechowych

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Odroczenie  do  31.03.2020  roku   :(   Kasa  pewnie  w kwietniu  będzie 

Opublikowano
53 minuty temu, witejus napisał:

to jakże to?,hut nie było ,samochodów nie było,elektrowni węglowych nie było i takie susze?to gdzie byli ,,ekolodzy"?

skąd się CO2 wzioł ? chyba z końskich rur wydechowych

Bo CO2 to maszynka do robienia kasy bogaty bierze biedak płaci jak Polska , a nazywa się to suszą a okresy suszy były i są i będą .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Dziwne  że my  do 31  marca  a niektórzy  piszą  o  31  maja    

Opublikowano

Spokojnie ludzie . Przed wyborami prezydenckimi ruszą wielką falą wypłaty suszowego oraz dopłat bezpośrednich .

Tak myślę , że może interwencja prezydenta przypadkiem przed wyborami to mocno przyśpieszy .

Opublikowano

ja to Wam powiem: skończta z tymi gospodarkami bo one Was do biedy doprowadzą i w lata zapuszczą :D a susza to i tak co roku bedzie coraz gorsza ....

Opublikowano

JA chętnie dam w dzierżawę tylko nikt nie chcę dać 3 tys za ha 

Opublikowano

to nie tak :D mówie że ja bym nie dał, a nie że bym nie wziął :D

Opublikowano

rejvas, to w takim razie z czego się utrzymujesz, skoro nic Ci się nie opłaca?

Opublikowano

Witam!

Mi za wapno zwrócili, więc może coś się ruszy. Pieniądze bez decyzji na koncie. Kwota z faktury za wapno pomniejszona o 2,50zl.

Nie wiem, może na znaczek potrącili:)