News
-
Podobna zawartość
-
Przez hacken
Witam
Mam problem z moim c360. Pękła mi tuleja pierwszego cylindra(licząc od strony chłodnicy) prawie równo z drugim oringiem. Próbowałem ją wyciągnąć robiąc prowizoryczny ściągacz, coś w tym stylu:
https://www.youtube.com/watch?v=-QsXsDhDR-E
bardzo ciężko szło a bałem się uszkodzić blok wiec wspomogłem się lewarkiem. Poprzez kawałek belki przesadzonej miedzy wałem chciałem ja wypchnąć do góry jednocześnie ciągnąc ściągaczem. Niestety finał był taki że lewarek podniósł przód ciągnika a tuleja nawet nie drgnęła. Dodam że podkładka ściągacza nie wadzi o blok ponieważ prawie cała przylgnia jest odsłonięta i krążek swobodnie w nią wchodzi. Czy ktoś z was ma pomysł jak to wyciągnąć?
-
Przez lukano
Witam co moze byc kopcenia na białawo pompa była robiona wtryskiwacze tez silnik włanie sie skonczył docierac wymieniłem filtr powietrza na nowy i niewiedziałem ile wlac oleju czy zbyt wysoki poziom oleju w filtrze moze byc skutkem kopcenia???
-
Przez Lazlo
Witam, mam zamiar zamontować do ursusa wspomaganie. Przed zakupem sprzedawca poprosił mnie abym sprawdził jakie koło pasowe posiadam. Dokładnie nie mogłem sprawdzić bo nie za bardzo było widać. Dostałem bez gwintu.. ale gdy odkrecilem nakrętke to przy użyciu sciagaczy okazało się że jest z gwintem. Jaka jest różnica po między z gwintem a bez.. czy mogę zamontować bez gwintu i do kręcić czy musze kupić taki jaki był?
-
Przez cuma112
Witam mam pytanie otóż od wczoraj mam problem z gazem ręcznym w moim c360 ponieważ jak dociskam na maksa gaz nożny to gaz ręczny spada na minimum i przy hamowaniu muszę łapać za gaz ręczny żeby nie zgasł oraz miałem problem z odpaleniem obstawiam pompkę ręczną lub wtryskową choć wtryskowa wydaje się być git bo nie kopci ani nie dodaje gazu. To pierwsze pytanie drugie to zauważyłem że blok się strasznie nagrzewa i płyn jest gorący choć na zegarze wskazówka jest cały czas na białym.
-
Przez szczupak23
Witam koleżanki i kolegów. :angry:
Pisze tutaj pierwszy raz ale często odwiedzałem forum i spodobało mi się.
Mam prośbe do was proszę o polecenie mi pożądnego warsztatu gdzie moge naprawic pompę wtryskową w moim dziadku C-360
Miejsce dowole w całym kraju ponieważ sąsiad ma firme transportową.Poprostu sprawdzone miejsce gdzie naprawialiście swoje i niemieliście problemu z odpalaniem i poźniejszą eksploatacją ciągnika.
Mieszkam w łodzkim niedaleko Radomska ale u nas niema nic pożadnego sami cfaniacy co po naprawie ciągnik chodzi gożej niz przed.
Z góry pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-