Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z uruchomieniem sterownika bale master. Prasa niedawno kupiona u sprzedającego sterownik sprawdzalem uruchamial sie normalnie mozna było zmieniac parametry itd. Prasa stala umnie jakiś czas a ze jest pora sianokosow trzeba ja uruchomić. Dwa czerwone kable to plus czarny minus. Niestety sterownnik nieuruchamia sie wyswietlacz nie dziala klawisze funkcyjne pikaja w trakcie wyciskania w komputerze prasy słychać "pykanie" podczas zmiany siatka- sznurek. Panowie. jakieś pomysły co może być ?
Opublikowano

udalo mi sie go późnym wieczorem rozkręcić w środku bylo troche wody. rozebralem niech schnie . Jakiego typu tam bezpiecznik jest ? bo przy lampce wczoraj niewidzialem.

Opublikowano

to już bardziej temat dla elektronika kuzynowi podobny sterownik naprawiał gość od naprawy RTV musisz mu tylko przekazać które przewody są na wyjściu do siatki i sznurka i powinien sobie z tematem poradzić

Opublikowano

Niestety niema tam bezpiecznika bo wczoraj rozkrecalem. Puki co stowanie ramienia zrobione na " krótko" ale to nie rozwiązuje problemu. Wyglada na to ze niema tu zadnego bezpiecznika ani w. samym komputerze ani sterowniku.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez waldii1
      Witam szanowne grono, mam pytanie odnośnie miękkiego rdzenia w prasie john deere 570 jak powinno się zachowywać ciśnienie na zgniataniu po włączeniu miękkiego rdzenia na sterowniku? ponieważ u mnie po ustawieniu ciśnienia na 140 bar i włączeniu miękkiego rdzenia ciśnienie spadnie tylko o 10-15 bar. Co może być tego przyczyną? Dodam jeszcze że po przełączeniu dźwigni od hydrauliki w pozycję pływającą ciśnienie się utrzymuje na poziomie 140 bar w tej pozycji dźwigni wciśnięcie przycisku na sterowniku skutkuje spadkiem ciśnienia do 0 bar. Ciągnik to case mx 120 czy wydatek hydrauliki może mięć coś z tym wspólnego?. Bardzo proszę o pomoc ponieważ sianokosy w pełni a bela zwinięta bez miękkiego rdzenia to masakra podczas transportu ponieważ wideł nie da się w nią wbić. Pozdrawiam, Waldek.
    • Przez bulekk
      Witajcie.

Nowy Zetor Forterra 120 Hsx, prasa John Deere 570.
      Po podłączeniu komputera prasy do gniazda 3 biegunowego zamontowanego fabrycznie, komputer nie uruchamia się, nie reaguje. Dodam, że prasa podłączana pod inny, starszy ciągnik działa bezproblemowo. Dodatkowo pomimo dobrze podłączonych gniazd 7 pinowych, wrzucając kierunek w prawo, w Zetorze przepala się bezpiecznik. Przy innym ciągniku również jest OK.

Pozdr.
      Krzysiek
  • Dodaj nową pozycję...
v