MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Witajcie panowie wczoraj zauważyłem u jaloszki takie Znamię guz narośniety Co to może być miękkie to jest
MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 7 minut temu, zetorki12 napisał: Rak skóry. Weterynarz dziś będzie Jak to leczyc?
Folenka Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 A to nie jest brodawka? U mnie krowy miewały i takie zauważone później były bardzo podobne.
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Też myślę że raczej brodawka, ile tego występuje ??
MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 Jedna tylko jest jak to leczyc wet o 16 będzie
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Czekaj na weta, nie pal się tak strasznie, powie więcej jak obada, młode bydło to podatne na wirusa.
MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 5 minut temu, kierowcaciągnika napisał: Czekaj na weta, nie pal się tak strasznie, powie więcej jak obada, młode bydło to podatne na wirusa. Ok ale to bardzo straszne nie jest ?
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Pisałeś że jedna, więc nie tragedia, choć na tą wielkość to powinno być więcej Tragedia jest jak obsypie strzyki i udój utrudniony
MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 OK dam znac co mi weterynarz powie
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 I jak tam był ? Co powiedział ? Bydło z takimi defektami żyje . Jak brodawczyca to może się po oborze roznieść , a jak rakowe , to raczej trzeba pomyśleć o pozbyciu się takiej sztuki .
rolkam72 Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 Kurzajki czy fachowo brodawki. Właśnie i u mojego bysia i jalowki to wystąpiło. Wygląda ciut inaczej ale ta jest po prostu bardziej już rozkrzewiona czy jak to nazwać. Możesz smarować brodacitem dla ludzi jednakże nie zbyt działa. Ja urwalem 3 takie zawiozlem do weta i zrobili mi autoszczepionke. Narazie dostały po 2 dawki jeszcze 1 przed nimi jak narazie nie widzę żeby rosły nowe i obecne jakby nie rosły i ciut zaschly.
MarcinKoczewski Opublikowano 29 Maja 2019 Autor Opublikowano 29 Maja 2019 4 godziny temu, zetorki12 napisał: I jak tam był ? Co powiedział ? Bydło z takimi defektami żyje . Jak brodawczyca to może się po oborze roznieść , a jak rakowe , to raczej trzeba pomyśleć o pozbyciu się takiej sztuki . Był założył taką gumkę która powoduje że krew w te zmianę nie będzie nachodzi i ma odpaść Nie mam zamiaru się jej pozbyć
Gość Opublikowano 29 Maja 2019 Opublikowano 29 Maja 2019 No jak wartościowa sztuka to szkoda . Mam nadzieję że wyzdrowieje .
Rekomendowane odpowiedzi