Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też myślę że raczej brodawka, ile tego występuje ??

Opublikowano

Czekaj na weta, nie pal się tak strasznie, powie więcej jak obada, młode bydło to podatne na wirusa.

Opublikowano

Pisałeś że jedna, więc nie tragedia, choć na tą wielkość to powinno być więcej ;)

Tragedia jest jak obsypie strzyki i udój utrudniony ;)

Opublikowano

I jak tam był ? Co powiedział ? Bydło z takimi defektami żyje . Jak brodawczyca to może się po oborze roznieść , a jak rakowe , to raczej trzeba pomyśleć o pozbyciu się takiej sztuki .

Opublikowano

Kurzajki czy fachowo brodawki. Właśnie i u mojego bysia i jalowki to wystąpiło. Wygląda ciut inaczej ale ta jest po prostu bardziej już rozkrzewiona czy jak to nazwać. Możesz smarować brodacitem dla ludzi jednakże nie zbyt działa. Ja urwalem 3 takie zawiozlem do weta i zrobili mi autoszczepionke. Narazie dostały po 2 dawki jeszcze 1 przed nimi jak narazie nie widzę żeby rosły nowe i obecne jakby nie rosły i ciut zaschly. 

Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

I jak tam był ? Co powiedział ? Bydło z takimi defektami żyje . Jak brodawczyca to może się po oborze roznieść , a jak rakowe , to raczej trzeba pomyśleć o pozbyciu się takiej sztuki .

Był założył  taką gumkę która powoduje że krew w te zmianę  nie będzie nachodzi i  ma odpaść  

Nie mam zamiaru się jej pozbyć 

Opublikowano

No jak wartościowa sztuka to szkoda . Mam nadzieję że wyzdrowieje .