Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

22 minuty temu, Bananek napisał:

powtarzasz się Pan, Panie rolniku. 😉

Się nie powtarzam tylko daje pomysł jak młodego zachęcić do gospodarstwa 💪

U mnie sąsiad i fendem nie kupił tak nie wyskakuj z ciucholandem

Opublikowano

Myślę że bajki o rybaku i złotej rybce nie zrozumiał . B|

Opublikowano
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Już chyba wiem czego Ty strajki robisz . :D

Powtórzę soltysa ... myślisz że fetor mi nie odpowiada ? :P sam mówię że na razie inny nie potrzebny bo tym się spokojnie obrobi 👍
ale z tych "niechceniem" zostania na gospodarstwie coś jest ... sąsiada syn uczył się za ślusarza bo nie chciał zostać na gospodarstwie a teraz ziemię obrabia jak chce i po swojemu 🤔

Opublikowano

kra- rano troche bialego lezalo,ale zaraz stopnialo, potem pare razy dalo chwilowo czadu ale tez zaraz czarno sie robilo, wody na wisle przybylo, stan jak za dawnych lat.. w lecie.

Opublikowano

Ze by przekupić dziecko do gospodarki to trzeba od małego kupować zabawki markowe JD,Fendy, zabierać w pole i nie dawać telefonów i komputerów i gnać do roboty, nawet w rolnikach podlaskich u krowiarzy nie ma tel tylko do obory.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

Ze by przekupić dziecko do gospodarki to trzeba od małego kupować zabawki markowe JD,Fendy, zabierać w pole i nie dawać telefonów i komputerów i gnać do roboty, nawet w rolnikach podlaskich u krowiarzy nie ma tel tylko do obory.

kurła mnie to przekupowali jak sadzali do ciągnika żebym jezdził 😂

Opublikowano

Nie ważne czy ma babę czy nie, ważne, że w ziemi grzebie a przynajmniej mówi, że grzebie

Opublikowano
39 minut temu, Strongman napisał:

Albo to wejdzie w nawyk, albo zadziała w drugą stronę. Na siłę nie ma co nikogo zmuszać, bo to jeszcze gorzej.

Opublikowano

No ja troche wcześniej bo jeszcze do szkoły nie chodziłem, ja tam nawet nie pamiętam ... ale mówili mi że nawet potrafiłem z ciągnika uciec bo nie chciałem jezdzić 😄 ale co się dziwić ... jak 5 latek ma siedzieć całymi dniami w ciągniku, teraz 5 latek to nie usiedzi 10 minut w jedny miejscu a ja musiałem całe dnie siedzieć

Opublikowano (edytowane)

Za bardzo przeszłością żyjesz . Już powinieneś zrozumieć że samo opowiadanie jakim to pracowitym dzieciakiem byłeś nie wystarczy by Cię podziwiano jak dawniej .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

@zetorki12 Nie chce byś podziwiany ;) pisze tylko że nie byłem z tych co to cały czas siedzieli z nosem w komputerze albo nie wychodzili z domu 👍 pierwszy laptop był kupiony jak byłem chyba w 5 klasie podstawówki

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v