-
Podobna zawartość
-
Przez Marcin91
Witam.
Chciałbym prosić wszystkich chętnych o wypełnienie mojej ankiety, która jest niezbędna do pracy inżynierskiej.
Wymagania, które niestety trzeba spełnić aby móc wypełnić ankietę to:
- ciągniki rolnicze muszą być zakupione dzięki dofinansowaniu z Unii Europejskiej, bo taki jest cel mojej pracy,
- wypełniacie ją w imieniu tego na kogo był składany wniosek o dofinansowanie, jeżeli na was samych to wypełniacie w swoim imieniu, ale jeżeli na tatę bądź mamę to wypełnijcie w ich imieniu, (chodzi tu głównie o wiek, wykształcenie żeby nie było jakichś baboli), przynajmniej początek ankiety dotyczy korzystającego z pomocy,
- tam gdzie są miejsca do wpisania to wpiszcie w miarę konkretne informacje np. z jakiego programu skorzystaliście np. "PROW 2007-2013" albo jakie tam inne były,
- tam gdzie pojawią się miejsca do wpisania do pozostałych pytań fajnie gdybyście uzasadnili tą odpowiedź, krótko i na temat, bez zbędnego rozpisywania się.
Link do ankiety: http://moje-ankiety.pl/respond-39479/sec-xd8jcLZP.html
Z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc poświęcając swój cenny czas.
-
Przez witek356
witam byłem dziś u nas w sklepie AGRO i jakiś gościu chciał kupić na groch oprysk na chwasty. A babka wyciąga katalog i sprawdza jakimi środkami można prysnąć.Moje pytanie czy znajde w internecie takie katalogi co by były na warzywa zboża .Dla herbicydów fungicydów i insekcydow.
-
Przez SebastianBardziski
Witam, możecie mi doradzić w sprawie hodowli królików. Jestem początkujący i mam na razie jedną klatkę w której jest ok 3,5 miesięczna samica. Chciał bym do niej dołączyć samca w podobnym wieku a wczesną wiosną rozpocząć budowę nowej klatki i po zakoceniu rozdzielić je. Co wy na to???
-
Przez Tomek42
Na pewno wiele osób ma gospodarstwo lub zajmuje się uprawą lub hodowlą a jednocześnie pracuje zawodowo lub dorywczo , jak łączycie jedno z drugim , jak dzielicie finanse z tych dziedzin .
No więc ja pierwszy może bo oprócz gospodarstwa które nie jest jednak duże prowadzę działalność gospodarczą od ponad 20 lat o profilu leśnym i handlowym , często dokładam do upraw zwłaszcza przy sadzeniu czy siewie , potem się zwraca a nie raz niestety nie ale lubie coś robić w polu jednak ciężko by było jakby innego zajęcia nie było. Jak to jest u was? czym się jeszcze zajmujecie oprócz roli ?
-
Przez karmelowatrawa
Forumowicze!
Uprawiam pszenicę i pszenżyto. Niestety jak to bywa na wiosnę chwasty wystrzeliły w górę że aż żal patrzeć na to pole. Zakupiłam polecany oprysk - Lentipur Flo 500 SC. Chciałabym połączyć go z Chwastoxem. I tu moje pytanie. Czy taka mieszanina nie zaszkodzi zbożu a jedynie niechcianym chwastom?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Korzyści ze stosowania folii do ściółkowania w uprawie warzyw