Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem renault ceresa 70. Chcialbym aby ten ciagnik pracowal z ładowaczem. Do tej pory  mam tura 6 z warfamy zamontowanego ma mtz 82. Tur ten ma udźwig 1650 kg i wazy ok. 560 kg. Zastanawiam sie czy ten tur nie bedzie za duży na renie, chociaz mimo niewielkiej mocy jest to masywny ciagnik. Jesli ktos z Was ma ceresa z ładowaczem to prosiłbym o fotki mocowania ładowacza z ciągnikiem a w szczególności jestem ciekaw rozwiązania wzmocnienia które w mtzcie mam przykrecone do tylniej osi. Dzięki i pozdro.

Opublikowano
10 godzin temu, Hefalump napisał:

Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem renault ceresa 70. Chcialbym aby ten ciagnik pracowal z ładowaczem. Do tej pory  mam tura 6 z warfamy zamontowanego ma mtz 82. Tur ten ma udźwig 1650 kg i wazy ok. 560 kg. Zastanawiam sie czy ten tur nie bedzie za duży na renie, chociaz mimo niewielkiej mocy jest to masywny ciagnik. Jesli ktos z Was ma ceresa z ładowaczem to prosiłbym o fotki mocowania ładowacza z ciągnikiem a w szczególności jestem ciekaw rozwiązania wzmocnienia które w mtzcie mam przykrecone do tylniej osi. Dzięki i pozdro.

Zadzwoń do warfamy,popytaj o cenę adaptacji ładowacza do tego ciągnika. Myślę że to będzie z 4-5 tys. dodajesz prąd i przewody hydrauliczne,wymieniasz olej na jednakowy i ,,rura'';). Podejrzewam że za kilka stówek Ci to przywiozą i zamontują. A nie żałuj,tych kilku stów,bo będziesz żałować.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wojtek161
      witam planuje kupić ładowacz czołowy  do c 360 3p proszę o pomoc interesuje mnie marka wol met tylko niewiem ile  sekcji wybrać 2 czy 3 i czy cągnik da rade z takim ładowaczem  jego główne zadania ładowanie obornika z pryzmy  i ładowanie słomy i sianokiszonki? proszę o porady urzytkowników
    • Przez b0ss
      Witam potrzebuję instrukcji obsługi w języku polskim czechosłowackiego ładowacza UNHZ 750 
    • Przez mixxion_agro
      Witam. Mam pytanie, mianowicie chciałbym dowiedzieć się jak podłaczyć ładowacz bezpośrednio pod pompę tak aby nie blokować tylnych wyjść?
    • Przez Rad81
      Witam mam ładowacz mailleux mx 100 z samopoziomowaniem problem polega na tym że wygielo mi siłowniki od samopoziomowania przy opuszczaniu ładowacza z ciężarem, wyglądało to tak jak by powrot z samopoziomowania został zablokowany a drugi po miesiącu na pusto przy opuszczaniu dodam że rozdzielacz w maillexie nie jest oryginalny tylko Waryńskiego 2 sekcje 40 l  dodatkowo jest problem ze przy pochylaniu łyżki do góry siłowniki do końca sie nie chowają 20 cm brakuje czasami jest ok da się łyżkę pochylić do końca . Ciągnik to deutz dx 4.70 hydraulika do ciągnika jest podłączona ok . Powrot bezpośrednio z rozdzielacza ładowacza do zbiornika bez szybko złączy . Zasilanie z rozdzielacza ciągnika bezpośrednio do rozdzielacza ładowacza
    • Przez karol210589
      Witam. Czy ktoś z forumowiczów wymieniał węże hydrauliczne w ładowaczu serii H? Posiadam H310 z 2012 i wąż od podnoszenia zaczyna ciąć więc chce do wymienić. Problem w tym że od strony ramy nie ma jak by możliwości odkrecenia węża. Wąż jest połączony sztywno z rurką a ta jest jakby wcisnieta w drugą która biegnie w ramie. I teraz jestem w kropce...
  • Dodaj nową pozycję...
v