hydraulika skrzyniaab, Mf3080 hydraulika/skrzyniaAB
-
Podobna zawartość
-
Przez marcin80wlkp
Witam.
Czy miejsca zaznaczone na niebiesko na zdjęciu to złącza w których można zmierzyć ciśnienie na niskim i wysokim obwodzie?http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2eaeea43eb808eca.html
Jeśli tak jakie powinny być to wartości? Spotkałem się że wysokie ciśnienie można zmierzyć z tyłu na gnieździe hydrauliki a niskie wkręcając zegar w miejsce czujnika ciśnienia oleju hydraulicznego, ale nie wiem ile w tym prawdy. Prosze o podpowiedzi bo chyba mam słabą pompę, szczególnie tą część od niskiego ciśnienia na wspomaganie, biegi itp.
-
Przez djarcik
Witam forumowiczów! W związku z tym że ostatnio pojawił mi się problem przy moim MF 3080 tworzę ten temat aby pomóc innym poszukującym. W moim MF komputer został już dawno przerobiony na przekaźniki, jeszcze zanim go kupiłem. Teraz pojawił mi się problem z przełączaniem skrzyni na żółw/zając a także z rozłączeniem przedniego napędu. Jak wiadomo w tym ciągniku często wiąże się to z awarią komputera sterującego skrzynią. U mnie komputer jest odłączony natomiast jest zrobiona BARDZO prowizoryczna przeróbka na przekaźniki. Do tej pory działało jednak coś musiało paść i chcąc to naprawić niestety nie mogę dojść do ładu i składu z tym. Chcę zrobić instalację na nowo jednak byłbym wdzięczny jakby ktoś ogarnięty na schemacie rozrysował jak takowa instalacja ma wyglądać jakich użyć przekaźników oraz jak to wszystko połączyć. Temat przekaźników był już w wątkach poruszany jednak schematu nie znalazłem jak to dobrze zrobić. Liczę że ktoś pomoże i mi i innym forumowiczom którzy mają podobny problem.
-
Przez RafaKluczyski
Witam. Mam taki problem, a mianowicie po wymianie pompy wody przestało działać ogrzewanie. Szukałem na forum i się doczytałem, że trzeba gazować i powinno się samo odpowietrzyć. Dzisiaj próbowałem i przewód jeden zaczął robić się gorący. Wszedłem na dach, otworzyłem przednią pokrywę i też jeden normalnie zaczął się robić gorący, a drugi po pewnym czasie lekko ciepły. Wszedłem do kabiny i dziwnie, bo raz dmuchało ciepłym raz zimnym, znowu ciepłym i zimnym. Co może być? Miał ktoś taki lub podobny problem? Dzięki z góry za pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hydraulika mf 690
Rozsiewacz wapna