zaprawiarka Luna P-207 - jak to działa i czy się opłaca naprawić
-
Podobna zawartość
-
Przez johnyrs
Witam
Mam okazje kupić Stara na chodzie z zamontowaną betoniarką, myślę sobie czy dało by radę zaprawiać zboże do siewu. Teraz zaprawiam w zaprawiarko-betoniarce 250 litrów i trochę dużo czasu mi schodzi. Odmierzoną ilość ziarna załadować za pomocą żmijki, a po wymieszaniu wysypać do kosza zasypowego i poworkować. Myślę że 2 osoby 20 ton pszenicy zaprawiłyby w jeden dzień. Co o tym myślicie?
-
Przez rudinho11
Mam zamiar zrobić z mieszalnika do paszy, zaprawiarkę do zboża.
Mam mieszalnik 750 kg, zamontował bym do niego na wierzchu 3 dysze od opryskiwacza, którymi podawałbym zaprawę. Dysze pryskałby od góry na zboże. Kompresor robiłby ciśnienie, potem podłączył bym zbiorniczek z zaprawą (na mokro) i dalej wężykiem do dysz.
Moje pytania:
1.Czy zaprawa będzie dobrze wymieszana?
2.Mieszalnik nie będzie mielił zboża, albo robił połówki itp. ?
3.Czy zboże uderzające o plastikowe dysze nie zniszczy ich?
4.Zaprawia może ktoś tak zboże? jakie są efekty?
Pozdrawiam.
-
Przez tomek4087
Witam, poszukuje instrukcji obsługi, tabeli lub czegokolwiek innego co pomoże ustawić mi zaprawiarkę azet model p 202. Może ktoś z Was dysponuje jakąś dokumentacją albo ma wiedzę odnośnie ustawiania tej maszyny. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
-
Przez piotrQQQ
witam . kupiłem siewnik poznaniak 2,7m z zaprawiarką . problem jest w tym że nie jest ona podłączona i nie mam części . szukam zdjęcia które pokazuje jak to jest podłączone .
pytanie też do posiadaczy zaprawiarki czy to dobrze zaprawia i nie mam z tym problemów ?
-
Przez Ambitny657
Witam, gdzie kupię profesjonalną zaprawiarkę do zboża oraz wialnie ?
Może jakieś cenny ? Mile widziane własne doświadczenia, spostrzeżenia, opinie porady itp. (sposób zaprawiania)
Od razu piszę, że nie interesuje mnie zaprawianie w betoniarce.
Zaprawiarka nie musi mieć wybitnej wydajności, po prostu ma spełniać swoje zadanie.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Celtis 456 RX problem z EHR
Kukurydza Mas 306.p