Dexwal czy Strumyk
-
Podobna zawartość
-
Przez TomaszNowak
Koledzy co sądzicie o rozsiewaczach firmy Dexwal ??. Mam zamiar kupić rozsiewacz w najbliższym czasie i rozważam zakup Rozsiewacza TAJFUN WIBRO firmy dexwal, albo używanego Kuhn ewentualnie Rauch. Możecie mi doradzić.
-
Przez Damian1025A
Czy posiada ktoś tabelę wysiewu nawozu do rozsiewacza dexwal bis tornado duo turbo skale wysiewu mam od 0-14 na ustawieniu otworu.
-
Przez marcus93
Witam;) tak jak w tytule postu, co o nich myślicie? ktoś posiada i czy nadają się do rozsiewania wapna węglanowego w zwykłej postaci? proszę o szybkie odpowiedzi, z góry dzięki;)
-
Przez Radosllaw
Witajcie!
jak w temacie, nabyłem rozsiewacz Sulky DPX 97/GP, poniżej tabliczka znamionowa,
Szukam tabel wysiewu i nie mogę znaleźć nic konkretnego.
Chciałbym wiedzieć jak go ustawić do sypania saletry na 15m, wożony będzie U914.
niezmiernie będę wdzięczny za pomoc, bo czas nas goni;(
pozdrawiam,
radek
-
Przez rafal116
witam o poprzedniego roku jestem posiadaczem rozsiewacza STRUMYK 300l http://allegro.pl/rozsiewacz-do-nawozow-6-lopatkowy-i3879756503.html (ten pomarańczowy do zbóż) posiada on 6 łopatek i 2 dziury którymi leci nawóz. Wielkość dziur regulowana jest 2 wajchami. Do wajch przylega blacha z otworami według mnie jest to jakaś podziałka bo można tam włożyć sworzeń i zablokować w ten sposób przesunięcie się wajch po uwczesnym ustawieniu normy wysiewu. Może ktoś będzie wiedział na którą dziurkę w blasze ustawić te wajchy aby wysiać 200kg saletry na 1 h. Ten rozsiewacz będzie pracował z c330.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jakie łożysko do wału od agregatu uprawowo-siewnego? Najtańsze czy ...
Belarus 572 & strumyk alfa