Skocz do zawartości

jaka wybrać siatkę do bel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam takie pytanie, jakie firmy produkują siatki 125cm szerokie? Czy tylko john deer takie robi czy inne firmy też i jeśli tak to jakie to są firmy? Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź.

Opublikowano

No ja też używam standardowych siatek 123cm tylko że mi trochę zostają brzegi nieowinięte tak ok. 5cm z każdej strony i zastanawiam się czy jakbym kupił siatkę 125cm szeroką to może by było lepiej. Jakieś firmy muszą robić siatki 125cm bo np. prasa KRONE ma aparat do siatki przystosowany na 125cm a john deere na 130cm ale mi 130cm na pewno nie wejdzie a 125cm może bym wcisnął. Co wy sądzicie o tym pomyśle wyjdzie coś z tego czy nie bardzo? Dodam że mam prasę sipme z-569/1.

Opublikowano (edytowane)

Szersza siatka raczej nic nie da , potrzebny jest do niej specjalny mechanizm do owijania

siatka%20do%20owijania%20bel%20hybrydowa%20PIIPPO.gifJest to siatka spełnijąca wszelkie wymagania i może być stosowana globalnie w prasach wszystkich producentów.

Siatka Hybrydowa może być stosowana w każdych warunkach - polecana jest zarówno do sianokisoznek, siana, słomy, trzciny jak i innych belowanych materiałów. Może być także używana do torfu, ryżu, kukurydzy czy śmieci.

Dostępne rozmiary:

1,23/2600 m

1,23/4000 m

1,25/2600 m

1,30/2600 m

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

No przecież bez specjalnego mechanizmu raczej się nie da owijać siatką ^^ A tak na poważnie to mam aparat do siatki starego typu z tym koszem i prętem dociążającym i jak owijam to siatka na rolce ma 123cm a już zaraz za tym wałkiem spiralnym ma 120cm i nie wiem dlaczego tak się dzieje bo przecież ten wałek powinien rozciągać a nie zwężać siatkę. Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać?

Opublikowano

Ja w tym roku zakupiłem taką 3000 m cena ok 510 zł za szt . kupione 4 szt na razie

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hagepolska.pl%2Fupload%2Ffile%2Foleje_i_smary_ulotki%2FUlotka_Starnet_PLUS_HaGe_Polska__2013_www.pdf&ei=XmKFU4jjNcnvPKyBgYAK&usg=AFQjCNHZVRwzZYlj4mfUuhYqT9WG9_5Bvw&bvm=bv.67720277,d.ZWU

W ubiegłym roku też ją kupowałem i idzie dobrze , ładnie owija , i w przeciwieństwie do defalina i case, ma co najmniej tyle metrów co pisze na metce

Opublikowano

Ecopiotr a mógłbyś mi podać jakiś kontakt skąd bierzesz te siatki? Może być na PW. Widzę że cena jak za claasa bardzo dobra i dlatego chciałbym się dowiedzieć po ile jest dzisiaj.

mariuszd93 a nie wiesz po ile może być taka siatka tylko 2000m i czy te paski po bokach to są te ściągacze i czy są one gumowe czy tylko tak jak w jucie niby miały być ściągacze a były zwykłe nitki tylko kolorowe i nic to nie dawało.

Opublikowano

Ecopiotr dzięki za informacje.

mariuszd93 to cena nawet przystępna. To w ogóle są takie siatki z tymi gumowymi ściągaczami czy to tylko taki chwyt. A jaką ty masz prasę?

Opublikowano

Czy cena za siatkę tama covernet 345zł jest dobra? mam też do kupienia siatkę novatex starnet w tej samej cenie która byłaby lepsza do słomy i siana?

Novatex starnet używałem w ubiegłym sezonie i bardzo dobrze się spisywała .

W tym roku kupiłem STARNET PLUS i trzeba było przeregulować aparat , bo jest cieńsza

Opublikowano

Witam. Gdzie mozna sobie zalatwic taka testowa rolke siatki ? i ile jest tam tej siatki ? bo mam w swojej sipmie aparat do siatki i chce zobaczyc na probe jak to jest ... :-)

Opublikowano

Jesli to cena brutto to bardzo odbra cena. u nas tama chodzi w okolicy 370zł brutto

Cena jest brutto bez rabatów i promocji, jeśli chodzi o tame a novatex jest ze znacznym rabatem.