Skocz do zawartości

jaka wybrać siatkę do bel?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

raz dostałem od znajomego próbkę siatki JD i powiem że niezła. W tym roku cena trochę wyższa jednak powiem że i tak warto. Podobno tą siatkę robi im Tama może wie ktoś gdzie kupić i jak się ma cena do JD? Kupiłem kilka rolek 2800 JD i co zauważyłem wydajność jest większa. Okręcam 2 razy a podobno niektórzy 1,5 czy to ma sens?

Opublikowano

witam nie znam się zbytnio na temacie siatek i jak czytale to kilku na oczy nie widzialem ale rowniez kilka producentow tez sprwadzilem i jak narzie u mnie najlepiej pipo sie sprawowalo, Juta rownierz bardzo dobra defalina nie chce za darmo mialem tez jakas włoska i brytyjska i szczerze bardzo dobre. a po cench jakie teraz podajecie to strasznie drogie co nie ktore sa u was u mnie troche nizsze ceny. a co do tamy i grenne to strasznie drogo je maja sasiad wzial 2 rolki tej maraton po 4200 i zaplacil 700 z groszami za role

Opublikowano

Jak za 4200 metrów, to tanio!!!

Sam chętnie kupię, gdzie dostałeś - napisz?

Miałem próbną rolke siatki Tama Maraton, miała jakieś 400 metrów.

Super siatka, warta ceny, tylko u nas trudno kupić 4200 metrową, widziałem krótsze chyba 2800 metrów.

Chciałbym kupić dłuższą, mniej problemu i oszczędności większe. W ogóle nie kupuję już 2000 metrów, bo się nie opłaca i ciągle muszę przekładać.

raz dostałem od znajomego próbkę siatki JD i powiem że niezła. W tym roku cena trochę wyższa jednak powiem że i tak warto. Podobno tą siatkę robi im Tama może wie ktoś gdzie kupić i jak się ma cena do JD? Kupiłem kilka rolek 2800 JD i co zauważyłem wydajność jest większa. Okręcam 2 razy a podobno niektórzy 1,5 czy to ma sens?

Sensu to nie ma, bo część beli masz owinięte tylko raz!

W tym miejscu może popękać, i co ci po tym, zaoszczędzisz pare groszy i masz tylko bałagan.

Opublikowano

Siatki z napinaczami to bzdura oprócz JD ,tej 1300mm szer.-alllllle jest ona tylko do niektórych pras JD i NH.Sprawdziłem siatkę JD 2800m-540zł,defalajna 2000m-320zł(są dwa przynajmniej rodzaje),juty 2000m-nieco droższa od poprzedniej i moim zdaniem nie ma co przepłacać.Co siatka,a nawet w czasie prasowania trzeba przestawić naciąg i wychodzi całkiem podobnie.Owijam 2 razy,w kiszonce mniej nie można ,a nawet 0,5 raza więcej by się przydało przy każdej z tych siatek.

Opublikowano

Siatki z napinaczami to bzdura oprócz JD ,tej 1300mm szer.-alllllle jest ona tylko do niektórych pras JD i NH.Sprawdziłem siatkę JD 2800m-540zł,defalajna 2000m-320zł(są dwa przynajmniej rodzaje),juty 2000m-nieco droższa od poprzedniej i moim zdaniem nie ma co przepłacać.Co siatka,a nawet w czasie prasowania trzeba przestawić naciąg i wychodzi całkiem podobnie.Owijam 2 razy,w kiszonce mniej nie można ,a nawet 0,5 raza więcej by się przydało przy każdej z tych siatek.

KAROL4- jakiej prasy używasz, że musisz regulować napięcie siatki w czasie prasowania? Co do siatek z napinaczami to jest ich mało ale nie tylko JD ma je w swojej ofercie. Orginalna do Krone też ma napinacze. Ogólnie Krone i JD stosują bardzo podobny system do układania siatki na boku beli. odpowiednio CoverEdge jd i RoundEdge w kronie mogą pracować na siatkach o szerokości 130cm. W prasach NH również można stosować siatki 130cm chociaż nie mają dodatkowych rolek naciągających siatkę na bok beli.

Defalina to jest bodajże 4 rodzaje i ta niby najlepsza wzmacniana Astra kosztuje u nas ok 400zł za 2000m czyli cenowo za metr wychodzi to samo co JD XtraNet.

Opublikowano

Najlepiej w mojej prasie ustawić naciąg na pełnej rolce , okolo połowy i przestawić pod sam koniec,żeby chciała pobierać i w miarę szybko hamowało rolke.Wtedy szybko rozchodzi się na boki.Mam krajową :) prasę

Opublikowano

Siatka ROLNET 2000m - Defalin

Jest to siatka ROLNET z właściwościami EXTEND

290 zł/szt. brutto z transportem (przy całej palecie)

317 zł/szt. brutto(przy 1 szt.)

CENY DO NEGOCJACJI

Rok produkcji: 2010

Faktura Vat

Kontakt:

601-915-359

74/856-18-52

Opublikowano

Witam. Orientuje się ktoś jaka to mogła być siatka? Znalazłem trochę wkręconej w podbieraczu. Może to TAMA. Stosuję teraz JD i jestem zadowolony nie to co juta np. Ale chciałbym spróbować jakieś innej dłużej. Za JD 2800 dałem 530zł. Nie za dobra cena. Gdzie można kupić Tamę?

PS. Ta czarna siatka bardzo mocna musi być nie można było przerwać w rękach.

Co to znaczy Bale+ ?

Opublikowano

Jak stosujesz siatkę jd to nie szukaj tamy bo to to samo tylko w innym kolorze i opakowaniu. Siatki z Tamy są czrno-białe. Tama robi siatki dla niektórych producentów pras miedzy innym jd Claas case nh a nawet Sipma itd. różnią się kolorem opakowaniem i ceną. Jd jest jedną z tańszych w tej stawce.

Opublikowano

Jak stosujesz siatkę jd to nie szukaj tamy bo to to samo tylko w innym kolorze i opakowaniu. Siatki z Tamy są czrno-białe. Tama robi siatki dla niektórych producentów pras miedzy innym jd Claas case nh a nawet Sipma itd. różnią się kolorem opakowaniem i ceną. Jd jest jedną z tańszych w tej stawce.

Kolego,

To że Tama produkuje dla wielu firm nie znaczy, że wszystkie produkty są tej samej jakości. Ja używam siatek Premium, czyli np. siatki Marathon i jest on bardzo inny niż standardowa siatka, chociażby pod względem wytrzymałościowym. Dlatego wolę zapłacić trochę więcej za Marathon i mieć spokój. Jest to także dłuższa siatka. Ta sama półka to również JD.

Opublikowano

Kolego wiem o tym i napisałem tylko o siatkach premium. Siatka JD XtraNet 2800 to jest dokładnie to samo co Marathon 2800m i pod względem długości i technologi. Kolega pytał w tym temacie o czarną siatkę także Być może mylnie założyłem, że chodzi mu o siatki premium. Chociaż jeśli ktoś ma mniejsze wymagania to zwykłe siatki z Tamy też dosyć ładnie owijają.

Opublikowano

Witam. A ja mam takie pytanie: co użytkownicy AF (przynajmniej niektórzy) robią z belami ze tak zwracają uwagę na jakieś wzmocnienia? Dla mnie jedynym kryterium wyboru siatki jest jej cena i koszty transportu do gospodarstwa. Siatka jest towarem jednorazowego użytku i co tu się przywiązywać do jej właściwości lub pochodzenia. Raz miałem jedną rolkę zachodniej siatki , niby super wytrzymała i miała taki ładny zielony pasek na bokach > niby wzmocnienie. I co ? W połowie rolki było tyle siatki , że 17 belek było owinięte tylko na bokach tak po 40 cm a środek bez siatki bo była rozdzielona już we fabryce. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać.

Opublikowano

:huh: :rolleyes: tyle to ja sianokiszonke owijam , słome moim zdaniem 2 razy do okoła jest aż za dość 1,8 - 1,7 (czyli przyjmując że owijamy 1,8 raz bele o średnicy 120 cm 1,8 x(2x3,14x60)=1,8(6,28x60)=1,8x376,8=678,24 cm ,hmm kurde :huh: sporawo się wydaje czyli z rolki 2000m powinno się teoretycznie owinąć gdzieś 339 kulek ( coś dziwne te wyniki powychodziły ) moim zdaniem z rolki 2000 m to gdzieś tak przeszło 250 kulek się owinie ale nie 340 prawie :blink: ( kulki ze słomą puchną być może dla tego )