Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do Was pytanie przymierzam się do kupna Tm 190 z lat ok 2006. I w związku z tym ze będzie pracował w większości z mulczerem leśnym potrzebuje jeśli ktoś ma rozpiske prędkości na poszczególnych biegach w szczególności jazda do tył w zależności od skrzyni jaka jest zamontowana. Więc jeśli ktoś ma taką rozpiske proszę o wrzucenie.

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiałem się też nad valtra ale raz ze jak do tej pory nie znalazłem takiego egzemplarza który by mi skasował to raz a 2 ze z jej serwisem w mojej okolicy cieniutko. Serwis NH mam praktycznie pod nosem. A pozatym znajomi mają tm tylko że słabsze 1 ma WiP pracuje min bardzo dużo i tylko orka po rekultywacji terenu i sobie chwalą. Może podpowiedź coś innego ale musi mieć biegi pelzajace.

Edytowane przez rabit500
Opublikowano

Valtra to też dobry sprzęt tylko te biegi pełzające z tym będzie największy problem - TM tak ale do modelu 165, TM 175 i 190 prawie jak przeklęte - tak mówią mechanicy, pogadaj w serwisie - sam jestem ciekaw co Ci powiedzą

Opublikowano
Dnia 6.02.2019 o 22:06, nimar1999 napisał:

Co dokładnie chciałbyś wiedzieć?

jak się sprawuje, na ile to prawda z opiniami w sieci , bo jeżeli problem to tylko pompa która po regeneracji wytrzyma 5000 mth to nie tragedia, a można kupić tn ciągnik w dobrych pieniądzach i niewielkimi przebiegami - no i ma dobre parametry

Opublikowano

w TM175 i 190 największym problemem jest skrzynia biegów, o którą trzeba dbać i najlepiej zalewać oryginalnym olejem Ambra. Jak się dba o maszynę to większych problemów nie powinno być. A i trzeba uważać gdy się go myje w okolicy pompy wtryskowej, może dostać się woda w styki i wtedy zaczynają się problemy. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Konrad1245
      Witam mam taki problem gdyż ciagnik jest niby na luzie ale gdy puszczam sprzęgło nadal jedzie dodam ze nie mogę wbić zadnego innego biega chyba się zakleszczyły biegi jeśli tak to jak do tego się zabrać żeby je odkleszczyc pomocy 
    • Przez staszek87
      Witam. Mam problem ze skrzynia biegow Range Command. Na plaskim terenie dziala bez zarzutu jak ciagnik stoi z górki ciezko jest wbic jazde do tylu. Skrzynia wyskakuje na N. Kiedy stoi pod górkę zdarza sie choc rzadziej problem z ruszeniem do przodu również po zalaczeniu rewersu i puszczeniu sprzegla wyskakuje na N. Skrzynia sie kalibruje bez problemu. Poziom oleju centymetr od max. Olej na skrzyni wymieniany ok 800mth filtr 200mth temu. Serwis nie wykryl błędów. Co moze byc przyczyna? 
    • Przez Dominikst
      Witam, posiadam zetora 9540 z 4 biegową skrzynią. Po skończeniu rozrzucania obornika biegiem 1 z przyspieszaczem nie mogę już wyrzucić biegu. Wajcha zaklinowała się na 1 biegu, nie da się zmienić na inny bieg.  Co jest przyczyną? Co mam robić?
      Dodam jeszcze, że za każdym razem, gdy chciałem zredukować z wyższego biegu na 1 to był zgrzyt, musiałem poczekać, aż traktor się zatrzyma.
    • Przez pWnedMTZ
      Witam panowie, tak jak w temacie, nigdzie nie mogę znajsc informacji czy brona aktywna Rabewerk wmke można pracować na 1000 obrotow?
    • Przez miniek
      Witam.
      Jak w temacie mam pytanie jak na nowo skalibrować prędkość ponieważ ta wyświetlana na liczniku jest zawyżana. 
      Najprawdopodobniej przez to że zostały zmienione koła na wąskie (na takich już kupiłem) i zmienił się ich obwód.
      Pozdrawiam i czekam na pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v