Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, zetorki12 napisał:

Nie widzą od jakich krów biorą ? Nie przeszkadza to nikomu ?

A od jakich?

6 godzin temu, RU68 napisał:

Kwestia jest nie w tym czy usuwałem obornik bykowi z pod jaj ale w kwestii zrozumienia prawa i obowiązku bez względu na to czy jest chore czy dobre czy się podoba czy nie  faktem jest że z chciwości sprzedajecie pół padlinę wbrew przepisom niejednokrotnie skażoną antybiotykami a teraz gdy wykryto to wielkie larum i niema usprawiedliwienia na takie postępowanie zryj padlinę sam jak taka zdrowa a zal ci tych 5 stów które stracisz A twój tekst ogarniam jeszcze przed tym zanim napiszesz bo gdybym reprezentował twój poziom to dziś bym był wśród "wielce pokrzywdzonych" 

Czemu tego nie nagłośnią i nie powiedzą o wieprzowinie sprowadzanej z zachodu? Wtedy te zakłady by padły a konsumet miał by wreszcie dobre mięso w sklepie

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Kolega gadzet wyżej dobrze to napisał ja tylko dopowiem że zazwyczaj handlarze przyjeżdżając po takiego leżaka nawet z antybiotykami prawie zawsze mówią że to na karmę dla psów lub innych zwierząt ,to co rolnik ma jechać do zakładu i patrzeć czy jego krowy przypadkiem do kiełbasy nie wrzucą. Od tego są  odpowiednie służby i za to są najbardziej odpowiedzialne

Opryskiwacz prawie każdy specjalistyczny z wysokim prześwitem  a co do karmy dla psów to pies nie człowiek jak nie głodny wszystkiego nie zeżre a karmę dla psów robią np. z kukurydzy najwyższej jakości dla ludzi poziom mykotoksyn wynosi 1400 μg  dla piesków 200-400 μg  i  gdy brakuje zapłacą  dużo więcej niż za QQ dla ludzi  

6 minut temu, staszek131415 napisał:

A od jakich?

Czemu tego nie nagłośnią i nie powiedzą o wieprzowinie sprowadzanej z zachodu? Wtedy te zakłady by padły a konsumet miał by wreszcie dobre mięso w sklepie

jedz nagraj wrzuć do TVN i masz ich w garści może i robią ale nie tak prostacko jak w Polsce  

Opublikowano
47 minut temu, gadzet napisał:

Powiedz w czym jest winny hodowca który sprzedaje sztukę która nie może sama wstać zgodnie z obowiązującymi przepisami? Przestań ludzi szuflatkowac bo to co było w TVN to była patolologia A dla czego ja mam się czuć winnym całej tej sytuacji skoro sprzedałem leżącą krowę w ten sposób jak nakazuje to prawo? Sam piszesz że nie masz do czynienia z hodowlą zwierząt a madrzysz się jak byś wszystkie rozumu swiata posiadał. Ja też mogę powiedzieć że jesteś oszustem bo w tamtym roku kupiłem śrutę z kukurydzy jak się okazało zagrzybionej i zmielił ja żeby nikt nie zauważył. I co czujesz się też winny tej sytuacji. Dla mnie winny jest tylko ten co wprowadził to mięso do obrotu i ten kto na to pozwolił nikt poza tym.

przeczytaj całość moich wypowiedzi podkreślałem że niesłusznie cierpieć będą ci niewinni a sprzedaż zepsutego ziarna to też skur..syństwo bo robisz krzywdę hodowcom zużywającym taką paszę  

Opublikowano

Jedynie to rolnika można winnic za to że nie została taka sztuka ubita w gospodarstwie tylko pytanie ilu gospodarzy o takich przepisach wiedziało'przed wybuchem tej afery

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie . Czy jest jakiś legalny sposób żeby wyrejestrować padłą sztukę oprócz wezwania zakładu utylizacyjnego ?

Jest możliwość żeby np oddać do hodowli lisów ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem jak robią te karmy ,tylko tak mówią handlarze jak przyjeżdżaj po takie leżaki więc trudno winić tu rolnika że to sprzedaje

A teraz już wiesz i jest potrzebna zmiana myślenia i postępowania hodowców bo niby jakim cudem ja laik w wołowinie mam rozeznanie  a wy eksperci hodowcy nie?

Opublikowano

Na giełdach jest pełno karmy i podejrzewam że nie'jest robiona tak jak piszesz

Opublikowano (edytowane)

RU68

jak bedą chcieli brac od ciebie splesniałą kukurydze to im nie sprzedasz ? powiesz im ze nie sprzedasz i ludzi truł nie bedziesz ? to samo jest z leżakami.... to nie rolnik jest winny tylko ubojnia i weterynaria, bo jakby nie było zbytu to rolnik poprostu musiałby to oddac na bakutil... a ze ogłoszen "kupie bydło pourazowe " w brud to sprzedaje ....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Na giełdach jest pełno karmy i podejrzewam że nie'jest robiona tak jak piszesz

nie opisuję złodzieji i fałszerzy ale firmy z renomą 

Opublikowano
8 minut temu, RU68 napisał:

A teraz już wiesz i jest potrzebna zmiana myślenia i postępowania hodowców bo niby jakim cudem ja laik w wołowinie mam rozeznanie  a wy eksperci hodowcy nie?

A co ja mam powiedzieć jak producenci roślin napierdalają wszytko przed zbiorem glifosatem ,to jest zdrowa żywność?

Opublikowano
2 minuty temu, ozzborn napisał:

RU68

jak bedą chcieli brac od ciebie splesniałą kukurydze to im nie sprzedasz ? powiesz im ze nie sprzedasz i ludzi truł nie bedziesz ? to samo jest z leżakami.... to nie rolnik jest winny tylko ubojnia i weterynaria, bo jakby nie było zbytu to rolnik poprostu musiałby to oddac na bakutil... a ze ogłoszen "kupie bydło pourazowe " w brud to sprzedaje ....

spleśniałej nie sprzedaję bo jest na pryzmie co dwa trzy miesiące przerzucana i pilnowana a jak się zdarzy   to do pieca zamiast groszku opałowo i cenowo niewielka różnica problem w łatwopalności sadzy w kominie .A wy dalej brniecie w swoje i uważacie że sprzedaż leżaka na lewo to coś naturalnego 

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

No nie gadaj że jesteś tak popierdolone jak ci z empatii ... Chłopie oni powinni się leczyć na nogi bo na łeb to już późno ...

Ale to nie do mnie tak, do mnie nie...

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

A co ja mam powiedzieć jak producenci roślin napierdalają wszytko przed zbiorem glifosatem ,to jest zdrowa żywność?

ale zgodnie z etykietą jak nie to pisz do IOR

Opublikowano
18 minut temu, zetorki12 napisał:

Jest możliwość żeby np oddać do hodowli lisów ?

na dzień dzisiejszy to nie wiem, ale raczej nie .. ich też za d*pę ostro brali nie dawno ;)

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

ale zgodnie z etykietą jak nie to pisz do IOR

Nie jestem podpierdalaczem, i wiem że nie zawsze zgodnie z etykietą 

Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

A wy dalej brniecie w swoje i uważacie że sprzedaż leżaka na lewo to coś naturalnego 

czyli chcesz brac sie za to od d*py strony tak ? ukarac rolnika a handlarzyne, ubojnie i weterynarie poklepac po plecach i powiedziec zeby wiecej tak nie robili i na tym koniec konsekwencji.... brawo

Opublikowano
Przed chwilą, bukat82 napisał:

na dzień dzisiejszy to nie wiem, ale raczej nie .. ich też za d*pę ostro brali nie dawno ;)

Też mi się wydaje że nie , ale chciałem się upewnić . Znajomemu w nocy padła ładna sztuka i się zastanawiał .

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Nie jestem podpierdalaczem, i wiem że nie zawsze zgodnie z etykietą 

A może nie wiesz ale próby na pozostałości śOR też biorą ze ziarna i są w stanie wyczytać co stosowałeś w ostatnich 5 latach   

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Też mi się wydaje że nie , ale chciałem się upewnić . Znajomemu w nocy padła ładna sztuka i się zastanawiał .

padlina to na bakutil nad czym sie tu zastanawiac ?

Opublikowano

Zastanawiał się , czy legalnie można inaczej , Chyba za samo zastanawianie jeszcze nie karzą ?

Opublikowano
1 minutę temu, ozzborn napisał:

uważacie że sprzedaż leżaka na lewo to coś naturalnego

leżak to nie ścierwo .. biorą, mają zbadać użyteczność i jakość mięsa .. to co się dalej dzieje to sprawa ubojni i zakładu masarskiego, to jaki masz problem

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Znajomemu w nocy padła ładna sztuka i się zastanawiał .

dawniej by wzięli i spoko .. teraz utylizacja, papierologia itp

Opublikowano
3 minuty temu, ozzborn napisał:

czyli chcesz brac sie za to od d*py strony tak ? ukarac rolnika a handlarzyne, ubojnie i weterynarie poklepac po plecach i powiedziec zeby wiecej tak nie robili i na tym koniec konsekwencji.... brawo

tamci do prokuratora a rolnikowi po dopłatach i sprawa wyjaśniona  .Wzmożenie kontroli na drogach nocą  i każdy leżak na aucie z wyjątkiem losowych (świeżych urazów) po dopołatach na trzy lata a kierowca na pewno wyśpiewa gdzie ładował  

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

można inaczej

zależy co to za sztuka .. można zakopać i zakolczykować inną sztukę